Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Korr DVD/DIVX HYD-9907DX (https://forum.cdrinfo.pl/f5/korr-dvd-divx-hyd-9907dx-60744/)

siwy_mw 01.02.2006 12:22

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... siwy, jeszcze jedno pytanie, czy na Korrze w divx'ach mozna obnizyć napisy na czarny dolny pas ekranu, czy w ogóle jest możliwość opuszczania i podnoszenia napisów (tak jak ma Prince 2).

niestey nie, jest tylko nizej lub wyzej, ale ustawienie na "nizej" jest prawie idealne, napisy sa okolo 2-3cm od dolnej krawedzi ekranu.

Zetoxa 01.02.2006 15:19

OK, ostatnia rzecz, podobno Korry mają taki urok, że "kopie" obudowa, jeśli gniazdko nie ma uziemienia, jak to jest u Ciebie ?

siwy_mw 01.02.2006 16:35

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
OK, ostatnia rzecz, podobno Korry mają taki urok, że "kopie" obudowa, jeśli gniazdko nie ma uziemienia, jak to jest u Ciebie ?

mysle ze to jakas plotka, nie mam uziemienia w gniazdku i nie kopie :)

sineroko 03.02.2006 10:10

soft

czy sa juz softy do korra ?

Calme 03.02.2006 16:42

Dla zainteresowanych artykuł >
Odtwarzacz DivX Korr - niezła jakość w skórze retro

suiran_lun 10.03.2006 13:44

witam. mam mały problem z korrem. podłączyłem do niego zestaw głośników 5.1 (logitech x-530). niezależnie od ustawienia prologic nie słychać satelit. niezależnie od tego czy jest to divx z dźwiękiem 5.1 czy oryginalny film dvd działają przednie, działa centralny, tuba a te ******one satelity nic - trzeba ucho przyłożyć do głośnika i jak sie człowiek mocno wsłucha to dopiero coś da sie usłyszeć. 15 razy sprawdzalem czy wszystko jest podłączone jak trzeba, podpinałem satelity jako przednie głośniki i grały normalnie, więc uszkodzone nie są. przegapiłem w menu jakąś ważną opcję? proszę o pomoc!

KarolluZ 10.08.2006 08:31

Chciałbym odświeżyć troszke ten tema, ponieważ kilka dni temu pierw pożyzyłem z pracy KORRa [HYD-9907DX], a potem go kupiłem, bo wydawałsię najlepszym rozwiązaniem. W związku z nm mam kilka pytań...

1. Po włączeniu filmu divx/xvid mam wyświetlany czas trwania filmu w lewym górnym rogu. Tak się dzieje tylko z filmami div/xvid, przy filmach dvd tego czasu nie ma. Czy da się to jakoś wyłączyć ?

2. Mam telewizor JVC i DVD JVC. Dotychczas było tak, że połączone były ze sobą kabelkiem EURO i jak włączałem dvd to od razu telewizor wyświetlał obraz z dvd. Jak teraz podłączyłem KORRa to manualnie muszę przechodzić na kanał, aby mieć odtwarzany z KORRa obraz.

3. @siwy_sw, wcześniej w dyskusji podawałeś linka do Biosu, jednak ten link nie działa, czy masz w zwiazku z tym gdzieś ten biosik ?

4. A tak a pro po biosów. Skoro na oficjalnej stronie nie mogę znaleźc oficjalnych biosów to znaczy, że w sieci są tylko modyfikowane ?

siwy_mw 10.08.2006 11:40

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
Chciałbym odświeżyć troszke ten tema, ponieważ kilka dni temu pierw pożyzyłem z pracy KORRa [HYD-9907DX], a potem go kupiłem, bo wydawałsię najlepszym rozwiązaniem. W związku z nm mam kilka pytań...

1. Po włączeniu filmu divx/xvid mam wyświetlany czas trwania filmu w lewym górnym rogu. Tak się dzieje tylko z filmami div/xvid, przy filmach dvd tego czasu nie ma. Czy da się to jakoś wyłączyć ?

2. Mam telewizor JVC i DVD JVC. Dotychczas było tak, że połączone były ze sobą kabelkiem EURO i jak włączałem dvd to od razu telewizor wyświetlał obraz z dvd. Jak teraz podłączyłem KORRa to manualnie muszę przechodzić na kanał, aby mieć odtwarzany z KORRa obraz.

3. @siwy_sw, wcześniej w dyskusji podawałeś linka do Biosu, jednak ten link nie działa, czy masz w zwiazku z tym gdzieś ten biosik ?

4. A tak a pro po biosów. Skoro na oficjalnej stronie nie mogę znaleźc oficjalnych biosów to znaczy, że w sieci są tylko modyfikowane ?

Tu masz kompendium wiedzy i biosow do Korra http://korr.zlz.pl/ :spoko:
do wyboru do koloru, tylko sprawdz jaka masz wersje softu i wgraj nowy bios, jak to zrobic jest opisane na w/w stronie, naprawde polecam, a linki wykasowalem dlatego ze weszly potem dwa nowe modele i nie chcialem zeby ktos wgral niewlasciwy bios do dvd, co prawda da sie go podniesc do zycia po zlym programowaniu ale juz tylko kablem. Pozdrawiam i mysle ze na stronie ktora podalem znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania co do Korra, jesli nie(w co watpie ;)) to pisz postaram sie pomoc.
pozdrawiam

KarolluZ 11.08.2006 08:52

Ilość załączników: 1
Problem mam tego typu jak na screenie. Chodzi mi, że czas jaki mam na wyświetlaczu w korze jest pokazywany na filmach typu xvid/divx i nie wiem jak się tego pozbyć. Kolega z firmy ktory kupil KORRa powiedzial tylko ogolnikowo, że OSD mozna przecież sobie samodzielnie skonfigurować. W domu przeszukałem całe MENU, ale i tak nic nie znalazłem. Na forum KORRa nie zauważyłem, aby ktos mial taki problem jak ja. Wiec teraz nie wiem czy to jest problem czy tak ma być.

Przepraszam, za kiepską jakość fotki, ale śpieszę się do pracy :-)

mensir67pl 11.08.2006 09:01

funkcja na pilocie OSD i recznie niestety z kazdym razem trzeba wylaczac

dziala

KarolluZ 11.08.2006 19:27

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
funkcja na pilocie OSD i recznie niestety z kazdym razem trzeba wylaczac

dziala

dzieki wielkie :piwo:

czero 28.08.2006 19:17

Czy ktos z posiadaczy Manty Prince 2 moglby mi powiedziec czy sa jakiegolwiek problemy z odtwarzaniem divxow na plytkach DVD DL ?

Z gory dziekuje za odpowiedz :)

:piwo:

czero 29.08.2006 09:06

nikt nic nie wie? :(

Dajcie znac, bo chce kupic na dniach ten odtwarzacz, a mam na DVD DL nagranych Friendsow i nie chce zeby byly jakies problemy z odtwarzaniem.

Z gory dzieki za odp :)

Zetoxa 29.08.2006 13:52

... odtwarza jak najbardziej, mam rodzinę Soprano na DL.

arusiant 14.05.2009 10:09

witam. odpkopuje troche temat ale mam taki oto problem. Wczoraj zakupilem dvd korr HYD-9907DX. Jednak nie czyta ono moich nagrywanych plyt. Bez problemu czyta oryginalne dvd jednak z nagranymi meczy sie przez minute i wyskakuje napis no disc. Dodam ze te same nagrane plyty czyta moje stare dvd firmy elta. Czy nagrywajac plytki do odtwarzacza korr musze stosowac jakies specjalne srodki np. nagrywajac tylko na plyty verbatim itp ? pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:22.