![]() |
|
Cytat:
|
panasonic to wcielil w zycie zeby nie wysylac, jesli nie jest w stanie naprawic na miejscu to on bierze ze soba a nie musisz wysylac itp
|
Cytat:
|
Wiem, ale jak widać w Polsce jest z tym różnie, a ja nie mam ochoty nigdzie dzwonić, prosić i pism wysyłać. Tym bardziej jeżeli płace grube pieniądze.
Traktuje serwis producenta jako wyjście awaryjne. Duże sklepy zazwyczaj dbają o swoich klientów. Jak padł mi lap to nie pakowałem go i nie dzwoniłem do MSI. Zaniosłem go do MM, zrobili w tydzień (lap zaliczył podróż do Holandii) i przysłali powiadomienie SMSem że jest do odebrania. O dziwo serwis MSI widząc ze wywaliłem partycje naprawczą i zainstalowałem świeżego windowsa (ale zrobionego z przerobionej płyty recovery i w dodatku z ich kodem OEM :D) dodali mi jako bonus swoje firmowe tapetki i wygaszacze... :D MSI+MM spisało się na szóstkę. Ale już x360 zakupiony w empiku był serwisowany całkowicie przez microsoft (empik sie wypiął), z tym że ta firma na szczęście o klienta też dba. 2 tygodnie go nie było i odwiedził Frankfurt... Zapamiętano : nie kupowac w empiku [ale to był jedyny egzemplarz X360 Arcade (Falcon) w Lublinie, to była nowość]. |
Cytat:
|
Dlatego najlepiej odnieść do sklepu gdzie sie kupiło.
Zawsze tak robie :D Niech sie MediaMarkt albo Komputronik męczy z serwisem... Wolę tą stówke przy zakupie dopłacić. |
Cytat:
|
od jakiegos czasu robia na miejscu
|
Cytat:
|
Faktycznie wygląda nie najlepiej. Mój LG jest jak nowy a właśnei stuknął mu roczek.
Też ścierany mikrofibrą. Głośniki w LG Scarlet grają świetnie jak na TV, ale to zupełnie inna konstrukcja. Obudowa jest głośnikiem, normalne sa jedynie subwofferki których nie widać (skierowane w dół). |
O.O Ile ty go masz i czym czyscisz, ze wyglada jak siedem nieszczesc? Moj dzielnie znosi lekko wilgotna mikrofibre...
Glosnika nie wspolczuje - i tak graja strasznie X-D... |
Ilość załączników: 1
Powrócę na chwilę do kwestii jakości. Mój Samsung LE32B530 ma już tak porysowaną obudowę jak lodowisko po meczu hokejowym, a to tylko kilka przetarć szmatką do kurzu. Załączam zdjęcie bo aż trudno uwierzyć co zrobiła z nim ściereczka z płótna :szczerb: :
Załącznik 52901 Do tego padł mu prawy głośnik ***8211; na razie nie naprawiam bo jak grał to i tak niewiele z niego było :). Pani w punkcie informacyjnym poinformowała mnie, że serwis do telewizorów na gwarancji o takiej wielkości przyjeżdża sam do domu zabiera go i potem odwozi na własny koszt. Jeśli to prawda to chociaż taki plus. Jak przetestuję (pewnie nie prędko) to dam znać jak to wygląda w rzeczywistości. Pozdrawiam |
niektóre mają tylko tuner MPEG2. Polska bardzo długo sie zastanawiała jaki format wprowadzić, toteż podobno niektóre telewizory mają zablokowany tuner (blokuje sie przy wyborze jęz polskiego).
W końcu stanęło że będzie MPEG4, więc taki trzeba kupić. Mój LG ma chyba tylko MPEG2, co mi nie przeszkadza bo u mnie naziemnej i tak nie odbieram (za słaby sygnał). |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:45. |