Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.05.2005, 21:20   #16
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez Patrix
był spec TP podobno i zrobił kiedyś wiec działa....
wszystko inne też działa

PS
poleciłem jej odpiąć modem od kompa, Wasz kochany format C:, zainstalowanie antywirusa, firewalla, antyspyware, potem niech wepnie ten szczyt technologii TP, zainstalować ten kochany soft z dolączonej płyty (ja wolałbym to zrobić ręcznie)
zobaczymy co będzie
w programie z tpsa tym ktorym sie laczysz sie wyl/wl zapore tam pokombinuj[tam tez przydzielasz porty programom]
edit:
poza tym kolezanka ma neo 128 bo tylko tam [chyba ] daja ten modem

Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 01.05.2005 o godz. 21:25
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.05.2005, 22:40   #17
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
[...]potem niech wepnie ten szczyt technologii TP, zainstalować ten kochany soft z dolączonej płyty (ja wolałbym to zrobić ręcznie)
zobaczymy co będzie
Może właśnie tu tkwi błąd?
IMO najpierw należy instalować soft, a w momencie gdy instalator prosi o podpięcie modemu to go wpinasz, przynajmniej u mnie dokładnie tak było.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2005, 22:56   #18
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No jak neo działa i wszystko działa moze w gg niech wybierze ze laczy sie przez modem ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia, mam neo i nie mam ani nie mialem takiego problemu nigdy, ciezko pomoc na odleglosc
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2005, 22:56   #19
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Data rejestracji: 05.11.2002
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mnie sie wydaje ze wina moze byc po stronie modemu jezeli to jest Thomson, i wieksza odleglosc od centrali, ale poczytaj na tej stronie tu wszystko pisze od a-z

ps. oto maly cytatat z tej strony
"Zatrzymamy się chwilę przy tym okienku. Mamy tu sporo ciekawych informacji, od ustawień szybkości łącza / Transmit Rate , Receive Rate /, licznika błedów CRC i FEC / oby był zawsze taki jak wyżej /. Błędy CRC i FEC mogą pojawiać się między innymi wtedy gdy mamy uszkodzoną linię, modem, lub jesteśmy za daleko, SNR opisany dalej spada poniżej 10 dB, a tłumienność jest w granicach 50. Margin to tzw SNR czyli odstęp sygnał - szum, da się nam we znaki w przypadku nagłych zmian o 10, 15 dB lub gdy zacznie spadać poniżej 15 dB. Nastąpi wtedy wyłączenie naszego ulubionego Gadu-Gadu.
Kolejny parametr - Attenuation - tłumienność- im wyżej tym gorzej, jest odzwierciedleniem długości i niestety jakości linii. Zaczyna być groznie powyżej 45-50dB, ale bez paniki, przy takiej tłumienności zaczyna wysiadać SpeedTouch, nasze Gadu-Gadu na Sagem wciąż nadaje, choć mogą pojawiać się błędy. Sama wysoka tłumiennośc nie jest tak uciążliwa, chyba że dołączy do niej niski SNR"

Ostatnio zmieniany przez siwy_mw : 01.05.2005 o godz. 23:00
siwy_mw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2005, 23:40   #20
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja mieszkam na krytycznej odległości.
Życie na krawędzi [internetu ?]
Dane podawane przez modem są w krytycznej wartości ale GG i wszystko inne działa poprawnie
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: