![]() |
Cytat:
Problemem jest jedynie sytuacja kiedy sprzęt padnie z wgranym alternatywnym oprogramowaniem.. bo jesli "tylko" się zacznie sypać - to zawsze przecież jest możliwość powrotu do oryginalnej wersji. |
Cytat:
|
Cytat:
|
wrazenia
wczoraj kupilem korr'a o to pierwsze wrazenia z kilku godzinnego uzytkowania:
- naped bez zarzutu, - pilot dziala bez problemowo - dvd bez zarzuty - divix/xvid ok, wszystko co wczoraj wkladalem bylo odtwarzanie poprawnie - zoom ok - polaczylem do tv kablem scart i teraz musze wylaczac korra z sieci (albo odlaczac kabel scart) zeby moc ogladac programy w tv. Po zmianie kabla na chinch->scart problem nie wystepuje. nadmienie ze testowalem kilka kabelkow. - problem z napisami!! jesli przewijam szybko film np x16 to po powrocie do normalnego odtwarzania napisy juz nie sa wyswietlane!! jak dla mnie do tej pory jest to najpowazniejszy problem... czy ktos z was cos takiego zaobserwowal? - wkurzajacy jest tez widok plikow na dvd - czemu nie mozna uzyc calej szerokosci ekranu i wyswietlac pelne sciezki plikow a nie 10 znakow (mozna zawijac wiersze) tym bardziej ze druga czesc ekranu w ogole nie jest wykorzystywana - rozumiem ze mial to byc widok zawartosci katalogu -ale tam jest zawsze pusto.. :) - no i rzeczywiscie warto dodac w przszlej wersji firmware wybor dowolnych plikow z napisami pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Cytat:
ad2. ten problem wystepuje na bardzo nielicznych napisach, przy przewijaniu szybciej niz x4, rozwiazanie jest takie: jak napisy nie wskocza po przewinieciu to nacis na pilocie "step" i potem "play" to rozwiazanie dziala na 100% (patent wlasny :)) ad.3 rozwiazaniem problemu z widocznascia nazw plikow w menu jest zaaplikowanie nowego niekomercyjniego biosu ktory zmienia troche kosmetkyki w menu i czcionke na inna, podobna do tej z Belwoda oto ten BIOS tu masz opis jak wgrac nowy soft a tak wyglada tapeta i menu w tym sofcie http://img97.imageshack.us/img97/793...s32mpeg.th.jpg http://img97.imageshack.us/img97/444...32mpeg1.th.jpg |
A ja nie mam problemów ze swoim CH 462 :P
|
siwy_mw : dzieki za link do biosu i opisu... Na dniach postaram sie wyprobowac!
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
dzeki za odpowiedz i bios, dzis sobie go zaaplikuje i potestuje. jesli wszystko zadziala to jak dla mnie bedzie juz blisko idealu ;)
pozdr ed |
Wiem, że wyrwę się jak Filip z Konopii ale i tak nic jakością nie pobije Bellwooda. Fakt brakuje mu kilku opcji co do obrazu i tekstu oraz innych drobniejszych i nie czyta Qpela (ile filmów z qpelem mieliście bo ja przez rok miałem 1 sztukę) i jest trochę droższy. Droższy to jednak zmontowany z jakościowo lepszych podzespołów i zapewne więcej wytrzyma niż konkurencja. A to do mnie przemawia. Aha Korr i Manta urodą nie grzeszą.
|
Cytat:
tak, nie zartuje :) teraz mniej, bo od grudnia mniej sie filmow oglada - nie ma nic ciekawego.. pozdro ;) |
Nie oglądać mi tu filmów tylko do szkoły marsz...no! ;)
|
... siwy, jeszcze jedno pytanie, czy na Korrze w divx'ach mozna obnizyć napisy na czarny dolny pas ekranu, czy w ogóle jest możliwość opuszczania i podnoszenia napisów (tak jak ma Prince 2).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:31. |