Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.02.2003, 08:03   #16
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hmm...
polimery nie beda drogie - jesli juz to cena zostanie zawyzona sztucznie - a taki stan nie moze sie utrzymac dlugo - bo technologia jest tania i podatna na jeszce wieksze ciecia

co do parametrow LCD - wazna jest oczywiscie rozdzielczosc natywna - czyli ta powyzej ktorej nie podskoczysz, dalej monitor LCD jest duuzo jasniejszy niz przecietny CRT - trudno go sciemnic do pracy 'nocnej' (taki urok lcd), czas wygaszania jest stresujacy ale powiem ze w filmach problem wystapi tylko na naprawde dennych modelach - ja na swoim moge grac bez problemu w q3 - a wymaga to ZNACZNIE wiecej od monitora - i osiagam rezultaty tylko nieznacznei gorsze niz na crt (zapytajcie majoneza )

czas wygaszania ok. 25ms zapewnia komfort - tylko nazezy sie upewnic ze podawany czas jest faktycznie czasem wygaszenia - czasem podawany jest tu czas np. zapalenia plamki czy polowicznego wygaszenia - a to zdecydowanie nie to samo

inna sprawa ze nawet krystaliczna czystosc obrazu (LCD - wejscie cyfrowe - karta ATI) - nie zrekompensuje tego ze max rozdzielczosci to 1280*1024 - czasem jest to ZDECYDOWANIE ZA malo, praca dwumonitorowa czy najlepsze nawet sztuczki z pulpitem nie zniweluja tego mankamentu

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.03.2003, 21:10   #17
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Temat przywracam dla informacji, bowiem chwilowo pożyczyłem inną kartę graficzną. Zmieniłem jeszcze odświeżanie (85Hz -> 100Hz) i poprawiła się korekcja mory (zauważyłem to przy regulacji jasności, część z lewej strony miała ten problem/ma go nadal ale w mniejszym stopniu - możliwy do zaakceptowania). Czy ktoś zechciałby mi wytłumaczyć zaistniałą sytuację (zmiana karty + podniesienie częstotliwości odświeżania = lepsza korekcja mory)?
Miłego wieczoru.
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: