![]() |
Cytat:
|
Cytat:
a takich "ja" są tysiące. sa tez tacy co biorą na abonament i biorą ubezpieczenie - zglaszają ze im go skradziono i dostają drugi a ten "niby" ukradziony sprzedają w pl do komisu Cytat:
co do opinii o 8800 - mi sie spodobał jak go mialem w lapkach, choc na moje potrzeby: - 6310i - w drodze jest niezastąpiona ze wzgledu na prostote i baterie i BT - 6230 - 1 GB MMC i glownie do sluchania mp3 i radia oraz BT a eryka testuje dla frajdy - jak sie spodoba to zostanie nawiązując do początkowego posta - poszukaj wsrod znajomych - moze ktos może ci przywieźć cos taniego z zagramanicy. pzdrwm Nikita_Bennet |
a jak ogolnie wrazenia Nikita z K750i?
|
Cytat:
radyjko tez mi lepiej lezy niz te z 6230. menu znosne - latwo sie przestawic z nokii. niezly aparacik jak na cyfraka z komorki. przeciw - chyba wykonanie - niestety chinszczyzna i nie wiem jak to będzie sie dlugo trzymac, na razie jest oki ale slyszalem ze trzeszczą obudowy i czasem joy nawala ale u mnie tego problemu nie ma. a i nie podobaja mi sie duperele z sieci orange_uk - tzw kustomizacja ale ją wykasuję bo i tak będzie maly upgrade do softu z SE W800i. tyle na razie wiem - mam go od prawie 2 tygodni i tak się nim jeszcze pobawię z kilka nastepnych ;) az sie znudzi pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
A druga metoda - to mi zaraz przypomina "kradzieże" samochodów (na zamówienie), aby wyłudzić ubezpieczenie (( I kupując taki telefon, możemy mieć w przyszłości problem ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
nie da sie zablokowac telefonu na amen. jesli masz jakies dokladne info to poprosze - chętnie poczytam bo raczej tego nie mogą zrobic. gdyz kupując telefon w uk zmuszony jestem go doladowac i na tym zyskuje siec a telefon staje sie moją wlasnością. poza tym mam prawo kupic telefon w sieci np 02. uzywac go przez jakis czas i pozniej zmienic operatora na innego, np polskiego gdyz zaplacilem za telefon i jest on moją wlasnością na co mam dowod zakupu. pierwszy raz slyszę o takich cudach. co do technicznej sprawy. zablokowac mogą jedynie jego numer imei a to zmienic to nie problem jak wiadomo. a zeby bylo zabawniej to sieci zagraniczne o ile mi wiadomo nie blokują telefonow w pl bo nie wymieniają sie bazami danych o zablokowanych nr imei. tak wiec skradziony w hiszpanii telefon będzie dzialal w pl a ten zablokowany w uk będzie dzialal na ukrainie. pzdrwm Nikita_Bennet |
Witam !
Informację tę wyczytałem w najnowszym PCFormat (dotyczy brytyjskiej sieci "3") - a możesz ją też znaleźć tutaj: http://www.telepolis.pl/news.php?id=4665 Tak na marginesie - kupiłem już drugi z rzędu numer tego "nowego" i taniego PCFormat - i mam wrażenie, że poprzednia redakcja tworzyła pismo na wyższym poziomie. A do tego dużo nieścisłości np. w artykule o pre-paid itd. Pozdrawiam ro29 EDIT: właśnie jeszcze raz przeczytałem - i kolejna nieścisłość - w tym news'ie piszą o karcie sim na stałe (a to chyba możliwe), a w PCFormat o simlock'u na stałe (tak jak napisałem poprzednio) - a to przecież różnica ;) |
Cytat:
tak tylko ze tego telefonu nikt nie bierze - byl ostatnio po 9 funtow z kilkoma pensami. to przeciez cegla. tylko teraz spojrz z innego punktu widzenia - musza zamontowac tam jakos te karte sim. tak??? czyli motorla musi dla nich zrobic specjalną obudowę lub jedną z ich częsci. ciekaw jestem jak szybko pojawią sie zamienniki pozwalające zalozyc karte sim innej sieci. a teraz inna bajka. kupilem te motke co byla opisana w linku. niefartem poszla mi karta sim (w erze zalatwilem 4 pod rząd w 2,5 miesiąca). ciekawe czy opowi oplaci sie to wtedy bo będzie musial wziac telefon na serwisik. kij ma dwa konce. ja nie kupuję telefonow ktore mnie ograniczają, telefon daje mi wolnosc bycia gdzie chce i dzwonienia stamtąd do kogo chce. jesli cos lub ktos mnie ogranicza nalezy to odrzucic - szczegolnie jesli to są koncerny zbijające kasę na uzytkownikach. swiadomosc uzytkownikow rosnie i byle czego nie biorą - dlatego ta motka leciala cenowo w dol i chyba dalej nie schodzi tak jakby sobie zyczyla siec "three". zeby odbic pileczke to opowiem ci bajeczke. ma sie tak ze cala jest prawdziwa. kupilem sobie n6230 w sieci o2. tak sie stalo ze nie bralem tego phona w salonie sieci 02 ale w sklepie ktory sprzedaje rozne telefony roznych sieci. telefonik byl fabrycznie bez simlocka. bylem raz z takim w serwisie nokia w pl zeby zmienic jezyk (i ogolnie zrobic upgrade softu) - babke nie dziwilo ze nie ma simlocka fabrycznie. telefonik smiga w o2, vodafone, oragne, sim+ taktak i pop. zeby bylo zabawniej to mam prawo kupic telefon na wlasny uzytek i przywiezc go do pl i nikt ani nic nie moze mnie ograniczyc w jego uzytkowaniu bo to tak jakbys kupil auto w austrii ale w pl nie moglbys nim jezdzic bo ma inne cos tam i nie pasuje do naszego ruchu drogowego. pzdrwm Nikita_Bennet |
Witam !
W kwestii ograniczania - w sumie masz rację - ja też kupiłem używanego Siemensa z simlockiem i ponieważ ma gwarancję to go nie zdjąłem - i wcale mnie to nie uszczęśliwia ... Jeśli chodzi zaś o zamienniki części z tą kartę - wiesz, mogą przecież wyprodukować telefon (jeśli operator zamówiłby "super hurt") z kartą - jakby ...bez - po prostu będzie ona składową częścią elektroniki aparatu. A co do kart - miałeś pecha czy jak, że padły Ci 4 w tak krótkim czasie ? I nie dziwię się, że w serwisie nie zdziwli się, że nie ma simlocka - przecież można kupić gdziekolwiek w Europie lub w Polsce telefon i go używać - nieprawdaż ?? Pozdrawiam ro29 EDIT: Cytat:
Na Allegro chodzą po około 370 zł ;) |
Cytat:
pomysl jestes producentem i kcesz zalac rynek swoimi telefonami - robisz je tanio i nie ograniczasz ich uzytkowania. nie zapominaj ze rynek komorek to zwykly kapitalistyczny rynek. zaczniesz go ograniczac i tracisz zaufanie klienta. inna bajka to oemki - w sieci o2 jest telefon ktory ejst zwyklym siemensem ale w uk w O2 jest to telefon oznakowany jako o2. to tak na marginesie. Cytat:
Cytat:
w sobote kupilem nokie 2600 za 14 funtow - sprawdzilem teraz rachunek. uwierz mi ze poszukac dobrze po znajomych co siedza zagramanica i mozna wziac sobie fajny telefonik. ostanio mialem panasonici vs6 ktore poszly jak woda po 700 zl - cena sklepowa 999 zl (zalecana). inna bajka jak bierzesz hurtem ale w to się nie bawię, trza miec ciutke znajomosci i uwazac ale wtedy ceny masz juz ........ oplacalne ;) pzdrwm Nikita_Bennet |
motka c975 to jeden WIELKI syf! :taktak:
|
Wtrącę się na chwilkę - przepraszam autora wątku, ale nie chcę śmiecić i zakładać drugiego :mruga:
Ja szukam telefonu również do 300 zł, ale ma spełniać następujące warunki: - bardzo dobra jakość rozmów, - dobra bateria, - zasilanie i zestaw słuchawkowy w osobnych łączach - solidność wykonania. I mój wybór padł na razie na Nokię 6310i - miałem poprzednika - 6310 i był super. Może macie jakieś inne propozycje. :D |
Cytat:
Mercedes wykupił zapasy magzynowe i w ten sposób zniknął z rynku ten jeden z najlepszych modeli w historii komórek. Spróbuj na e-bay > podobno chodzą po ok. 500 euro. No cóż, posiadacz Nokii 6310 jest potencjalnym posiadaczem również Mercedesa klasy S... Taki jest już rynek... |
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Poza tym skończ z tym Mercedesem - nasza firma miała ich od wuja... niestety to już złomy. :'( Patrzę na Allegro są do 300 zeta w całkiem dobrym stanie - niektóre mają wymienioną obudowę, ale ja patrzę na styki pod spodem - to jest dla mnie wyznacznik stopnia zużycia telefonu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:47. |