![]() |
Odgrzewam temat:)
Co kupic do ok 3500zl? LCD/PLAZMA? 32"/37" ? hd ready raczej, bo za taka kase nie kupi sie full hd Jak sie ma odtwarzanie filmow divx na takich telewizorach? |
Plazma, 37", HDReady, XviDy na 42' wygl***261;daj***261; dobrze, a HRy znakomicie. O HD nie wspomn***281;.
|
mam 52' full HD i divix niektore jak z dvd. mile zaskoczenie
|
za ta cene to kupowal bym 42" w plazmie ... w 37" ten panel to lekutka pomylka
z co do moje stanowisko na forum jest ogolnie znane ... lcd'ka nie warto kupowac ale jesli - to za ta cene kupisz podobno wybitne 32" TX-32LX70P |
za 3500 powinien byc dostepny polski odpowiednik 37px70 od panasa
oczywiscie plazma |
hmmm ale plazma hd ready ma rozdzielczosc tylko 1024x768... a full hd jest strasznie droga
Pokazcie jakies modele z allegro badz skapca, bo w tym temacie jestem jak narazie zieloniutki... Aha i czy po jakims czasie plazma wypali sie? Jaki to okres czasu? EDIT: Jeszcze jedno pytanie: Co z zielonymi cieniami i tzw duchami? Cytat:
Jest jeszcze taki: http://allegro.pl/item272881556_pana...cena_szok.html http://allegro.pl/item270596084_tv_p...i_okazja_.html ? |
u mnie laski sluchaly radia przez tv przez nascie godzin, czyli stale elementy byly na ekranie i nic nie zostalo, obecne plazmy wypala sie po takim czasie jak lcd
a kto powiedzial, ze piksel jest kwadratowy w plazmie? aby spelnic warunek hd ready musi byc 720 lini w pionie...768 to wiecej niz 720 :P |
Cytat:
|
Cytat:
wez poczytaj pisma branzowe np what video hifi z anglii od lat najlepsza gazeta tego typu pokazalbym ci dwie plazmy hd ready i bys spuszczal sie, ze to fullhd a byloby to hd ready |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chciałem tylko zwrócić uwage na problem pozwalania na narzucanie nam postrzegania wielu spraw przez media, co wynikało z treści poprzedniego posta (OT) |
zapewne gno widziales a duzo do powiedzenia masz
wiec powiem jak jest NIE ZOBACZYSZ ROZNICY MIEDZY 37/42 CALE PLAZMA HD READY A FULL HD Z ODLEGLOSCI 1,5M , PRZY 50 CALACH JEST TO 2M- dotyczy to modeli zapewne wszystkich producentow z ostatnich 2 lat a napewno pioneer, pasikonik, Lg, samsung, hitachi wiecej nie wypisuje bo innych firm bym nie kupil przy lcd jest nieco inaczej ale jak wiemy nie od dzis, i specjalisci to wiedza, i gazety tez to wiedza, i producenci lcd tez to wiedza plazma (i tu jak ja to okreslam) lepiej wybiera "nieownosci" pozostaje zadac pytanie, kto normalny bedzie ogladal/gral w odleglosci mniejszej niz wspomniane 1,5 i 2m ........ |
@Demek ma racj***281;.
Ma***322;o tego.. rosol, na czym b***281;dzie odtwarza***322; HD? Masz co***347;? Zamierzasz kupi***263;? Kiedy? Za rok, dwa? Zd***261;***380;ysz zmieni***263;.. Na razie w fullhd nic w polskiej TV nie ma, a te materia***322;y na c+ i n si***281; nie nadaj***261; do fullhd w og***243;le.. Sprz***281;t i filmy drogie, w wypo***380;yczalniach nie ma.. Tylko plazma. Nawet 1024x768 (tak***261; mam i jestem zadowolony). |
Cytat:
oczywiscie uzywam samsunga 26' full hd jakość super szczególnie w grach na X360 to czuć :D Ale przy takich małych calach full hd rok temu był za rozsądna cene nie do zdobycia...więc? Teraz dopiero wchodzą monitory full HD, a mi zależało na telewizorze pod konsole HD + jako monitor:spoko: ps. mam juz oczy terminatora i nie radze tego używac bliżej niz 0.5 metra :nie: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:07. |