Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Korr DVD/DIVX HYD-9907DX (https://forum.cdrinfo.pl/f5/korr-dvd-divx-hyd-9907dx-60744/)

M@X 11.01.2006 22:34

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Co do napisow to dodam ze Korr wczytuje napisy o dowolniej nazwie o ile na plycie lub w katalogu jest jeden plik *.txt

No wlasnie... U mnie byla taka sytuacja :
DVD
|-FILM1
|-FILM2
|-FILM3
|-FilmCD1.avi
|-1.txt
|-FilmCD2.avi
|-2.txt

Jak sam widzisz powyzsze zalozenia uniemozliwiaja wczytanie napisow do dwuplytowego filmu o odmienniej od filmu nazwie... Powinno to zostac poprawione!

siwy_mw 11.01.2006 22:17

Co do napisow to dodam ze Korr wczytuje napisy o dowolniej nazwie o ile na plycie lub w katalogu jest jeden plik *.txt, jak pisalem mialem wszystkie trzy odtwarzacze i po dwudniowych testach zostalem z Korr-em, Emperor 3 ma bardzo kiepski i glosny naped, ktory nie widzial sporej kolekcji moich starych plyt CD, z Korr-em i Prince 2 problemow nie bylo. Korr ma ladniejszy zoom w Prince 2 przy powiekszaniu widac spora pikseloze. Co do problemow z biosem do Emperora 3 to moge potwierdzic opinie o padaniu bez przyczyny podczas aktualizacji (zanim oddalem do Tesco wgralem 4 nowe softy przy 4 padl :D) ja osobiscie polecam wszystkim niezdecydowanym Korra (do kupienia w Gean za 180zl)

kraluk 11.01.2006 21:50

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
O jakich problemach EIII mówisz? Pytam, bo cały czas powoli przymierzam się do jego kupna i na podstawie dotychczasowych recenzji, nie spotkałem się jeszcze z jakimiś wzmiankami o problemach..

Jedyna na co jeszcze czekam to firmware, który w końcu umożliwi płynną regulację wielkości napisów.

Najpierw poczytaj trochę na forum Manty (www.manta.com.pl/forum), a w szczególności te działy:
http://www.manta.com.pl/forum/viewfo...96f7671c6f57c2
http://www.manta.com.pl/forum/viewfo...96f7671c6f57c2

Ja po tej lekturze stwierdzam, że EIII jest w niektórych rzeczach lepszy od P2, a ten drugi też ma swoje duże zalety, ale przede wszystkim jest DUŻO stabilniejszy i bezpieczniejszy w upgradzie firmware'u. Takie są moje odczucia i coraz bardziej jestem za Pricem 2. Wymagań nie wiadomo jakich nie posiadam, ale zależy mi bardzo na w miarę płynnej pracy odtwarzacza (chodzi o DivX'y i DVD) oraz na tym, że gdy zaistnieje potrzeba zaktualizowania fw to zrobię to bez zepsucia sprzętu (EIII ma takową przypadłość).

andrzejj9 11.01.2006 21:37

Cytat:

Napisany przez kraluk
Nie chcę rozpoczynać nowego tematu, więc wykorzystam ten.

Co będzie lepiej kupić: Prince'a 2 czy tegoż Korra???

Emperor III wypada, ponieważ są duże problemy z nim, szczególnie po upgradzie fw, a takich nie przyjemności nie chcę.

O jakich problemach EIII mówisz? Pytam, bo cały czas powoli przymierzam się do jego kupna i na podstawie dotychczasowych recenzji, nie spotkałem się jeszcze z jakimiś wzmiankami o problemach..

Jedyna na co jeszcze czekam to firmware, który w końcu umożliwi płynną regulację wielkości napisów.

Smartek 11.01.2006 21:23

Cytat:

Napisany przez M@X
A pisnij tylko slowo o X..X, to... ;)

nie mam zamiaru :)
obiecalem.. :P

M@X 11.01.2006 20:37

A pisnij tylko slowo o X..X, to... ;)

Smartek 11.01.2006 20:34

jak ja lubie czytac problemy z tymi odtwarzaczami typu manta, korr itp. :D
smiesznie jest..
pozdro ;)

ed hunter 11.01.2006 20:28

Cytat:

Napisany przez M@X
Opisuje na podstawie organoleptycznej analizy, a nie reklam...

a Masz, widziałeś, lub podobne rozumiem.

nie pogłębiaj organoleptyki do sprawdzania smaku i odgłosu łamania obudowy :P

zobaczymy co nowy fw przyniesie...

M@X 11.01.2006 20:23

Opisuje na podstawie organoleptycznej analizy, a nie reklam...

ed hunter 11.01.2006 20:19

Cytat:

Napisany przez M@X
W zasadzie jak na razie doszukalem sie jedynie jednej wady w tym Korrze.
W Mancie napisy TXT sa wyswietalne na liscie wraz z innymi plikami - tutaj nie. Problem pojawia sie gdy plik z napisami ma inna nazwe niz plik z filmem -w mancie wybieramy najpierw plik z napisami, przez co wczytujemy go do pamieci, a nastepnie wczytujemy film. Tutaj nie mamy takiej mozliwosci i po prostu polskich napisow NIE WCZYTAMY ;-(...

yyyyyy.......??

http://napisy.org/sklep/opis.php?id=16

M@X 11.01.2006 20:14

W zasadzie jak na razie doszukalem sie jedynie jednej wady w tym Korrze.
W Mancie napisy TXT sa wyswietalne na liscie wraz z innymi plikami - tutaj nie. Problem pojawia sie gdy plik z napisami ma inna nazwe niz plik z filmem -w mancie wybieramy najpierw plik z napisami, przez co wczytujemy go do pamieci, a nastepnie wczytujemy film. Tutaj nie mamy takiej mozliwosci i po prostu polskich napisow NIE WCZYTAMY ;-(...

kraluk 11.01.2006 20:09

Nie chcę rozpoczynać nowego tematu, więc wykorzystam ten.

Co będzie lepiej kupić: Prince'a 2 czy tegoż Korra???

Emperor III wypada, ponieważ są duże problemy z nim, szczególnie po upgradzie fw, a takich nie przyjemności nie chcę.

Calme 07.01.2006 12:18

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.

siwy_mw 07.01.2006 11:41

A wiec tak:
1. DTS po analogu póki co jeszcze nie działa, powinien być w dostępny w nowym sofcie.
2. U mnie to nie występuje, ale u kolegi juz tak, ale ja stawiam raczej na winę telewizora, u mnie idzie na prawie nowym Panasonicu 29***8221; 4:3 100Hhz u niego na Elemisie 21***8221; który jest pewnie starszy od niego.
3. Faktycznie obraz jest jakby delikatnie rozciągnięty po około 2cm z po bokach, ale mnie to wcale nie przeszkadza.
4. Szybkości są porównywalne, z tym ze w Korr jest ciszej przy wysuwaniu tacki.
5. Nie ma zoomu x1.5 ale x2 wygląda jak x 1.5 wiec myślę ze to wina wyświetlania przez soft.
6. Działa nawet po wyjęciu płyty, ale w tej chwili tylko z DVD.
7. Niestety nie mam ani sztuki na czarnym spodzie, więc nie mam pojęcia.
8. Z głośnością jest tak, najciszej jest w Prince 2 a najgłośniej Emperor 3 Korr jest gdzieś pośrodku, szumi ale tylko przy kiepskiej jakości płytach (i jak masz ucho metr od DVD) u mnie na Verbatimach, TDK i Sony nic nie słychać, niestety innych w swojej bogatej kolekcji nie posiadam.

ps. @Smartek, masz racje, lepiej nie wspominaj :banned: :bicz: :boks: ;)

Smartek 06.01.2006 23:55

Cytat:

Napisany przez oddwor
Krótko - RMVB :fiu:

to wszystko tylko jedna rzecz potrafi, ale..
nie wspomne, bo mnie zakopia :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:38.