![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
az powstalem z martwych czytajac ten tekst... [patrixa o zestawie komputerowym na p4 3ghz]
a - typowe myslenie sprzedawcow w supermarkecie - procesor 10ghz - a malymi literkami - 128mb 133mhz ram... to przesada ale czaisz o co chodzi b - monitor - to co wymieniles to PORAZKA! to jest zlom, murowany okulista i pare innych rzeczy - strasznie kosztowne musza byc pozostale elementy zestawu skoro na monitor potrzebujesz wydac maks 450 zeta. ciekawe jakie to elementy.. i czy naprawde sa tego warte c - komputer o takiej wydajnosci jest zbitkiem waskich gardel - marna grafika, malo pamieci - no i naturalnie zbitkiem hasel reklamowych - pamieci ECC [ciekawe po co..] fsb800mhz - a to tak naprawde 200mhz - czyli tyle samo co w 'wolnych i marnych' amd'kach - tylko nazywane przez intela quad - no i wychodzi 800 d - mozna zlozyc mocny, optymalnie dobrany zestaw na p4 - problem w tym ze kosztuje bardzo duzo - duzo wiecej niz zestaw umiejacy to samo zlozony na amd - dobrze szukajac mozna zlozyc cos na amd 64bit - a to miazdzy wszystko na swojej drodze e - moja propozycja: dobry monitor - mozna sie pokusic nawet o lcd - kolo 2k zeta, ale moze byc NEC crt [symboli nie pamietam - ale taki co kosztuje kolo 1000] grafika za drugi tysiac - wybor szeroki - propozycje juz padly 512 ramu - kingston/kingmax - najlepiej sprowadzic z niemiec - taniej o 40% plyta na nf2 [abit, asus, soltek - wydajnosc jest identyczna - liczy sie wyposazenie [w uzasadniony sposob wplywa na cene] i marka [w nieuzasadniony sposob wplywa na cene] - plyta to kolo 350-450 zeta dysk w miare potrzeb - jak koles jest swiezy to z 80gb bedzie korzystal z 15 a reszta bedzie sie kurzyc - sprawdz czy ma net - jesli nie to 40 wystarczy - wazne zeby szybka - i mozna ew. na sata popatrzec - raid tylko dla maniakow wygoda - dobra optyczna mysz, wygodna klawiatura - ale nie kupowanie od razu zestawow za 200 zeta 'bo napewno beda dobre' [postawa widoczna wsrod aroganckiej czesci mlodego pokolenia komputerowcow wydajacej pieniadze swoich rodzicow] nagrywałka dvd - jakis liteon - albo lepiej nec 2500 [mozna tez popatrzec na nowego benq'a dw822] 400-550 zeta i to fini a - no i procek -barton a jakze - taki krecalny bezstresowo - za kolo maks 450 zeta spokojnie wychodzi 4500 tysiaca - jak o czyms zapomnialem to pewnie i tak sie zmiesci w kwocie a entuzjastow ferowania sadow bez posiadania niezbednej wiedzy informuje ze za pare miesiecy/lat - jak dorosniecie i sie czegos naprawde nauczycie [nie poprzestajac na zbitce faktow/mitow ktore nie lacza sie ze soba w zadna calosc] bedzie wam naprawde wstyd kiedy przypomnicie sobie niektore z wypowiadanych teraz opinii chyba ze bedzie wam to wisialo rowno - wtedy bedzie i mi i wielu innym zatroskanym losem naszego panstwa - bardzo przykro do milego
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#3 | ||||
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
moze niefortunny przykład dałeś ![]() Cytat:
lepszy już jest 17" Samsung SyncMaster 755 DFX Cytat:
Ram ecc i non ecc są podobne cenowo, skoro ma sie płyte obsługującą ecc to czemu kupować pamięci non ecc wg mnie to moze być przydatne haslo reklamowe... Co do Twojej opinii o fsb... Cytat:
---------------------- Wiecie dobrze, że nie jestem fanem amd... wiecie dobrze, że nie lubie podkręcać sprzętu, bo kolega ma lepszy wynik gdzieś tam...bo taniej, potem dbaj o najlepsze chodzenie bo najwyżej proc sie zjara. Typowałem sprzęt tak jakby amd dla mnie nie istnialo, faktycznie nie istnieje ![]() Zawsze mielem intela i tak bedzie.... Mieliśmy typować a nie przyczepiać się jeden drugiego i coś mu udowadniać. Nie ma idealnego sprzętu, do każdej rzeczy można sie przyczepić... Jednym sie podoba, drugim nie - tak jest zawsze, po to jest forum no nie ![]() PS Ciesze sie, że już żyjesz
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 20.04.2004 o godz. 13:22 |
||||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
nierozczulaj mnie na dzień dzisiejszy to intel się grzeje jak diabli chcesz dowodu? wejdź na siriusa pozatym intel ma jedną wadę full kasy procek a wydajność porównywalna do amd jak jedziesz na stereotypach to skończysz swoją edukację juz dzisiaj bo stwierdzenie amd nieistnieje oznacza tylko ze jesteś nieelastycznym czlowiekiem myślącym nieprzyszlościowo celeron każdy jeden to dno nawet w porównaniu do durona i powiesz że celrron lepszy?? a dwa barton 2500 jest tańszy o 400 zeta od pentium z podobnymi osiągami pozatym niestabilność amd wieszanie się problemy to bzdura wyssana z palca pozatym podam ci ciekawostkę windows xp był tworzony z myślą o platformie z prockiem amd wiec samo za siebie mówi
|
|
|
|
#5 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Dzięki wszytkim za podpowiedzi. Ormianin chciałem tylko się upewnić i dlatego ten post.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Gość
|
ja bym zamiast zwyklego monitora kupil lcd jakiegos bo monitory to sie rzadko zmienia poza tym proc 2400 xp by wystarczyl ramu 512 oczywiscie i boarda http://allegro.pl/show_item.php?item=23988871 takiego CHAINTECH CT-7VJL Deluxe APOGEE jakos bym chcial miec cos takiego i jakas obudowe z szybka wypasiona, co do grafy to zostal bym przy ati co do napedow to bym kupil dvd-roma i nagrywarke cd bo dvd-rw to sie troche nie oplaca sam mam i troche malo wypalam(liteon jedno i drugie albo lg) jak troche zostanie kasy to idz na lody albo dokup ramu pozdro
|
|
|
|
#8 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja proponuje dowiedziec sie do czego ten komp ma byc...
ale zestawik np. 2500+ asus a7n8x deluxe 120gb sata (tu w zaleznosci od potrzeb) grafa - 9700pro,9800 radeonki (ew. 5600 ale chowa sie przy 9700) ram 512 (w dualu nie jest az tak potrzebne w nforce) monitor - IIyama - tylko! zasilacz Chieftec - bedzie dobry do overlockingu 2500+@3200+ (i tak 2500 wystarcza bez problemu ja z takim zestawem ale z grafa na gf4mx440 ktora zmieniam niedlugo - wszystko idzie na full detal i rozdzalki, ale bez antyaliazingu i anizo) chlodzenie - zalman 7000cu nagrywara dvd litka - 401@411@811 ;D i final... i brawo sid...podejscie jak zwykle udane i prawidlowe. P4 za tyle siana to przesada.Wiem bo sam stalem przed takim wyborem i wybralem amd - to swietna sprawa, wydajnosc/cena, wtedy nie mialem jeszcze sianka na grafe ktora przyda sie zmienic
|
|
|
|
#9 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
I już po zakupach:
płyta - Abit NF7-S (v2.0) procek - Barton 2600 BOX dysk - Western Digital 80 gb (8 mb) ram - 2 x 256 mb (400) kingstom grafa - Radeon 9600 XT cd-rw - Lite-on 52/32/52 dvd - Toshiba 1802 monitor - 17" Samsung SyncMaster nie pamietam jaki model mysz - na ablu optyczna klawaitura zwykła drukarka - HP taka podobna do chlebaka ![]() Razem wyszło 4450 zł ![]() DZIĘKI chłopaki. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
!
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
pytal, pytal ... i swoje zrobil
![]() a tu takie dymy krecili pozdr
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 20.04.2004 o godz. 19:04 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie... musiales tego 2600+ .. zrobilbys 1000x lepiej jakbys kupil 2500+ .. eh, lol!
pozdro
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
moze w Grajewie takich nie mieli :zeby:
pozdr
|
|
|
#15 |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
memorando.... nie przeginaj, dostales juz ostrzezenie w innej dyskusji...
|
|
|
|
![]() |
|
|