![]() |
Cytat:
|
nowe Toshiby Regza maja juz wbudowany upscaler rodem z... PS3 :D
|
Odpowiedz jest prosta... jesli czesciej uzywa sie sygnalu SD to wybor plasmy jest uzasadniony, po prostu "ladniej" widac... LCD nadaje sie do sygnalu HD ale w SD (kablowka) obraz jest fatalny... osobiscie nie majac zrodla sygnalu HD, dzialam caly czas na CRT ktory do kablowki jest ok :) i jeszcze jedna uwaga... CRT w poborze pradu z sieci to pryszcz przy LCD czy plasmach, one ciagna tyle ze szkoda gadac...
|
plazmy byly cholernie diabelnie podatne na wypalanie
generalnie problem praktycznie usunieto, ryzyko jednak zawsze istnieje, ale jest to ryzyko, a nie pewnosc, jak np 3 lata temu ja bym sie nie przejmowal inna sprawa, ze plazmy tez bym nie kupil :D |
No, właśnie... Luminofor w kineskopał się wypalał - to rozumiem. Ale co się wypala w takiej plaźmie?
|
jak zostawisz ten sam obraz na kilka godzin to panelowi moze stac sie krzywda i moga zostac duszki
|
Odgrzewam kolejny temacik, bo pasuje jak ulal do mojego problemu, akonkretnej odpowiedzi nie znalazlem. A wiec tak, kupilem sobie XBoxa 360 i czytajac instrukcje wyczytalem ostrzezenie o mozliwosci wypaleniu matrycy, pomyslalem ogarne instukcje do TV (Plazma 50" Samsung, Link do parametrow TV) i niestety identyczne info ze statyczne obrazy moga wypalic matryce. Na tyle mnie to odstraszylo ze odpalam narazie konsole na moim starym plskim kineskowpoym 32" Grundigu. Ktos moze mi napisac jak bardzo prawdziwe sa to ostrzezenia ?
|
Cytat:
a kupic cos bo jest dobre i lepsze od czegos innego i tym mowic to dwie mocno rozne opinie uzytkownika prawda? zgodzisz sie ze mna ed? |
czytaj***261;c ten temat od pocz***261;tku dochodz***281; do wniosku, ***380;e w***347;r***243;d wypowiadaj***261;cych s***261; fanatycy, kt***243;rzy broni***261; standard bo maj***261;, lub nie. lub mieli dwa i absolutna subiektywno***347;***263; i absolutnie niewiarygodne - kilka przyk***322;ad***243;w wybija si***281; poza og***243;lny chaos...
|
Cytat:
|
Cytat:
czego chciec wiecej :D |
nawet nie wiedzialem , ze tu taka goraca dyskusja na temat TV.
i tylu znawcow tematu |
Cytat:
|
lcd, dziekuje postoje
|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:51. |