Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.01.2006, 14:03   #31
AbrahaM
Team Member

Data rejestracji: 28.03.2002
AbrahaM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X
Jednak wole softy referencyjne - dzieki temu nie trace gwarancji...
Też bym wolał, pod warunkiem że by były i były dopracowane. A jak nie sa - i to nie tylko w wypadku Korr'a (myślisz ze w nagrywarce mi siedzie oryginalny FW?) - to nie za bardzo jest wybór. Tzn jest - albo akceptować niedoróbki albo ryzykować.

Problemem jest jedynie sytuacja kiedy sprzęt padnie z wgranym alternatywnym oprogramowaniem.. bo jesli "tylko" się zacznie sypać - to zawsze przecież jest możliwość powrotu do oryginalnej wersji.
AbrahaM jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.01.2006, 14:04   #32
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Data rejestracji: 05.11.2002
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X
Jednak wole softy referencyjne - dzieki temu nie trace gwarancji...
W Mancie masz softy orginalne a gwarancje i tak tracisz, jak go wgrasz i cos bedzie nie tak, co jest dosc czestym objawem, a z Korr-em jeszcze sie nie spotkalem z problemami po aktualizacji.
Stary 12.01.2006, 15:03   #33
AbrahaM
Team Member

Data rejestracji: 28.03.2002
AbrahaM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez siwy_mw
W Mancie masz softy orginalne a gwarancje i tak tracisz, jak go wgrasz i cos bedzie nie tak, co jest dosc czestym objawem, a z Korr-em jeszcze sie nie spotkalem z problemami po aktualizacji.
Dodaj do tego że Korr'a można w większości wypadków (niestety inwazyjnie - tj trzeba go otworzyć) zreanimować przy pomocy odpowiedniego kabelka i komputera.. Co o ile wiem w wypadu E3 nie jest możliwe.
AbrahaM jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2006, 13:26   #34
nuke
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.01.2006
nuke w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wrazenia

wczoraj kupilem korr'a o to pierwsze wrazenia z kilku godzinnego uzytkowania:

- naped bez zarzutu,
- pilot dziala bez problemowo
- dvd bez zarzuty
- divix/xvid ok, wszystko co wczoraj wkladalem bylo odtwarzanie poprawnie
- zoom ok
- polaczylem do tv kablem scart i teraz musze wylaczac korra z sieci (albo odlaczac kabel scart) zeby moc ogladac programy w tv. Po zmianie kabla na chinch->scart problem nie wystepuje. nadmienie ze testowalem kilka kabelkow.
- problem z napisami!! jesli przewijam szybko film np x16 to po powrocie do normalnego odtwarzania napisy juz nie sa wyswietlane!! jak dla mnie do tej pory jest to najpowazniejszy problem... czy ktos z was cos takiego zaobserwowal?
- wkurzajacy jest tez widok plikow na dvd - czemu nie mozna uzyc calej szerokosci ekranu i wyswietlac pelne sciezki plikow a nie 10 znakow (mozna zawijac wiersze) tym bardziej ze druga czesc ekranu w ogole nie jest wykorzystywana - rozumiem ze mial to byc widok zawartosci katalogu -ale tam jest zawsze pusto..
- no i rzeczywiscie warto dodac w przszlej wersji firmware wybor dowolnych plikow z napisami

pozdrawiam
nuke jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2006, 14:17   #35
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Cytat:
Napisany przez nuke
wczoraj kupilem korr'a o to pierwsze wrazenia z kilku godzinnego uzytkowania:

- polaczylem do tv kablem scart i teraz musze wylaczac korra z sieci (albo odlaczac kabel scart) zeby moc ogladac programy w tv. Po zmianie kabla na chinch->scart problem nie wystepuje. nadmienie ze testowalem kilka kabelkow.

- problem z napisami!! jesli przewijam szybko film np x16 to po powrocie do normalnego odtwarzania napisy juz nie sa wyswietlane!! jak dla mnie do tej pory jest to najpowazniejszy problem... czy ktos z was cos takiego zaobserwowal?

- wkurzajacy jest tez widok plikow na dvd - czemu nie mozna uzyc calej szerokosci ekranu i wyswietlac pelne sciezki plikow a nie 10 znakow (mozna zawijac wiersze) tym bardziej ze druga czesc ekranu w ogole nie jest wykorzystywana - rozumiem ze mial to byc widok zawartosci katalogu -ale tam jest zawsze pusto..

pozdrawiam
ad.1 najprosciej odciac we wtyczce euro pin nr.8 ktory jest odpowiedzialny za automatyczne wlaczanie TV

ad2. ten problem wystepuje na bardzo nielicznych napisach, przy przewijaniu szybciej niz x4, rozwiazanie jest takie: jak napisy nie wskocza po przewinieciu to nacis na pilocie "step" i potem "play" to rozwiazanie dziala na 100% (patent wlasny )

ad.3 rozwiazaniem problemu z widocznascia nazw plikow w menu jest zaaplikowanie nowego niekomercyjniego biosu ktory zmienia troche kosmetkyki w menu i czcionke na inna, podobna do tej z Belwoda

oto ten BIOS
tu masz opis jak wgrac nowy soft a tak wyglada tapeta i menu w tym sofcie

Dołączone pliki
File Type: doc info.doc (1.4 KB, 317 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez siwy_mw : 26.01.2006 o godz. 14:24
siwy_mw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2006, 16:13   #36
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A ja nie mam problemów ze swoim CH 462

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2006, 16:33   #37
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
siwy_mw : dzieki za link do biosu i opisu... Na dniach postaram sie wyprobowac!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2006, 16:53   #38
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Cytat:
Napisany przez M@X
siwy_mw : dzieki za link do biosu i opisu... Na dniach postaram sie wyprobowac!
mam go od dosc dawna, i wierz mi ze warto.
Pozdrawiam
Stary 26.01.2006, 17:09   #39
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez siwy_mw
mam go od dosc dawna, i wierz mi ze warto.
Pozdrawiam
Chuck Norris też ma,
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2006, 18:04   #40
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Cytat:
Napisany przez rycho
Chuck Norris też ma,
co wy macie z tym Norisem jak dla mnie to najbardziej *****na seria kawalow jakie kiedykolwiek widzialem
Stary 27.01.2006, 11:26   #41
nuke
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.01.2006
nuke w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzeki za odpowiedz i bios, dzis sobie go zaaplikuje i potestuje. jesli wszystko zadziala to jak dla mnie bedzie juz blisko idealu

pozdr
ed
nuke jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2006, 14:26   #42
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiem, że wyrwę się jak Filip z Konopii ale i tak nic jakością nie pobije Bellwooda. Fakt brakuje mu kilku opcji co do obrazu i tekstu oraz innych drobniejszych i nie czyta Qpela (ile filmów z qpelem mieliście bo ja przez rok miałem 1 sztukę) i jest trochę droższy. Droższy to jednak zmontowany z jakościowo lepszych podzespołów i zapewne więcej wytrzyma niż konkurencja. A to do mnie przemawia. Aha Korr i Manta urodą nie grzeszą.
misz_masz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2006, 15:57   #43
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez misz_masz
(ile filmów z qpelem mieliście bo ja przez rok miałem 1 sztukę)
mam srednio 5-6 filmow na miesiac z Qpelem..
tak, nie zartuje
teraz mniej, bo od grudnia mniej sie filmow oglada - nie ma nic ciekawego..
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2006, 19:35   #44
piotrek123
z innej planety

Data rejestracji: 13.10.2002
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie oglądać mi tu filmów tylko do szkoły marsz...no!
Stary 01.02.2006, 10:01   #45
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... siwy, jeszcze jedno pytanie, czy na Korrze w divx'ach mozna obnizyć napisy na czarny dolny pas ekranu, czy w ogóle jest możliwość opuszczania i podnoszenia napisów (tak jak ma Prince 2).

Twoje uprawnienia: