Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kupno sprzętu grającego (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kupno-sprzetu-grajacego-97389/)

Arepo 24.07.2018 20:36

Ilość załączników: 1
Ten komplet powyżej wygląda na SC-CH404 z lepszymi (nie od tego zestawu) kolumnami SB-CS65.

SC-CH505 wygląda tak jak poniżej:

Załącznik 123352

DarkSlide97 28.07.2018 08:13

Cholera nie rozumiem ludzi którzy wystawiając coś na OLX a potem przez tydzień nie raczą odpisać na wiadomość... Po co w takim razie cokolwiek wystawiać? Wybieram się niedługo na odsłuchy tych modeli które mi zostały, zdam relację i zobaczę wtedy ;)

grzeniu 28.07.2018 09:05

Na olx często wystawiają ludzie, którzy nie mają maila (bywa że nie wiedzą co to), czy nawet komputera. Ktoś im wystawi i sobie ogłoszenie wisi, a jedynym kontaktem jest telefon. Musisz to mieć na uwadze.

DarkSlide97 28.07.2018 12:42

Tylko że ta osoba nie podała nawet telefonu... Dla mnie takie działanie nie ma sensu, ale co kto woli. Mam jeszcze trzy modele do wyboru.

Ormianin 29.07.2018 00:19

Napisz przez wewnętrzny komunikator na OLX. Taka osoba zazwyczaj odpowie w ten sposób

DarkSlide97 29.07.2018 21:58

Napisałem - zero odzewu. Szkoda, bo ona sprzedaje tego CH505...
Jesli się nie odezwie tak do kilku dni to pewnie kupuje CH610.

Cholera, EH500 ma dośc rozbudowany korektor ale słabszy magnetofon i to "niestandardowe" wejście na kolumny. Do tego brak wejścia Phono. CH610 ma zmieniarkę i bardzo fajny magnetofon ale ustawienia korektora są chyba stałe i nie da się ich zmienić...
CH505 ma ten "ograniczony" korektor (ale jest) i pojedyncze CD ale za to dobre kolumny i magnetofon. I jest chyba najładniejszy. Szkoda tylko że osoba która go sprzedaje się nie odzywa. Jest jeszcze CH770 ale to raczej podobne do 610 tylko bez zmieniarki i ze słabszym magnetofonem.

Czuje się rozdarty i musze wybrać miedzy którąś z opcji...
Jestem wstępnie umówiony na oględziny i odsłuch EH500 i CH610. Dam znać jak wrażenia ;)

Arepo 30.07.2018 07:51

Teraz jest sezon urlopowy, trzeba uzbroić się w cierpliwość i nie spieszyć się.

CH505 też nie ma wejścia Phono, niewiele modeli tych wież je ma. Zawsze można dokupić przedwzmacniacz gramofonowy (koszt około 100zł).

DarkSlide97 30.07.2018 19:46

Tylko że nie mogę zwlekać z zakupem zbyt długo, zaraz po kupnie wieży zbieram już na co innego. Na razie czekam na wypłatę pieniędzy bo bez tego to sobie tylko mogę pooglądać :ysz:
Jednak CH610 wejścia Phono nie ma. Szkoda, będę musiał jeszcze jedną rzecz kupowac w takim razie...

bzzzzzd 31.07.2018 04:13

Dark nie spiesz się tak bardzo - poszukaj dobrego sprzętu (Sony MHC akurat odradzam ze względu na węglowe przelotki w płytkach i slabsze kondensatory) ale na przyklad taki Technics CH700 lub CH900 (pełny korektor parametryczny, wejście phono i optyczne!, magnetofon Dolby B,C i automatyczna kalibracja). Różnią się tym że ch900 ma metalowy front

Trafiają się sporadycznie i najczęściej z Niemiec bo u nas byly bardzo drogie.

Arepo 31.07.2018 09:05

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1408498)
Jednak CH610 wejścia Phono nie ma. Szkoda, będę musiał jeszcze jedną rzecz kupowac w takim razie...

Masz gramofon, który chcesz podłączyć pod wieżę ?

DarkSlide97 31.07.2018 17:17

Odpisali mi w sprawie CH505 :D Okazało się że dopiero teraz ktoś zauważył że napisałem i sprzęt leżał niesprawdzany. Jeśli sie wszystko powiedzie to jutro jadę sprawdzać CH505 i CH610 i wybiorę między tymi dwoma ;)

Jaram się :cycki:

Cytat:

Dark nie spiesz się tak bardzo - poszukaj dobrego sprzętu (Sony MHC akurat odradzam ze względu na węglowe przelotki w płytkach i slabsze kondensatory) ale na przyklad taki Technics CH700 lub CH900 (pełny korektor parametryczny, wejście phono i optyczne!, magnetofon Dolby B,C i automatyczna kalibracja). Różnią się tym że ch900 ma metalowy front

Trafiają się sporadycznie i najczęściej z Niemiec bo u nas byly bardzo drogie.
Patrzyłem na nie i sprzęt wygląda jak marzenie, parametry też są super tylko że jak piszesz - trudno go dostać w Polsce, a całego i sprawnego to już w ogóle. Inna sprawa że sprzęt chciałbym kupić osobiście i sprawdzić wszystko oraz odsłuchać - ze względu na wiek mogą wyjść różne usterki podczas skrupulatnego sprawdzania. Dlatego biorę pod uwagę tylko oferty z małopolski, szkoda ze nie mam samochodu to nawet do Niemiec bym podjechał za sprzętem :D

@Arepo

Cytat:

Masz gramofon, który chcesz podłączyć pod wieżę ?
Nie, planuję kupić w przyszłości. Na razie chcę mieć samą wieżę ;)

Arepo 31.07.2018 18:25

Który CH505 jedziesz oglądać. Bo jest SC-CH505, SL-CH505, SE-CH505A, ST-CH505. Wygląda na to iż SL, SE i ST mają wejście Phono, tylko SC nie. To by się zgadzało, bo ja też mam SC i nie ma tam Phono, poza DCC in/out jest natomiast AUX. Ogólnie to pomieszanie z poplątaniem w tych modelach ;)

DarkSlide97 31.07.2018 18:39

Fakt, bez sensu jest ta nominacja modeli i bajery też dziwnie rozłożyli że niby "wyższy" model nie ma ustawiania EQ... Może to jakieś serie były? Bo w modelach EH jest już normalnie.

Ten co chce kupić to ST-CH505 więc będzie miał Phono. Komputer można podpiąć pewnie pod DCC IN i też będzie działać :szczerb: Mam nadzieję że sprawny, bo w sumie odpuściłbym tą zmieniarkę na rzecz edytowalnego korektora i tych kolumn. Choć w sumie obie opcje są całkiem fajne.

Zobaczymy z kim uda mi się umówić na jutro ;)

bzzzzzd 31.07.2018 23:12

Pooglądaj katalogi - szczególnie 1991 - 1994 :)

hifiengine.com/manual_library/technics/hifi.shtml
początek oczywiście www ale nie mogę wstawiać linków

DarkSlide97 05.08.2018 12:40

Niestety nadal nie otrzymałem całej kasy - tak to jest jak sie pracuje u Janusza... Musze jeszcze czekać koło tygodnia. Mam nadzieję że mi go nie wykupią :ysz:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:03.