Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Korr DVD/DIVX HYD-9907DX (https://forum.cdrinfo.pl/f5/korr-dvd-divx-hyd-9907dx-60744/)

Calme 06.01.2006 21:12

Korr DVD/DIVX HYD-9907DX

Mam pytanko - czy ktos z Was ma moze ten odtwarzacz i moglby co nieco przyblizyc nam pare informacji na jego temat - a szczegolnie to jak sprawuje sie na codzien w praktyce ?

KORR opis
KORR forum

siwy_mw 06.01.2006 21:41

Ja mam od okolo 3 tygodni, narazie jestem bardzo zadowlony, dodam ze kupilem Mante Emperor 3, Prince 2 i Korra, pierwsze dwa oddalem i zostalem z Korrem.
Napisz (najlepiej w punktach ;)) co Cie interesuje to opisze swoje opinie.
Pozdrawiam

M@X 06.01.2006 21:52

Moja szwagierka ma. Bardzo fajny sprzet... Mnie, jako estete, razi ogromny kolorowy blad na tapecie odtwarzacza ("DIVIX" zamiast "DIVX"). Ale czyta wszystko, ma 5.1, problemow z divx/xvid zadnych... napisy regulowane kolorem, wysokoscia i wielkoscia... Czyta QPEL i GMC - czego chciec wiecej?

Calme 06.01.2006 21:58

Witam :) ok to glowne pytanka, ktore mnie nurtuja:
1) Jak jest z DTS po analogu ?
2) Slyszalem, ze sa problemy z silnymi zakłoceniami obrazu majace swe zrodlo w kablu zasilającym ?
3) nieprawiedłowe proporcje obrazu w trybie tv 4:3 ?
4) jak szybko odtwarzach reaguje na komendy włącz/wyłącz, wysuń płytę porownujac do innych odtw (napisales, ze miales 2 inne takze) ?
5) czy jest zoom x1,5 ?
6) czy jest opcja odtwrzania od momentu zatrzymania filmu po ponownym wlaczeniu ?
7)czy nie ma problemu z czarnymi plytami ?
8) jaka jest glosnosc napedu ?
hmm narazie chyba tyle mam pytan :)

oddwor 06.01.2006 22:01

Cytat:

Napisany przez M@X
... Czyta QPEL i GMC - czego chciec wiecej?

Krótko - RMVB :fiu:

M@X 06.01.2006 22:05

Rozni ludize, rozne potrzeby. Ja osobiscie brzydze sie tym formatem, bo daje obraz rowny sotroscia kanalowi tv "Polonia 1". Ale widzialem jakis odtwarzacz z obsluga RMVB w Selgrosie ostatnio, tylko ze nazywalo sie to (naklejka na plajerze) bodazje "RMMP4" albo "MP4RM" albo jakos tak ;-). Polecam rozejrzec sie po selgrosowej elektronice. Nie mialem w rekach, nie testowalem - za jakosc wykonania i trwalosc nie recze.

Smartek 06.01.2006 22:55

Cytat:

Napisany przez oddwor
Krótko - RMVB :fiu:

to wszystko tylko jedna rzecz potrafi, ale..
nie wspomne, bo mnie zakopia :P

siwy_mw 07.01.2006 10:41

A wiec tak:
1. DTS po analogu póki co jeszcze nie działa, powinien być w dostępny w nowym sofcie.
2. U mnie to nie występuje, ale u kolegi juz tak, ale ja stawiam raczej na winę telewizora, u mnie idzie na prawie nowym Panasonicu 29***8221; 4:3 100Hhz u niego na Elemisie 21***8221; który jest pewnie starszy od niego.
3. Faktycznie obraz jest jakby delikatnie rozciągnięty po około 2cm z po bokach, ale mnie to wcale nie przeszkadza.
4. Szybkości są porównywalne, z tym ze w Korr jest ciszej przy wysuwaniu tacki.
5. Nie ma zoomu x1.5 ale x2 wygląda jak x 1.5 wiec myślę ze to wina wyświetlania przez soft.
6. Działa nawet po wyjęciu płyty, ale w tej chwili tylko z DVD.
7. Niestety nie mam ani sztuki na czarnym spodzie, więc nie mam pojęcia.
8. Z głośnością jest tak, najciszej jest w Prince 2 a najgłośniej Emperor 3 Korr jest gdzieś pośrodku, szumi ale tylko przy kiepskiej jakości płytach (i jak masz ucho metr od DVD) u mnie na Verbatimach, TDK i Sony nic nie słychać, niestety innych w swojej bogatej kolekcji nie posiadam.

ps. @Smartek, masz racje, lepiej nie wspominaj :banned: :bicz: :boks: ;)

Calme 07.01.2006 11:18

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.

kraluk 11.01.2006 19:09

Nie chcę rozpoczynać nowego tematu, więc wykorzystam ten.

Co będzie lepiej kupić: Prince'a 2 czy tegoż Korra???

Emperor III wypada, ponieważ są duże problemy z nim, szczególnie po upgradzie fw, a takich nie przyjemności nie chcę.

M@X 11.01.2006 19:14

W zasadzie jak na razie doszukalem sie jedynie jednej wady w tym Korrze.
W Mancie napisy TXT sa wyswietalne na liscie wraz z innymi plikami - tutaj nie. Problem pojawia sie gdy plik z napisami ma inna nazwe niz plik z filmem -w mancie wybieramy najpierw plik z napisami, przez co wczytujemy go do pamieci, a nastepnie wczytujemy film. Tutaj nie mamy takiej mozliwosci i po prostu polskich napisow NIE WCZYTAMY ;-(...

ed hunter 11.01.2006 19:19

Cytat:

Napisany przez M@X
W zasadzie jak na razie doszukalem sie jedynie jednej wady w tym Korrze.
W Mancie napisy TXT sa wyswietalne na liscie wraz z innymi plikami - tutaj nie. Problem pojawia sie gdy plik z napisami ma inna nazwe niz plik z filmem -w mancie wybieramy najpierw plik z napisami, przez co wczytujemy go do pamieci, a nastepnie wczytujemy film. Tutaj nie mamy takiej mozliwosci i po prostu polskich napisow NIE WCZYTAMY ;-(...

yyyyyy.......??

http://napisy.org/sklep/opis.php?id=16

M@X 11.01.2006 19:23

Opisuje na podstawie organoleptycznej analizy, a nie reklam...

ed hunter 11.01.2006 19:28

Cytat:

Napisany przez M@X
Opisuje na podstawie organoleptycznej analizy, a nie reklam...

a Masz, widziałeś, lub podobne rozumiem.

nie pogłębiaj organoleptyki do sprawdzania smaku i odgłosu łamania obudowy :P

zobaczymy co nowy fw przyniesie...

Smartek 11.01.2006 19:34

jak ja lubie czytac problemy z tymi odtwarzaczami typu manta, korr itp. :D
smiesznie jest..
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02.