Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kontrole Policji (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kontrole-policji-69767/)

zene_k 14.01.2007 21:30

http://www.media.wp.pl/kat,33714,wid...1168802447.480

Strzeżmy się uczynnych sąsiadów i znajomych:>

pawelblu 14.01.2007 20:49

http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Sear...WDU19940240083

Rozdzial 7 Art. od 74 o programach komputerowych (restrykcyjne)

Natomiast ogolnie - dozwolny uzytek art. 23.
Czyli jak sciagniesz sobie film to mozesz go ogladac nawet z kolegami.

rycho 14.01.2007 11:13

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 728102)
Jest na to jakis konkretny przepis? Zapis prawny, ustawa?
Bo jak mi wejda i znajda to jak sie wytlumacze?

Ze "czytalem w internecie, ze na wlasny uzytek mozna"?
A oni: "a gow** prawda!"

^^.

nie można?
A to szkoda.
Mam legala, ale nie używam.:(

Smartek 14.01.2007 11:11

Cytat:

Napisany przez pawelblu (Post 728066)
(..)Poza tym sciagac i sluchac muzyki mozna bez obaw. Filmow bodajze dotyczy to samo. Oczywiscie po upublicznieniu utworu, czyli po premierze.

Nie wolno tego natomiast rozpowszechniac w jakikolwiek sposob.(..)

Jest na to jakis konkretny przepis? Zapis prawny, ustawa?
Bo jak mi wejda i znajda to jak sie wytlumacze?

Ze "czytalem w internecie, ze na wlasny uzytek mozna"?
A oni: "a gow** prawda!"

^^.

AleX69 14.01.2007 10:11

nie skad - napierw tyko dotkliwie kopia ... bys doniosl na kogos

rycho 14.01.2007 09:17

ale...
nie zabijaj***261; od razu...?

pawelblu 14.01.2007 01:53

Cytat:

Napisany przez marios (Post 728018)
zapomnia***322;em doda***263; : s***261;siad mia***322; kontrole z powodu donosu..

Wtedy to oczywiste.

Poza tym sciagac i sluchac muzyki mozna bez obaw. Filmow bodajze dotyczy to samo. Oczywiscie po upublicznieniu utworu, czyli po premierze.

Nie wolno tego natomiast rozpowszechniac w jakikolwiek sposob.

Programow nielegalnych nie wolno chyba sciagac, natomiast napewno nie mozna instalowac/uruchamiac/rozpowszechniac.

Policja w szczegolnych przypadkach moze wejsc do domu bez nakazu i bynajmniej nie sa to tylko sytuacje zagrozenia zdrowia lub zycia (jak do tej pory myslalem). Jest mozliwosc wejscia bodajze w przypadku uzasadnionego podejrzenia niszczenia dowodow przestepstwa, czy cos w tym stylu.

radosio 13.01.2007 23:56

ano właśnie. ludzie tylko gadają, że kolegę kolegi.. w stalowej woli ludzie na tace zamiast kasy twardziele rzucali taka była psychoza. :taktak:

Patrix 13.01.2007 23:53

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 728030)
uuuuuuuuuuuuuu........:fiu:

kolega się zaczął tłumaczyć.......coś jest na rzeczy :>

tłumaczyć chmm
wszędzie o tym trąbią, nawet na przystankach to słysze jak do budy jade
kumple gadają, znajomi rzucili sie na windowsy home...
każdy wie, że kogoś ścigneli ale nikt takiej osoby nie zna

przedstawiłem moją sytuację w tym wszystkim, zła nie jest...

ed hunter 13.01.2007 23:51

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 728025)
bez plików nie ma dowodu, a to że są logi to leje na to bo to jeszcze nie wszystko... poza tym mp3 i kilka filmów ma KAŻDY na kompie...

Dobre szyfrowanie nie utrudni tylko uniemożliwi... Data recovery nic nie da dysk jest po niskopoziomowym... a reszta byłą szyfrowana w locie.

Poza tym mam coś koło 100 oryginalnych płytek z gazet (soft porejestrowany), oryginalny windows czeka na półce na nowego kompa (kupiłem teraz bo jest promocja na viste) a aktualnie jade na linuksie i jakoś nie przeszkadza mi to (jest nawet lepszy od windows).

Nic nie udostępniam w p2p, nie sprzedaje, nie powielam - to co mam to albo na licencji komercyjnej/domowej (soft) albo do użytku prywatnego (filmy/mp3).

Ja mam spokój.

uuuuuuuuuuuuuu........:fiu:

kolega się zaczął tłumaczyć.......coś jest na rzeczy :>

Patrix 13.01.2007 23:44

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 727987)
Szyfrowanie dysku nie ma sensu raczej bo jak juz pukaja to wiedza czego szukaj - maja logi. Wiec nie wiem czy za szyfrowanie nie bedzie wieksza kara (utrudnianie pracy policji).

bez plików nie ma dowodu, a to że są logi to leje na to bo to jeszcze nie wszystko... poza tym mp3 i kilka filmów ma KAŻDY na kompie...

Dobre szyfrowanie nie utrudni tylko uniemożliwi... Data recovery nic nie da dysk jest po niskopoziomowym... a reszta byłą szyfrowana w locie.

Poza tym mam coś koło 100 oryginalnych płytek z gazet (soft porejestrowany), oryginalny windows czeka na półce na nowego kompa (kupiłem teraz bo jest promocja na viste) a aktualnie jade na linuksie i jakoś nie przeszkadza mi to (jest nawet lepszy od windows).

Nic nie udostępniam w p2p, nie sprzedaje, nie powielam - to co mam to albo na licencji komercyjnej/domowej (soft) albo do użytku prywatnego (filmy/mp3).

Ja mam spokój.

marios 13.01.2007 23:36

zapomniałem dodać : sąsiad miał kontrole z powodu donosu..

Damianos L 13.01.2007 22:29

dzis rano slyszlalem cos na rmfie

ponoc szukaja ludzi udostepniajac w sieci p2p policyjne komputery i tak namierzaja.

Sunna 13.01.2007 22:25

Szyfrowanie dysku nie ma sensu raczej bo jak juz pukaja to wiedza czego szukaj - maja logi. Wiec nie wiem czy za szyfrowanie nie bedzie wieksza kara (utrudnianie pracy policji).

W wielu sieciach osieldowych serwery i dyski userow az puchna od tego stuffu. Wystarczy mily i uczyny sasiad a zjawia sie panowie. Dziwne ze nie zamkna gield komputerowych i nie lapia kolesi co sie w neci oglaszaja lub w autogieldach. Tzn lapia ale tych najwiekszych chyba.

Predi 13.01.2007 22:18

Cytat:

Napisany przez marios (Post 727983)
Stad moja ciekwo***347;***263; jak to wygl***261;da gdy cos znadja w kompie czy dr***261;z***261; dalej...

jezeli wpadli do kumpla, to mieli NAMIAR, jak mieli namiar, to znaczy ze bylo cos BEEE
jezeli tego Ci nie znajda na kompie (albo znajda), to myslisz ze wyjda, czy domysla sie ze mozesz miec drugiego kompa w sasiednim pokoju? wtedy odpowiesz sobie sam, czy wychodza z domu, czy dalej szukaja

prokurator wystawia nakaz przeszukania mieszkania, nie nakaz przeszukania komputera,
jezeli dostali cynk ze udostepniasz na necie filmy, to wpadaja i robia buuu! masz piracki dekoder polsatu? tez poleci, nie martw sie, znajda przy okazji.....

jezeli mu przeszukali tylko kompa i sie wyniesli to znaczy ze jeszcze nie jedli paczkow i wlasnie ruszyli je spozyc, nie licz jednak ze zawsze tak bedzie

ps. a najlepiej, to zadzwon na komende i popros o "probne" przeszukanie, wtedy zobaczysz jak to bedzie wygladac :)
pss. jezeli mi by wpadli to domu, to ostatnia rzecz o jaka bym sie bal, to czy beda tez sprawdzac piwnice...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:22.