![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Cytat:
pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
taa...mp3 nie jest taki zły, często kompresuje do mp3 (bo musze), z wyłączonymi filtrami obcinające wysokie częstotliwości i jest wam powiadam GOOD. Moje ucho na moim sprzęcie nie słyszy róznicy pomiędzy mpc a mp3
![]() ,,,do archiwizacjii mojej muzy wszystko nagrywam w audioCD z wavów (EAC).I kompresja tutaj nie wchodzi w rachube.
![]() |
#33 | |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() bo widzisz wszyscy widzą tę różnicę a ja mam chyba brudne uszy bo tez niw słyszę. Może jak się wykąpie to usłyszę więc ide się pluskać
![]() |
![]() |
#34 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
ogólnie to ja nie słucham muzy z mp3, a empetrójki robię dla kobiety 8 ) liczy się żródło, materiał jest originalny,czysty,zero szumów to kompresja z dobrymi ustawieniami do mp3 zupełnie wystarczy dla zwykłego słuchacza,,, który i tak tego słucha na odwarzaczach przenośnych. A prawdziwy audiofil ...nawet nie przyjdzie mu na myśl, aby kaleczyć muzykę kompresując ją jakimś mpc ,mp3 czy innym.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 23.12.2004 o godz. 11:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
No to i ja coś powiem. Jeśli chodzi o mp3 to utwory wydają się jakieś "płaskie" mimo zastosowania wysokiego bitrate'u, natomiast mpc nie mówiąc już o bezstratnych ape i flac jest naprawdę super. Sam staram się kompresować do ape lub mpc z tym, że mpc jako q10. Tak zarchiwizowane utwory przegrane następnie optykiem na przenośnego MD'ka brzmią świetnie i nie sposób odróżnić je od oryginału, natomiast mp3 na tym sprzęcie to już porażka i zamiast umilać czas powodują tylko podniesienie adrenaliny tak, więc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
Cytat:
a co do stwierdzenia "ja to slysze a ja nie slysze" to testy przeprowadza sie na odpowiednich samplach nie chce mi sie juz nic kompletnie tlumaczyc bo kazdy i tak wie swoje ps. a mpc nie jest takie nowe bo to juz w koncu prawie 3 lata Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
Cytat:
ja osoboscie uzywam q8 (paranoik ze mnie) ale kazda proba wyzej to juz kompletnie bezsensowne Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
w jaki sposób wyłączasz te filtry?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
parametr -k
![]() |
#40 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
MD? MiniDisc? przeciez tam jest ATRAC - stratny jak cholera format, do niczego znosnego sie nie nadaje - przegrywanie tam czegokolwiek optykiem mija sie z celem bo i tak efekt koncowy przypomina mp3 128kbps
mpc powstalo w jakims celu i cel ten sie udal na -q10 nie ma przypadku ktory w abxie odrozni to od oryginalu - mp3 320 lame ze wszystkimi bajerami jest do odroznienia i to nie tylko na sprzecie za ktorego rownowartosc mozna kupic mieszkanie w centrum warszawy to nie sa bajki tylko wnioski ludzi min z hydrogenu - jak ktos nie slyszy - bardzo dobrze ze nie slyszy, bedzie szczesliwym czlowiekiem bo samochod czy pralka bedzie stala wyzej w hierarchii zakupow niz filtr napiecia za 20tys zlotych ale na boga, nie wciskajcie innym ze nie ma roznic! roznice sa, tylko ze wy ich nie slyszycie ps. profil extreme w mpc nie jest uzywany - zrob ten sam test dla -q9 lub -q10 i podaj wyniki ![]() ps. mpc 1.14? a czemu nie 1.15r?
![]() nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly. Ostatnio zmieniany przez -Sid-The-Rat=> : 23.12.2004 o godz. 11:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
taa...powiedzieli co wiedzieli.
a propo empetrójkowców ..pojawił się nowy WINAMP 5.08 ^_^ prezencik od gwiazdorka na Świeta... ![]() ![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 23.12.2004 o godz. 12:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oto uaktualnienie testu z kodekiem w wersji 1,15s i -q10, zapraszam ponownie na stronę: Test Mp3 kontra MPC - www.republika.pl/arepo/index.htm Cytat:
![]() Cytat:
pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Pewnie, że ATRAC jest stratny, jakieś 5:1, ale jest stale udoskonalany i już w takim moim MZR N10 jest spoko. Jeszcze nie odczułem różnicy między cd a MD, no chyba, że w ATRAC3, poprostu ten format został wymyślony do muzy i już od czwartej generacji jest o.k. Od 4 lat mam stacjonarny MD MDS JA 50 ES, który zdobył nagrode EISA, więc chyba nie jest tak źle z tym formatem, no a najnowszy Hi-MD to już wymiata, bo można nagrywać bez kompresji.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
w formie strajku odinstalowałam całkowicie winampa
![]() ![]()