Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Korr DVD/DIVX HYD-9907DX (https://forum.cdrinfo.pl/f5/korr-dvd-divx-hyd-9907dx-60744/)

rork 26.01.2006 17:13

A ja nie mam problemów ze swoim CH 462 :P

siwy_mw 26.01.2006 15:17

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez nuke
wczoraj kupilem korr'a o to pierwsze wrazenia z kilku godzinnego uzytkowania:

- polaczylem do tv kablem scart i teraz musze wylaczac korra z sieci (albo odlaczac kabel scart) zeby moc ogladac programy w tv. Po zmianie kabla na chinch->scart problem nie wystepuje. nadmienie ze testowalem kilka kabelkow.

- problem z napisami!! jesli przewijam szybko film np x16 to po powrocie do normalnego odtwarzania napisy juz nie sa wyswietlane!! jak dla mnie do tej pory jest to najpowazniejszy problem... czy ktos z was cos takiego zaobserwowal?

- wkurzajacy jest tez widok plikow na dvd - czemu nie mozna uzyc calej szerokosci ekranu i wyswietlac pelne sciezki plikow a nie 10 znakow (mozna zawijac wiersze) tym bardziej ze druga czesc ekranu w ogole nie jest wykorzystywana - rozumiem ze mial to byc widok zawartosci katalogu -ale tam jest zawsze pusto.. :)

pozdrawiam

ad.1 najprosciej odciac we wtyczce euro pin nr.8 ktory jest odpowiedzialny za automatyczne wlaczanie TV

ad2. ten problem wystepuje na bardzo nielicznych napisach, przy przewijaniu szybciej niz x4, rozwiazanie jest takie: jak napisy nie wskocza po przewinieciu to nacis na pilocie "step" i potem "play" to rozwiazanie dziala na 100% (patent wlasny :))

ad.3 rozwiazaniem problemu z widocznascia nazw plikow w menu jest zaaplikowanie nowego niekomercyjniego biosu ktory zmienia troche kosmetkyki w menu i czcionke na inna, podobna do tej z Belwoda

oto ten BIOS
tu masz opis jak wgrac nowy soft a tak wyglada tapeta i menu w tym sofcie
http://img97.imageshack.us/img97/793...s32mpeg.th.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/444...32mpeg1.th.jpg

nuke 26.01.2006 14:26

wrazenia

wczoraj kupilem korr'a o to pierwsze wrazenia z kilku godzinnego uzytkowania:

- naped bez zarzutu,
- pilot dziala bez problemowo
- dvd bez zarzuty
- divix/xvid ok, wszystko co wczoraj wkladalem bylo odtwarzanie poprawnie
- zoom ok
- polaczylem do tv kablem scart i teraz musze wylaczac korra z sieci (albo odlaczac kabel scart) zeby moc ogladac programy w tv. Po zmianie kabla na chinch->scart problem nie wystepuje. nadmienie ze testowalem kilka kabelkow.
- problem z napisami!! jesli przewijam szybko film np x16 to po powrocie do normalnego odtwarzania napisy juz nie sa wyswietlane!! jak dla mnie do tej pory jest to najpowazniejszy problem... czy ktos z was cos takiego zaobserwowal?
- wkurzajacy jest tez widok plikow na dvd - czemu nie mozna uzyc calej szerokosci ekranu i wyswietlac pelne sciezki plikow a nie 10 znakow (mozna zawijac wiersze) tym bardziej ze druga czesc ekranu w ogole nie jest wykorzystywana - rozumiem ze mial to byc widok zawartosci katalogu -ale tam jest zawsze pusto.. :)
- no i rzeczywiscie warto dodac w przszlej wersji firmware wybor dowolnych plikow z napisami

pozdrawiam

AbrahaM 12.01.2006 16:03

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
W Mancie masz softy orginalne a gwarancje i tak tracisz, jak go wgrasz i cos bedzie nie tak, co jest dosc czestym objawem, a z Korr-em jeszcze sie nie spotkalem z problemami po aktualizacji.

Dodaj do tego że Korr'a można w większości wypadków (niestety inwazyjnie - tj trzeba go otworzyć) zreanimować przy pomocy odpowiedniego kabelka i komputera.. Co o ile wiem w wypadu E3 nie jest możliwe.

siwy_mw 12.01.2006 15:04

Cytat:

Napisany przez M@X
Jednak wole softy referencyjne - dzieki temu nie trace gwarancji...

W Mancie masz softy orginalne a gwarancje i tak tracisz, jak go wgrasz i cos bedzie nie tak, co jest dosc czestym objawem, a z Korr-em jeszcze sie nie spotkalem z problemami po aktualizacji.

AbrahaM 12.01.2006 15:03

Cytat:

Napisany przez M@X

Też bym wolał, pod warunkiem że by były i były dopracowane. A jak nie sa - i to nie tylko w wypadku Korr'a (myślisz ze w nagrywarce mi siedzie oryginalny FW?) - to nie za bardzo jest wybór. Tzn jest - albo akceptować niedoróbki albo ryzykować.

Problemem jest jedynie sytuacja kiedy sprzęt padnie z wgranym alternatywnym oprogramowaniem.. bo jesli "tylko" się zacznie sypać - to zawsze przecież jest możliwość powrotu do oryginalnej wersji.

andrzejj9 12.01.2006 15:03

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Jak pisalem Manta Emeperor 3 czasem bez przyczyny pada przy aktualizacji, wtedy servis jest wzorowy ale... odplatny u mnie w Bielsku sobie spiewaja za takie cos 120zl a w Warszawie nawet 180zl :wow: co przy cenie 200zl za sprzet, to wole go do kosza wyawalic.
Jezeli masz slobosc do Manty to wez juz lepiej Prince 2.

Słabości do Manty nie mam. Po prostu potrzebuję odtwarzacz, w którym nie będę miał problemów z polskimi napisami (i ich regulacją), a do tej pory myślałem, że właśnie tylko Manta coś takiego oferuje. Jeśli nie to... :)

M@X 12.01.2006 14:39

AbrahaM 12.01.2006 13:28

Cytat:

Napisany przez M@X
Mnie martwi, jak dlugo jeszcze bede musial ogladac to...

Wiesz.. to byłby problem, gdyby nie istnienie:
http://napisy.org/forum/forumdisplay.php?f=80

.. gdzie udziela się sporo osób, część z imponującą wiedzą, co z kolei skutkuje np. tym: http://napisy.org/forum/showthread.php?t=19840

tak więc mogło by być lepiej, ale nie jest źle.

siwy_mw 12.01.2006 11:25

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To coraz bardziej mi się ten Korr podoba.. A jak z dbaniem producenta o użytkowników? (bo Mancie jednak nie można pod tym względem raczej wiele zarzucić)

Jak pisalem Manta Emeperor 3 czasem bez przyczyny pada przy aktualizacji, wtedy servis jest wzorowy ale... odplatny u mnie w Bielsku sobie spiewaja za takie cos 120zl a w Warszawie nawet 180zl :wow: co przy cenie 200zl za sprzet, to wole go do kosza wyawalic.
Jezeli masz slobosc do Manty to wez juz lepiej Prince 2.

M@X 12.01.2006 01:26

Ilość załączników: 1
Mnie martwi, jak dlugo jeszcze bede musial ogladac to...

andrzejj9 12.01.2006 01:09

To coraz bardziej mi się ten Korr podoba.. A jak z dbaniem producenta o użytkowników? (bo Mancie jednak nie można pod tym względem raczej wiele zarzucić)

AbrahaM 12.01.2006 00:00

Cytat:

Napisany przez Calme
Witam :) ok to glowne pytanka, ktore mnie nurtuja:
2) Slyszalem, ze sa problemy z silnymi zakłoceniami obrazu majace swe zrodlo w kablu zasilającym ?
7)czy nie ma problemu z czarnymi plytami ?
8) jaka jest glosnosc napedu ?
hmm narazie chyba tyle mam pytan :)

Na to Ci mogę odpisać - też mam Korra
2) podobno (bo u mnie nie wystąpiły) bywają, ale.. są uleczalne poprzez założenie ferytowych dławików p-ciwzakłoceniowych na kabel zasilający.
7) podobno są, spróboje to zweryfikować - gdzies powinienem mieć czarne esperanzy.
8) normalna, w miare cichy. napęd raz tylko stwierdzil ze bedzie robił za traktor na jakiejś paściastej płytce (tłoczonej VCD), na innych nośnikach (DVD, CD, tłoczone i nagrywane) to już się nie powtórzyło.

M@X 11.01.2006 22:50

Pewnie, ze lepiej z tym ze to nie ja nagrywalem. A nie zamierzam przegrywac kazdej pzoyczonej plyty tylko po to, by ja poogladac... Inna sprawa ze KORR nie jest moj, a osoba ktora go uzytkuje nie ma bezposredniego dostepu do komputera...

siwy_mw 11.01.2006 22:46

Cytat:

Napisany przez M@X
No wlasnie... U mnie byla taka sytuacja :
DVD
|-FILM1
|-FILM2
|-FILM3
|-FilmCD1.avi
|-1.txt
|-FilmCD2.avi
|-2.txt

Jak sam widzisz powyzsze zalozenia uniemozliwiaja wczytanie napisow do dwuplytowego filmu o odmienniej od filmu nazwie... Powinno to zostac poprawione!

W tym przypadku sie zgodze ze moze byc problem, ale czy nie lepiej nagrac tak :D wtedy problemow nie ma ;)

film1.avi
film2.avi
film3.avi
[katalg] a w nim
film cd1.avi
film cd1.txe
film cd2.avi
film cd2.txt

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:02.