Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   LCD czy PLAZMA ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/lcd-czy-plazma-52936/)

demek 13.12.2008 10:53

ale cell troche mocy ma, powinien cos zrobic, nawet z gorszym sygnalem, oczywiscie bez wodotryskow bo z g.. bata nie ukrecisz ale powinno doprowadzic do jakosci nie wkur...ej ogladajacego
a tak nie jest

nimal 13.12.2008 11:37

demek - zaprzeczasz sam sobie :hmm:

Cytat:

Napisany przez demek (Post 986253)
@nimal
jest tylko jedno ale z ta toska, dobry sygnal na wejsciu podasz to jest ok
inaczej to syfek

Cytat:

Napisany przez demek (Post 986342)
ale cell troche mocy ma, powinien cos zrobic, nawet z gorszym sygnalem, oczywiscie bez wodotryskow bo z g.. bata nie ukrecisz ale powinno doprowadzic do jakosci nie wkur...ej ogladajacego
a tak nie jest

demek 13.12.2008 11:40

jak zaprzeczam? nie zrozumiales

- podajesz dobry sygnal to skaluje pieknie, jak ps3
- podajesz gorszy sygnal i jest syf, w xd1 i ps3 z gorszej jakosci dvd cos jeszcze wyciaga, tosia nie baudzo

teraz jasniej? :)

mensir67pl 13.12.2008 11:45

Cytat:

Napisany przez demek (Post 986349)
jak zaprzeczam? nie zrozumiales

- podajesz dobry sygnal to skaluje pieknie, jak ps3
- podajesz gorszy sygnal i jest syf, w xd1 i ps3 z gorszej jakosci dvd cos jeszcze wyciaga, tosia nie baudzo

teraz jasniej? :)

dlatego są model które królują w (domyśle JVC) jakości i formatowaniu sygnału SD

nimal 13.12.2008 11:51

przeciez ta tosi ma wlasnie cella z ps3 ;p

demek 13.12.2008 11:56

i co z tego? nie ma algorytmow jak w ps3 :D

w lcd z SD to najwiecej robia Philipsy i pixel plus
:D

nimal 13.12.2008 12:11

tak, zapewne wiesz z wlasnego doswiadczenia :taktak: bo na razie recenzenci sie rozplywaja w zachwytach na tymi toskami :hmm:
zas philips jest dobry? :hmm: tez ciekawe

ja sam na poczatku jasno napisalem - ja tego nie widzialem, powtarzam co przeczytalem
poogladame jak bede kupowal nowy tv, na pewno nie w czasie przedswiatecznej zwyzki cenowej

demek 13.12.2008 12:31

recka gotowa ale na poczatek poleci sony 55x4500 na ledach, jak dla mnie najlepszy lcd w tym momencie na rynku

philips nie jest zle, dobrze opanowali poprawe SD, przy dvd toska go miazdzy wrecz :D

nimal 13.12.2008 12:33

czytaj co piszesz
Cytat:

Napisany przez demek (Post 986355)
i co z tego? nie ma algorytmow jak w ps3 :D

w lcd z SD to najwiecej robia Philipsy i pixel plus
:D

Cytat:

Napisany przez demek (Post 986368)
recka gotowa ale na poczatek poleci sony 55x4500 na ledach, jak dla mnie najlepszy lcd w tym momencie na rynku

philips nie jest zle, dobrze opanowali poprawe SD, przy dvd toska go miazdzy wrecz :D

:nie:

demek 13.12.2008 12:35

czy ja napisalem, ze ten sony najlepiej skaluje SD?

masz zamiar sie czepiac o kazde zdanie? radosc ci to sprawia?

nimal 13.12.2008 12:40

napisales ze najlepiej SD skaluje philips a nie toska a potem ze toska go miazdzy przy dvd

wczesniej napisales, ze toska (majaca cell) zle sobie radzi ze skalowaniem, potem, ze cell robi to rewelacyjnie

wszystkie cytaty powyzej

dla mnie EOT, bo za chwile napiszesz, ze tego jednak nie napisales...

demek 13.12.2008 12:55

napisalem rowniez, ze toska radzi sobie znakomicie ze skalowaniem dobrej jakosci dvd a przy gorszej jakosci np xd1 i ps3 robia to lepiej

philips skaluje tv w sd lepiej niz inne tv, przy dvd toska robi to lepiej

M@X 13.12.2008 13:03

Nie wiem o czym piszecie panowie, ale powiem ze ostatnio ogladalismy Jarheada na 42 calach (LCD). DVD upscalowane przez PS3 (60ka jesli to ma jakies znaczenie). Obraz byl bardzo ladny pomimo ze DVD bylo kodowane przy pomocy CCE z bitrate'em rzedu 2500 kbps (sa tak fajne dodatki o Marines ze zal bylo je wycinac :-P). Az bylem zaskoczony bo u mnie na CRT widac niekiedy makrobloki, a tutaj tego nie dostrzeglem!

joujoujou 15.01.2009 13:28

Ciekawe info.

Cytat:

[...] Nowa ustawa proponuje, aby telewizory plazmowe które m.in. zużywają wyraźnie więcej energii niż monitory LCD, były niedopuszczone do obrotu na rynkach UE. [...] Według przedstawionych danych przeciętny 42-calowy telewizor plazmowy zużywa aż 822 kW energii w ciągu roku. Dla porównania telewizor LCD o takiej samej przekątnej zadowoli się 350 kW, a w przypadku telewizora CRT będzie to 322 kW. [...]

Zapewne chodzi o kWh, a nie kW. ;p

romanesco 15.01.2009 13:32

No tak, z jednej strony oszczędność energii, a z drugiej jakość obrazu. Plazmy generują lepszy obraz niż LCD-ki. A telewizory CRT praktycznie już produkowane nie są. I jaki tu obrać kompromis :pytanie:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:48.