![]() |
mi taka forma reklamowania nie odpowiada. banery za bardzo kłują oczy. nawet nie tyle ze helion, tylko pojawilo ich sie ostanimi czasy wiecej i nie tylko heliona. a wrzucanie jako newsow ze jakas tam ksiazka jest w korzystnej cenie... mozna to robic tylko do tego zrobic osobny dzial, jakis link do podstrony... news to news. lepiej mniej niz nie na temat. tresci reklamowe chcialbym aby byly rozgraniczone od tematyki vortalu. dla nich jest miejsce, u czoła strony, albo po jej bokach... co zreszta jest skwapliwie wykorzystane. wiec jesli kogos intresuje moje zdanie: nie robcie słupa ogłoszeniowego/choinki ze strony głównej, bo coraz trudniej znaleźć tam poszukiwane informacje
|
wybacz - ale to jest odpowiedz nie na temat
|
Cytat:
SID no dalej, napisz mi jeszcze ze ważna moralność i wszytko co tak naprawdę jest istotne w życiu: uczciwość, prawdomówność, wiara w wyższe dobro, ze nie liczy się tylko egoizm i hipokryzja. |
a jak to sie ma do twoich straszaco-krzywo-wieszczacych postow? przeciez my tez to widzymy i staramy sie pewnych rzeczy nie zauwazac - a ty nam je w oczy wpychasz...
|
Cytat:
tymczasem mnie to ani ziebi ani grzeje... zwyczajnie, jesli mnie cos nie interesuje, to nie zwracam na to uwagi i tyle... |
Pytanie powinno jasno formulowac ze chodzi o wydawnictwo Helion oraz forme i ilosc reklamy jej produktow czyli ksiazek na stronie glownej cdrinfo.
Chmm ja to widze troche inaczej, dla mnie jest to typowa platna usluga reklamy okreslonej firmy na stronie poczytnego portalu, prawdopodobnie przynoszaca jakies wymierne korzysci Helionowi. Zasada ze cdrinfo zarabia cos tam na sprzedazy ksiazek bylaby dobra gdyby portal mial wlasny sklepik z roznymi ciekawymi pozycjami, stricte zwiazanymi z wlasnym profilem i z roznych wydawnictw - wtedy wygladaloby to jakos obiektywnie. Nie potrzeba do tego zadnych programow partnerskich, wystarczy zaopatrywac sie w ksiazki w hurcie i miec na nich okreslona marze. Caly ten topic troche dziwny jest dla mnie, bowiem to bossowie cdrinfo podejmuja decyzje, oni dbaja o poczytnosc portalu i jego popularnosc a takze o zaplacze finansowe tej dzialalnosci. Skoro zdecydowali ze jest jak jest to po co po fakcie pytac o zdanie gawiedzi czyli nas? |
Hmm, radze poczac ksiazke Cialdinniego: Wywierane wpływu na ludzi, wyjdzie na to samo a nawet wiecej.
|
Nimal chetnie ale dluzsze sie nie zmieci dlatego do pierwszego pistu dodalem kilka uscislen.
Chyba, ze macie pomysl na nowe pytanie nie tendencyjne pytanie. |
BD - zmien pytanie, bedziesz mial inne wyniki! pisalem o tym ja, Zetoxa, Grzeniu, Jasut wiec chyba faktycznie pytanie jest tendencyjne...
|
Cytat:
W wolnej chwili poczytaj fragment ksiazki: ftp://ftp.helion.pl/online/mittw/art...57,171_178.pdf Oraz rozdzial ktorego nie ma w ksiazce drukowanej: http://helion.pl/mitnick/sztuka_pods...y_rozdzial.pdf Moim zdaniem ksiazka jest bardzo ciekawa bo porusza do tej pory nie znany aspekt kontaktow miedzyludzkich i manipulacji ludzmi. Fakt, ze wiekszosc przykladow jest trudna do realizacji w naszym kraju ale nie zmienia to faktu, ze w ich miejsca mozna wymyslec cos innego lepiej dopasowanego. Zreszta sie nie wypowiadam bo znam i lubie Kevina wiec nie jestem obiektywny. |
Monty - rozmyslnie nie reklamuje ksiazke o nagrywani - sam sobie odpowiedz dlaczego. Poza tym zdziwilbys sie jaka tematyka sie sprzedaje nalepiej :) (nie nagrywanie).
Uczestnikiem programu partnerskiego jest CDRinfo.pl a nie Bartosz Danowski. Ja mam swoj program na swojej stronie domowej a to co robie na CDRinfo.pl jest po to by pozyskac srodki na dzialanie strony. Ormianin - szczegolnie sobie cenie hedonizm...;) |
Tak jak napisał Grzeniu, wygląda to teraz jak zapchajdziura newsowa. Nic nie zawadza informować o ciekawych książkach z dziedziny nagrywania płyt, jendakże inne pozycje rażą w oczy. Tylko patrzeć, jak w newsach będzie coś o ciekawej książce kucharskiej. Jak ktoś będzie szukał książki z konkretnego tematu, to i tak przecież zwiedzi wszystkie istniejące księgarnie. Ale to tylko moje zdanie. Jeśli to już musi być (korzyści finansowe wspierające serwis) to zróbcie z tego osobną podstrone z linkiem w menu, i już.
|
Powiem tak jak Zetoxa, pytania w ankiecie sa tendencyjne i caly wynik ankiety z gory wiadomy. Nie widze celu w niej uczestniczyc.
Co do samej reklamy to wiadomo czemu ona sluzy i ze za takie atrakcje slono sie placi we wspolczesnym swiecie, mam nadzieje ze portal cdrinfo tez ma z tego tytulu jakies korzysci pozwalajace na rozwoj...no wlasnie, ma czy nie ma??? Jak juz ktos wyzej wspomnial, wolalbym zeby ta reklama byla w postaci jakiegos banerka z infem o okazjach i zeby bylo przekierowanie na strone Heliona. Obecnie robi to wrazenie ze jest tego za duzo i mnie osobiscie razi w oczy. |
BD jakich filozofow najbardzej sobie cenisz... lub jaka epoke wielkich myslicieli? od starozytnosci po wspolczesnosc... od rozkwitu kultury europejskiej czy po jej kres?
|
Moge Was zapewnic, ze nie bedzie innej formy promocji poza tymi okazjonalnymi newsami na stronie glownej. Dokladnie tyle ile do tej pory i nic wiecej!!!
Mysle, ze to nie generuje sztucznie newsow bo nie bedziemy informowac o promocji dnia w przypadku kazdej ksiazki. Zalezy nam jedynie na promowaniu ciekawych pozycj ktore moge sie komus przydac i sa warte polecenia. Z racji tego, ze promocja dnia jest losowana to moze byc tak, ze przez kilkanascie dni nie bedziemy o niczym informowac. A innym razem polecimy 2 ksiazki w tygodniu. Sam nie trawie popupow czy tych goniacych mnie reklam na onecie. Poza tym nie podobaja mi sie rowniez te flashe wyswietlane na warstwie oraz reklama jako tlo strony. Jak narazie 11:3 na Tak. Czekam dalej. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |