Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.01.2004, 19:26   #16
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Tak jak podpowiadają koledzy...nie kupuj "lewej". Musi mieć dokumenty, karte gwarancyjną (nawet starą, ale to też dowód legalności), kartonik i wszystkie komponenty zestawu w jakim ktoś zakupił telefon.
Kupując "lewą" komórkę bez papierów i dokładnie nie wiedząc skąd ona pochodzi, możesz stanąć przed sądem tak i to nie są żadne jaja, sam ostatnio znalazłem się na takiej rozprawie w sądzie "kolegialnym". Koleś zakupił moją komórkę od złodzieji, którzy mi ją ukradli...teraz ma lipe. Stał się posiadaczem telefonu pochodzącego z kradzieży/paserem.
Dlatego nigdy, nigdy, nigdy "lewych" telefonów, możesz się go potem szybko pozbyć bo policja również lubi sprawdzać telefony (IMEI) i stanąć przed sądem.
Widze ze znasz sie na tym, ziooom! Powiec mi w takim razie co zorbic zeby odzyskac swoja komorke. Skradziona okolo miecha temu, Nokia 5510. Jakei w ogoel sa szanse na jej odzyskanie? Poradz cos, stary...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.01.2004, 19:42   #17
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
Widze ze znasz sie na tym, ziooom! Powiec mi w takim razie co zorbic zeby odzyskac swoja komorke. Skradziona okolo miecha temu, Nokia 5510. Jakei w ogoel sa szanse na jej odzyskanie? Poradz cos, stary...
no spoko ziomuś
Najważniejsze to numer IMEI, musisz go mieć gdzieś zapisanego.
Idziesz na policje i to zgłaszasz, dobrze by jeszcze było jakby na Ciebie napadnięto, pobito, żądano pieniędzy, szantażowano itp. pisze "dobrze" ale wtedy sprawa jak to się mówi jest wyższej rangi i toczyć się będzie dodatkowe postępowanie, a w przypadku dojścia do jakiejkolwiek podejrzanej osoby, dana osoba ma "najazd na chate" w moim przypadku najazd na chate miał koleś, który kupił tego koma, ale z tego co wiem, to on był jeszcze jakoś powiązany z podejrzanymi.
Po zgłoszeniu na policje telefon już w jakiejś bazie danych i nawet jeśli koleś który walnął Ci telefon lata sobie z nim gdzieś po mieście może być sprawdzony podczas zwykłej kontroli na ulicy, a w razie stwierdzenia, że ma karadziony telefon, policja zabiera mu komórke razem z kartą SIM.
Ogólnie trzeba liczyć na szczęście

Maxiu niby się mówi "HWDP" ale Panowie niebiescy odzyskali mi telefon, zrobili miłą niespodziankę wezwaniem na komisariat, a sprawiedliwości stało się zadość i za to im dziękuję
Powodzenia!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2004, 20:37   #18
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja sie tylko raz wydzierauem HWDP dzien po tym jak mojego kumpla pobili! Korzystaja nadmiernie z przywilejow danych im przez panstwo i tylko dlatego uwazam to co uwazam!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2004, 11:18   #19
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
Ja sie tylko raz wydzierauem HWDP dzien po tym jak mojego kumpla pobili! Korzystaja nadmiernie z przywilejow danych im przez panstwo i tylko dlatego uwazam to co uwazam!
M@xiu ja wiem o co chodzi, sam mam kumpli tagujących ściany właśnie np. "HWDP".
Wiem, że nadużywają czasem praw, za bardzo węszą i sam znam takie przypadki gdzie też byłem w szoku. Wystarczy przeczytać jakiś artykuł.
Ale mi policja nic nie zrobiła.(jak narazie )

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: