![]() |
No ja szukam czegos podobnego, moze byc uzywka, moze byc allegro, tylko w idealnym stanie. Mysle nad 6030, bo to prosty tel + radio, ew. ten 3120 bez radia. Natomiast zlezy mi dosc bardzo na tym zeby mial czule klawisze, tzn zeby latwo sie pisalo SMSy, bo coprawda malo wysylam, ale sam fakt wielokrotnego wciskania klawiszy mnie irytuje, wiec chce to zminimalizowac :)
Powinien byc tez solidny - do noszenia w kieszeni spodni i dosc dlugo trzymac - min. tydzien standardowego uzytkowania. Myslalem jeszcze o 6610 i o 2600, ale chyba sa gorsze od ww. Jeszcze czy myslicie ze oplaci sie kupic 6230i? Jakos specjalnie bajerami sie nie podniecam, ale jestem po prostu ciekaw tego modelu. Tylko czy moje krytyczne kryteria zostana spelnione? (przyciski, solidnosc, bateria) ? |
Ostatnia solidna Nokia jak***261; widzia***322;em i mam to 6310/6310i...
Mam s***322;u***380;bow***261; 6670 ale si***281;, moim zdaniem, nie umywa... fakt, ma bajery, ale i tak s***322;u***380;y jako s***322;uchawka i tyle. |
jak z nowych nokii do 300pln to polecam 3120 - mam ja juz 2 miesiace i nie zaluje :)
|
Cytat:
Co do Noki 2600 to raczej odpada, ze względu na wygląd :) i praktycznie nic nowego. Zato za 1600 przemawia wyświetlacz 65k kolorów, chociaż klawiatura też mi się niespecjalnie podoba (zwłaszcza z czarną obudową), ale ostatecznie ujdzie w tłumie. Cena na nokia.pl 295zł, w sklep.avans.pl -279zł, 259 w TakTaku, allegro ~230zł (ale bez faktury) Znalazłem nową N-3120 (+aparat foto i zest. słuch) w Media Markt za 349zł. Taniej jakoś nie moge znaleźć. I tak jak juz wspomniałem bardzo interesuje mnie i podoba mi się 6610i - stara dobra 6eść 6ustka :) Ktoś wspominał że klawiatura może być słabo wyczuwalna - ja bym się tym nie martwił bo od kilku sms'ów miesięcznie chyba się nie wytrze. A poza tym zawsze można kupić przecież nową klawiaturke. Tylko problem jest ze znalezieniem jej (nowej +gwarancja +ewentualnie faktura) w dobrej cenie? Podsumuwując:), to ma ktoś namiary na jakiś sklep, gdzie można kupić jeden z powyższych modeli w jakichś dobrych cenach? P.S. A na koniec -żeby nie było, że jestem jakimś fanatykiem noki :) - to osobiście mam motorole :) |
Cytat:
3120 odpusc - wypadające klawisze mialem w kilku modelach-niby to dziala i się kupy trzyma ale na 3 wszystkie pogonilem - zadnej sobie nei zostawilem. poszukaj 3100 - to to samo a klawisze naprawdę dobre i trwale. z innych propozycji to: 2600 - odradzalbym - klejony uem z tego co wiem - ja się cos z nim zacznie rypac to nie wiem czy warto będzie to robic - pogonilem taką nowkę za 180 zl kilka dni temu 1600 - odradzam - maly i niezbyt czytelny wyswietlacz - pogonilem za ok 180 zl 3 tygi temu, 1100 - tego to pogolilem i pogonię jeszcze trochę - są tanie jak barsz. 6610i - jakbys znalazl to polecam - moja siostra ma go juz ponad rok i jest oki (wczesniej miala 3100 i byla happy z niej az jej buchnęli). nie wiem po ile teraz chodzą 6230 - te bez i - ponad 400 zl na pewno ale ja go sobie chwalę (obok 6310i i k750i) pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
Cytat:
Jak na moje oko to one siedza dość solidnie :fiu: Niestety "lane" klawisze (typu ze starego kalkulatora) gdzie nic sie nie rwie to juz rzadkość. |
Cytat:
ja mialem te telefony jako nowki ze sklepu/salonu. po drugie klawisze jakos mi nie leżą ale to akurta bardzo subiektywna opnia. poza klawiaturą telefon jest oki bo to zwykla 3100 a to byl naprawdę udany phone. naprawdę odradzam ten zakupm - zresztą niech idzie i sam obejrzy ale dobrze się nim pobawi. pzdrwm Nikita_Bennet |
a o 6030 co sądzicie? w simplusie jest za ~339 - wyswietlacz 65k kolorow,radio, wyglad nawet.
Jak dla mnie problem tylko w tym, że ma być to telefon do karty Ery (więc wchodzi sprawa z sim-lockiem) i czy wygodnie używa się klawiszy menu/nawigacyjnych (nie wiem jak to nazwać, chodzi o strzałki góra,dół itp.) A może ktoś się orientuje ile kosztuje ściągnięcie simlocka w serwisie noki (lub jakoś tak żeby nie tracić gwarancji)? |
Cytat:
....a ja polecam :spoko: |
Napisze raz jeszcze. Nokia 6610(i) dla osob z duzymi palcami bedzie niewygodna, ze wzgledu na dosyc jednolicie umieszczone klawisze, sposrod ktorych zaden sie "nie wyroznia" - nie odstaje, nie jest wyraznie wyczuwalny jako osobny klawisz. Ktos powyzej martwi sie o male klawisze w 6100. Zgoda, one sa mniejsze niz w 6610, jednak tam, kazdy klawisz jest znacznie lepiej wyczuwalny, i o wiele lepiej sie je naciska. 6610i to jest 6610 + aparat CIF (320 x 240 px - widac ze cos jest na zdjeciu, ale nie widac co).
3100 - bardzo dobry telefon (3120 - nie wypowiem sie, poniewaz nie uzywalem, ale sam bym go nie kupil) 6030 - beznadziejny klawisz czterokierunkowy (zadnej nauczki po porazce z pieciokierunkowym w 6230). 6230i - absolutnie nie warty swojej ceny, 6020 to prawie to samo, a kosztuje znacznie mniej (i ma dobry dzojstik), lub 6021 - to samo co 6020, z taka tylko roznica, ze aparat cyfrowy zamieniono tu na Bluetooth. 1600, 2600 - gdzie my zyjemy? W jakim kierunku idzie rozwoj? Operatorzy zaczynaja rozliczac MMSy na zasadzie wymiennosci za minuty, a oprocz tego ich ceny spadaja, a producenci telefonow odbieraja nam ta funkcjonalnosc? Funkcjonalnosc, ktora jest w telefonach od 2002 roku! Gdzie my zyjemy? :glupek: :hmm: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ostatnio widziałem 6030 nową w komisie za 290 zl i jeśli nie potrzebny jest Tobie aparat to jest zdecydowanie lepsza niż 3120 z uwagi na wyświetlacz o wiele lepiej widoczny w pełnym słońcu, no i technologicznie też berdziej na czasie niż 3120, która jest w podobnej cenie.
|
Cytat:
cena. sa sporo tansze imho. zakaladasz klawiaturkę od 6230i tak jak i ja mam i jest git. a ta kamerka - znaczy się aparat - mi akurat nie jest potrzebny bo w k750i mam 2Mpix. |
Cytat:
mi tez nie zlecial zaden. ale oceniam wypadkowosc po upadkach telefonow moich kolezanek ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10. |