![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Komórki.
Mam pytanie.
1. Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanej komórki. 2. Co wybrać SonyEricson T300 czy może T68i? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
1. nie kupowac uzywanej komorki, chyba ze od zaufanego znajomego... 2. nie lubie SonyEricsson... (nie doradze)
|
|
|
#3 | |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Cytat:
Ad.2) W sumie to sam nie wiem co sądzić o Son-Eric , ale pytam bo akurat znajomi mają do sprzedania (po podobnych cenach) a jestem na etapie zakupu komórki... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
komisy... hmmm tylko nowe telefony, bo uzywane to sa w roznym stanie... no chyba, ze jakis znany komis i daja gwarancje, maja swoj serwis itp. nowe telefony "z promocji" owszem, czasem mozna niezle trafic
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Cytat:
Wiesz, wizualnie moze byc ona nowa, ale jak myslisz - bateria tez bedzie nowa? To jest wlasnnie ten bol ze nigdy nie bedziesz wiedzial. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
1. Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanej komórki.
- sprawdz czy telefon ma takie same IMEI (*#06#) co jest na gwarancji i pudelku, ekran nie ma martwych pikseli, jest dolanczona ladowarka itp. 2. Co wybrać SonyEricson T300 czy może T68i? - z tych modeli zdecydowanie T68i (zobacz sobie oba telefony na stronie www.telefonia.wp.pl) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Jesli bedziesz bral nowy telefon to nie masz sie czego obawiac ale jesli bedzie
uzywany to po 1 sprawdz czy zgadza sie tak jak jush ktos mowil IMEI... zapytaj czy telefon ma simlock? Jesli nie to w jaki sposob byl zdejmowany... bo jesli zostal zdjety przez MasterCode to bedziesz w dalszym ciagu mial gwarancje! Zwroc uwage czy nie brakuje niczego w komplecie... tzn czy jest ladowarka instrukcja itp. Natomiast jesli chodzi o SE T68i lub T300 to odradzam obydwa modele... bardziej opalaca sie jakakolwiek inna Nokia (nawet bez aparatu) ewentualnie osobiscie polecam Ci Motorole E365... Jesli po3bujesz jakiegos telefonu to jestem sklony cos dla Ciebie zalatwic Bo mam stycznosc z telefonami kazdego dnia... Pozdrawiam PotFForny ZbigNieff
|
|
|
#8 |
|
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
ja tam moglem wybrac SET310 lub SE68i, wybrałem to pierwsze, chociaż SE68i był droższy "po normalnej cenie", a w promocji byl tanszy chyba ;]
|
|
|
#9 | ||
|
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Cytat:
Cytat:
A poza tą motorolką to co polecacie tak za ok. 350-450 zł?? |
||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Jesli chodzi o ta Motorole to moge ja dla Ciebie miec za okolo 630 - 650zl a mieszkam w KłodzQ... ogolnie jeszcze do 450zl mozesz Qpic sobie 3510i ale nie wiem czy bedziesz z niej zadowolony... zalezy jakich funkcji doszukujesz sie w telefonie? Do czego ma Ci on sluzyc itp. lub 6310i ale nowej za tyle napewno nie dostaniesz...
|
|
|
|
#12 | |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Cytat:
No chyba wybiore tą Nokie 6510. Jest mała i przy tym ma dość dużo funkcji (szkolda że nie ma mms'ów i kolor. wyświetlacza). 3510 i też nie zła, ma kolorowy wyświetlacz,ale stary kształty (całkiem jak seria starych już 3310, 3330 itd.) |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
A i jeszcze jedno, dlaczego na allegro nie ma nowych noki 6510? Czy jest ona dostępna w sprzedaży w jakiejś sieci?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
6510 juz dawno nie ma, 6610 sieci wyprzedaja a ludziska daja sie robic w balona (bo to stary model, ktorego nastepca jest ->), 6100 - oto ewolucyjny nastepca 6510 i 6610.
6100 tez jest stary - przeciez konstrukcyjnie to juz chyba z rok, na zachodzie daja to za 1 euro, a u nas sprawdźcie sami :(
|
|
|
#15 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Tak jak podpowiadają koledzy...nie kupuj "lewej". Musi mieć dokumenty, karte gwarancyjną (nawet starą, ale to też dowód legalności), kartonik i wszystkie komponenty zestawu w jakim ktoś zakupił telefon.
Kupując "lewą" komórkę bez papierów i dokładnie nie wiedząc skąd ona pochodzi, możesz stanąć przed sądem tak i to nie są żadne jaja, sam ostatnio znalazłem się na takiej rozprawie w sądzie "kolegialnym". Koleś zakupił moją komórkę od złodzieji, którzy mi ją ukradli...teraz ma lipe. Stał się posiadaczem telefonu pochodzącego z kradzieży/paserem.Dlatego nigdy, nigdy, nigdy "lewych" telefonów, możesz się go potem szybko pozbyć bo policja również lubi sprawdzać telefony (IMEI) i stanąć przed sądem. Dalej dowiedz się jaką telefon ma baterie. Świetnie by było w przypadku starszego telefonu (2-3 letniego) jakby miał ona zmienianą baterie. Baterie starego typu Ni-Mh mają żywotność max. 2 lata potem to już tragedia i dlatego niektórzy ludzie kupują nowe baterie i przy zakupie możesz stać się posiadaczem albo tel. z baterią działającą 1 dzień albo tel. z nową baterią już może nawet typu Li-Ion (litowo jonówka-następna generacja baterii). Moja mama właśnie kupiła sobie do Siemensa C35i Li-Ion 750 Mah firmy Top Suxess i ma teraz większą baterie niż ja w SL45i .Ogólnie telefon musi być sprawny i sprawiać takie wrażenie .P.S. Bawiłem się ostatnio Siemensem ST55 mojej ciotki z Niemiec...ale kosmos!! Telefon bajeczka, a wygląd mnie powalił. Wszystkie bajery jak aparat itp. Ale musze przyznać że przy tych kolorowych wyświetlaczach telefony zżerają strasznie baterie ![]() I musze jeszcze przyznać, że telefony w Niemczech kupione w salonie sieci GSM są strasznie robione pod daną sieć tzn. Menu, Grafika wejściowa-wyjściowa itp. ale nie mają sim-locka hehe co mnie miło zaskoczyło i potestowałem sobie ten telefonik z tydzień Moge go polecić choć klawisze troche za małe, ale joystick znaczne ułatwia prace. W sumie tego modelu nie ma jeszcze chyba dostępnego w polskich salonach GSM bo nie widziałem go jeszcze. W Niemczech to najtańszy aparat w sieci T-Mobile hehe fajnie tam mają.Na zdjęciu ten Siemensik, ale z polskiej strony Siemensa z całkiem innym menu niż tamten.
|
![]() |
|
|