![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Linux - oprogramowanie
WItam serdecznie dziś przesiadłem się na Linuxa
. Pomyślałem sobie co ja takiego robie na tym komputerze ? - Komunikator - Obsługa seriwsu WWW przez WWW - Poczta - FTP - Muzyka - Film - WWW - eMule Koniec więc Komunikator już mam, WWW, poczte, film. Niestety nie mam eMule i FTP. Prosze o pomoc w wyborze i linki.
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
http://www.rwo.pl/zamienniki.html
1.Komunikator -Kadu, nugadu2 2.Obsługa seriwsu WWW przez WWW -?? 3.Poczta -Jak masz gnome to polecam Ximian Evolution, a jeśli cos lekkiego to Sylpheed 4.FTP -ProFTPD? 5.Muzyka -XMMS!!!!! 6.Film -mplayer (lepiej gmplayer (mplayer z GUI), trzeba dac w ./configure bodajze --enable-gui) 7.WWW -Opera, Firefox... 8.eMule Azerus (czy jakos tak )
|
|
|
#4 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
emule ... emlnet
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Do emula polecam xmula, amula, lmula i inne mutanty - osobiscie uzywam amula. Jesli bedziecie korzystac z sieci dc++ pod linuksem to nie chwalcie sie na hubie ze korzystacie z linucha - gwarantowany ban.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
Własnie mam problem z amule
. Podałem scieżki dostępu do sterego eMule i pliki .part mu chyba na pasują gdy chce coś zrobić to on pokazuje, że sciezki są błędne ale nie moge ich zmienić bo eMule się wyłancza.Proszę o rade. Co do komunikatora GG zainstalowałem Kadu, ale on nie potrafi dobrze uaktualnić listy kontaktów :/. Zamiast numerów w grupie wszyscy daje wszystkie nazwy i każda następna grupa jest numerem GG i w numerzez GG np. 3799479 jest jeden kontakt JA. Dodatkowo jak coś polecacie to prosze od razu linka i te bibliotego które mnie już dobijają. Chce coś zainsralować i jakiś bibliotek nie ma. LUDZIE ILE MOZNA COŚ ŚCIĄGAĆ! Aha mam dysktrubucje Mandrake 10.0. Te programy do różnych dystrybucji też dobijają nie mogą zrobić jednego formatu ****y jedne
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 29.01.2005 o godz. 14:23 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Gość
![]() |
Tlumaczylem juz innym temacie, lista kontaktow z gg6.1/konnekt(najnowszy)->kadu0.39 nie pojdzie bo kadu korzysta z protokolu gg6.0, a nie gg6.1. Musisz zmienic wersje gg pod windowsem i zachowac profil a nastepnie wyeksportowac liste kontaktów na serwer. Po tym zabiegu bedziesz mogł spokojnie zaimportowac liste do kadu 0.39. Kadu w wersji 0.4-cvs jest pozbawione tego defektu.
PS. co do brakujacych bibliotek/pakietow to mozna sobie z tym poradzic wystarczy skonfigurowac depozytorium (URPMI) i wtedy brakujace pakiety beda automatycznie sciagane z internetu. Konfiguracja opisana jest na stronie www.mandrake.pl i forum.mandrake.pl. Ostatnio zmieniany przez luminat : 29.01.2005 o godz. 14:48 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
Ok spróbuje
![]() Ściągłem xmule, rozpakowałem i readme pisze abym wcisnął install.sh no i wciskam :cool: tylko, że nic się nie dzieje Ale ten linux jest poje
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Cytat:
Co do bibliotek - taki jest linux W Windowsie są DLL'e,a w linuxie *.so* I trudno - jak sie cos instaluje trzeba za to odpowiednia cene zaplacic Ale nie wiedze problemu skoro Ty instalujesz nawet liby z paczek - rpm i tyle A wyobraź sobie kompilować liby Sam X.Org z potrzebnymi libami sie chyba 6 godzin robił na gentoo
|
|
|
|
#12 | |
|
Gość
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
To teraz mnie kompletnie załamałeś. Gdzie tą komende mam wpisac ? Gdzie to rozpakować ?
HELP ;]
|
|
|
|
|
#14 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
Zainstalowałem 4 eMule i nie działa
Kadu i te inne też nie chciały się instalować, ale po pracu męczarniach udało się i GG działało Ogólnie instalacja czegoś nowego przyrawia o zawrót głowy Ogólnie brzydko wygląda i źle się dopasowują okna do ekranu Ogólnie to o dupe rozbić ten linux Mandrake . Może kiedy indziej inna dysktrubucja ![]() Jak narazie to można zamknąć temat
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Mandrake jest calkiem sympatyczny
Sproboj z Debianem to dopiero powiesz ze jest po******.
|
![]() |
|
|