![]() |
Cytat:
LCD dlugo z plazma nie wygra, a SED juz upadlo. |
Cytat:
! edit http://plazma-lcd-fakty.pl || |
filmy = plazma
tv = lcd wielka i 1 i 2 bierze prad a jak ma sie "****###ac" to i 1 i 2 siada tak samo - ponad 40 cali plazma i ponad 30 cali lcd - ja wole obraz z plazmy chociaz to "starsza" technologia ... - osobiscie uwazam ze jeden uj ... najlepiej wez sobie cos na dvd i niech wlacza to twoje ... potem baw sie pilotem i sam ogladaj - pobaw sie nasyceniem color contrast bo sklepy bardzo lubia przywalic na max w jakims modelu zeby ludziska kupowali "drozszy lepszy model" ... i nie zwracaj uwagi ze "ktos woli cos" cos tylko sam sprawdz / dodam ze plazma ma juz troche i NIC jej nie jest, lcd jest znacznie pozniej kupiona i tez dziala - ale osobiscie pierd***ne... znaczy postawie piwo komus kto udowodni mi ze nie ma roznicy ogladajac dvd miedzy plazma i lcd... / |
Nie ma jak wykopaliska :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja już nic nie napiszę...
Zarówno lcd jak i plazma mają swoje wady. Ja jednak skłaniam się ku LCD. 32" Haier hd ready za 2tyś. zł - to cena tv kineskopowego. 42" LG LC2R za 4999zł - wiem tandeta , ale na ekspozytorze hd LG żadna plazma tak nie świeci :) samsung 32m71 z technologią 100Hz redukującą smużenie, samsung 40m91 z podświetleniem nie na lampach a na ledach (trwałość!), 40"Sony X full hd - pooglądajcie 'nieskalowany' obraz fullhd. Plazmy osiągnęły 60 tyś godzin? LCD-eki miały to dawno :) Zabezpieczenie przed wypalaniem pikseli w plaźmie? Polega na przesuwaniu obrazu, a więc wypali się kilka pikseli obok. Martwych pikseli w lcd'eku (o ile się pokażą) nie zobaczycie z 1 metra nie mówiąc o 3 metrach. Skoro plazma jest lepsza to czemu przybywa lcd'eków a ubywa plazm? Czemu firmy produkujące plazmy muszą podpierać się wątpliwymi testami (bo przecież testy przeprowadzone przez Panasonica i Pioneera nie są obiektywne)? Dlaczego większość firm produkuje LCD'eki a tylko niektóre plazmy? Czemu w sklepie na 1000 sprzedanych lcd'eków przypada 10 plazm (zarabiam tyle samo)? Kolejny spisek? Czy tylko bełkot? A może każda sroka swój ogon chwali? |
Mozna ogladac :D
W hali odlot***243;w mi***281;dzynarodowych w warszawskim Porcie Lotniczym im. Fryderyka Chopina Panasonic zainstalowa***322; najwi***281;kszy na ***347;wiecie telewizor plazmowy o przek***261;tnej wynosz***261;cej ponad 2,5 metra (261 cm). Zaprezentowany na warszawskim lotnisku 103-calowy monitor Full HD Panasonic o najwy***380;szej dost***281;pnej rozdzielczo***347;ci (full-HD, 1080p) mo***380;e wy***347;wietla***263; ponad 2 mln pikseli i wa***380;y 220 kilogramy. |
Sony KD-FE42A11E
|
Cytat:
|
dobre plazmy maja systemy zapobiegajace wypalaniu np. podczas stop klatki, ale nie dzialaja one idealnie. plazmy maja wrecz gigantyczne zuzycie pradu. z tej technologii zaczynaja sie firmy wycofywac (przynajmniej niektore). najlepszego lcd jakiego do tej pory widzialem mial o niebo lepszy obraz od najlepszej plazmy jaka widzialem. niestety cene tez mial lepsza :P.
|
Cytat:
|
Ja jednak teraz kupuje CRT 29` 100 hz
tyle do wyboru, że nie wiem co wybrać ??? |
za to statystycznie zadziej pada (duuuuuzo zadziej) niz plazmy ;)
podpisuje sie pod slowami Shumy no i podtrzymuje moje z poprzedniej strony |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:15. |