![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#61 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
wiem nawet o jakim mówisz epoxie pewnie o 8krai fakt ten model był kichą ale modele na nforce 2 są zaj..ste zresztą co do testów testy są tylko testami a wszystko w praktyce się rozstrzyga abity i epoxy na tweaku są wielbione a oni wiedzą co dobre. pozatym nieprzeczę do extreme o/c abity są rullez
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Tak ma to sens i do duży
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No ale fakt - to bardzo duzo
|
|
|
|
#64 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#65 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
Athlon 1500 @ 2000 (jest różnica)
Athlon 1700 @ 2200 (jest różnica) Athlon 2000 @ 2500 (jest róznica) Athlon 2500 @ 3200 (nie ma różnicy!) BARDZO DZIWNE
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
jest pewnie że skrócone życie proca pamięci i możliwość pada dysku jak źle podkręcisz
|
|
|
|
#67 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
Masz lepsze chłodzenie i masz większą żywotnośc niz na nominal
A co do pamięci ich nie podkręcasz . A co do dysku to zmieniasz PCI i AGP na normal. !
|
|
|
|
|
#68 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
robia wafle (np do 3200) dorabiaja do nich nozki i sprawdzaja ... idzie ok, to bedzie 3200+ ... nie idzie sprzedaja jako slabszy model 2500/2600/2800/3000 tyle ile wytrzyma (i tak miedzy innymi powstal z Barton'a Thorton i Applebred ...) tasma produkcyjna zamyka sie tylko do danego typu/rodziny (Thunderbird, Palomino itp.) ktora zachwile zostaje zmodyfikowana pod nowe wynalazki dlatego wszyscy overcloker'zy poluja na >zlote< serie ktore zostaly "wykastrowane" (np z 3200 zrobili 2500) w '97 roku byla seria pentium mmx 166 krecacych sie do 266 chodz takie mialy pojawic sie za kilka miesiecy jeszcze nie slyszalem zeby od nieumiejetnego o/c komus padl dysk, dane oczywiscie ale nie dysk czy tez pamieci wiec memorando walnij sie mlotkiem w palce zanim napiszesz jakas glupote ktora ktos poznie powtorzy "... bo na forum pisali ..." a krecic dla sportu i dla kasy zawsze warto kazdy lubi miec najmocniejszy/najdozszy procesor (3200+) przestawiajac tylko FSB (z 166 na 200) za cene 2500+ 8) pozdr
|
|
|
|
#69 |
|
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
jeszcze nie slyszalem zeby od nieumiejetnego o/c komus padl dysk, dane oczywiscie ale nie dysk czy tez pamieci
ja też nie słyszałem żeby padł ale w większości płyt głównych zmieniając magistralę CPU zmieniasz też częstotliwość pracy urządzeń ide, pci, agp co może jedynie wpływać na nieprawidłowe funkcjonowanie tych urządzeń np. niektóre nagrywarki CD_R/RW nie chcą za bardzo tolerować oc Ale ja tam nie narzrkam 2000+ ładnie lata mi na 2600+ :zeby: Z lepszą płytą główną i zasiłką pewnie wyciągnąłbym więcej ale 12.5x133 >> 12.5x166 to też nie jest źle (oczywiście bez zmiany Vcore - 1.58V)
|
|
|
|
#70 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Alex ales ty madry.
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
? przy podkręcniu do fsb 211 i daniu 11 razy mnoznika vcore 1.75 volta poszla mi karta grafiki tzn poszlo gpu bo zmienilo się taktowanie agp po drugie ma wplyw jak ktos się niezna kręci na max może niewiedzieć że się zmienia taktowanie szyny pci agp i jedzie szczęśliwy a wtedy np dysk się smaży itp itp pozatym kręcenie niema wplywu oczywiście że ma skraca się zywotność sporo komponentów i koniec na ten temat
|
|
|
|
#72 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
mega lol samo fsb na 200 hahahaha a vcore?? zapomnialeś?? wiele proców z seri 2500 z zablokowanym mnoznkiem nie wstajhe na fsb 200 z default vcore a serią wybrana są z odnblokowanym mnożnikim bo faktycznie to seria 3200 zdegradowana do 2500 niektóre 2500 lepiej się kręci przez moda albo tzw wygrzewanie jak niemasz do końca wiedzy to sie doksztalć
|
|
|
|
#73 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
popatrz sobie jak się zaczynają wachać napięcia na tych zasilkach przy extreme o/c
|
|
|
|
#74 |
|
Gość
|
noto ja dodam tyle ze do intela polecam asusa a do amd abita nie wiem jakas taka mam chorobe
|
|
|
|
#75 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdr
|