![]() |
Cytat:
|
Cytat:
chyba chodzi o kilowaty (całkowite zużycie energii w ciągu roku) choć moge się mylić :) P.S. Scarlet mi sie spsuła :( - a tak ładnie działała dopóki się obraz nie zaczął "kaszanić" |
Cytat:
|
Z tym "lepszy" to akurat bym polemizował - ale tylko na bazie własnych, zupełnie subiektywnych odczuć. :]
|
No tak, z jednej strony oszczędność energii, a z drugiej jakość obrazu. Plazmy generują lepszy obraz niż LCD-ki. A telewizory CRT praktycznie już produkowane nie są. I jaki tu obrać kompromis :pytanie:
|
Nie wiem o czym piszecie panowie, ale powiem ze ostatnio ogladalismy Jarheada na 42 calach (LCD). DVD upscalowane przez PS3 (60ka jesli to ma jakies znaczenie). Obraz byl bardzo ladny pomimo ze DVD bylo kodowane przy pomocy CCE z bitrate'em rzedu 2500 kbps (sa tak fajne dodatki o Marines ze zal bylo je wycinac :-P). Az bylem zaskoczony bo u mnie na CRT widac niekiedy makrobloki, a tutaj tego nie dostrzeglem!
|
napisalem rowniez, ze toska radzi sobie znakomicie ze skalowaniem dobrej jakosci dvd a przy gorszej jakosci np xd1 i ps3 robia to lepiej
philips skaluje tv w sd lepiej niz inne tv, przy dvd toska robi to lepiej |
napisales ze najlepiej SD skaluje philips a nie toska a potem ze toska go miazdzy przy dvd
wczesniej napisales, ze toska (majaca cell) zle sobie radzi ze skalowaniem, potem, ze cell robi to rewelacyjnie wszystkie cytaty powyzej dla mnie EOT, bo za chwile napiszesz, ze tego jednak nie napisales... |
czy ja napisalem, ze ten sony najlepiej skaluje SD?
masz zamiar sie czepiac o kazde zdanie? radosc ci to sprawia? |
czytaj co piszesz
Cytat:
Cytat:
|
recka gotowa ale na poczatek poleci sony 55x4500 na ledach, jak dla mnie najlepszy lcd w tym momencie na rynku
philips nie jest zle, dobrze opanowali poprawe SD, przy dvd toska go miazdzy wrecz :D |
tak, zapewne wiesz z wlasnego doswiadczenia :taktak: bo na razie recenzenci sie rozplywaja w zachwytach na tymi toskami :hmm:
zas philips jest dobry? :hmm: tez ciekawe ja sam na poczatku jasno napisalem - ja tego nie widzialem, powtarzam co przeczytalem poogladame jak bede kupowal nowy tv, na pewno nie w czasie przedswiatecznej zwyzki cenowej |
i co z tego? nie ma algorytmow jak w ps3 :D
w lcd z SD to najwiecej robia Philipsy i pixel plus :D |
przeciez ta tosi ma wlasnie cella z ps3 ;p
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:24. |