![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#226 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To nie są żadne tech-nowinki takie monitory są już w sprzedaży od jakiegoś czasu /na pewno od roku/ patrz tu "Pierwszy w Polsce monitor stereoskopowowy 3D - Hyundai W220S" albo tu
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#227 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardzo wstępnie, bo na razie jeszcze nie myślę konkretnie o kupnie, ale może w niedalekiej przyszłości - co sądzicie o tym modelu:
http://www.allegro.pl/item716660423_...gwar_5lat.html SONY KDL-32S5600 Widziałem kilka dni temu w salonie Sony i muszę przyznać, że jakość obrazu była naprawdę rewelacyjna (przynajmniej w porównaniu do innych tam wystawionych, także wielokrotnie droższych (ten sam sygnał)). Co ciekawe cena wynosiła 1999 zł (mimo, że to salon, więc pewnie zwykle znacznie drożej niż gdzie indziej).
![]() |
#229 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesli 32 i Sony
to osobiście kupił bym ..model ten KDL-32V5500lub32W5500 i pochodneKDL-32W5740 Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 07.09.2009 o godz. 12:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Komandor
W salonie wygląda to tak ze te lepsze odbiorniki się ustawia tak ze kontrast, jasność i kolor są obniżone, te gorsze i te szczególnie co trzeba wypchać, ustawia się na max ostrość, kolor i kontrast, i to wszystko leci z jednego źródła o obniżonej jakości najczęściej...
![]() |
#231 |
the one
CDRinfo VIP
ehh.. czyli jak zawsze nie jest tak prosto..
dobra, na razie nie będę drążył tematu, ale widzę, że jak będę bliższy kupowania, to jednak tradycyjnie bez porządnego wczytania w temat się nie obejdzie..
![]() |
#232 |
Komandor
Tzn. bez ulegania paranoi... jeśli chcesz zobaczyć telewizor w salonie, to poproś o pilota albo sprzedawce co by ten telewizor można było samemu ustawić do rożnych parametrów obrazu, telewizory maja zazwyczaj gotowe zdefiniowane tryby... natomiast jeśli szukasz informacji w necie to szukaj czegoś na forach dedykowanych tej problematyce... swoja droga na chwile obecna uważam ze od tego co wymieniłeś modelu Sony ciekawszy jest 32 calowy SAMSUNG LE-32B550 posiadający Full HD, 4 HDMI, oraz tuner MPEG-4 i port USB... do Sony Bravia mam swój dystans, model który kupiłem rodzicom (właściwie partycypowałem w kosztach) w internecie, okazał się bublem, dwa razy jeździł do serwisu, w konsekwencji zepsuł się tak że koszty naprawy przekraczały jego wartość, oddano pieniądze... za które rodzice naprawili starego CRTka i jeszcze zostało
![]()
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 08.09.2009 o godz. 08:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Chciałem sobie pooglądać i porównać kilka telewizorów full HD (w szczególności tanie plazmy Panasonica i porównywalne cenowo i rozmiarowo LCD innych firm).
I widać, który przedstawiciel w danym sklepie rządzi - na produktach jego marki lecą dema z dobrego źródła. A na pozostałych tandetnej jakości sygnał daje tragiczny obraz. Teraz szukam sklepu, gdzie podepną mi pod jakiegoś BlueRay i puszczą fajny kawałek filmu na wybranych telewizorach. Bo w takich marketach to porażka - nie da się porównać, jak z różnych źródeł lecą filmy.
![]() |
#234 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
http://www.neonet.com.pl/main.xml |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Ja kupiłem rok temu LG 32LG3000 i jestem bardzo zadowolony. Nie jest Full HD ale obraz jest bardzo dobry, podłączony do n-ki oraz x360.
Już nieraz go chwaliłem to sobie daruje, ale kosztował rok temu 1699zł więc nawet w tej cenie mozna kupić dobry sprzęt. Co do firmy to podejrzewam że wszystkie są podobnie awaryjne, ja mam od 10 lat bardzo dobre doświadczenia z marką LG, a że jest dość tania i robi niezłe rzeczy to sie jej trzymam. W każdym razie nie liczyłbym na bezawaryjność znanej marki, lepiej patrzeć ile dają gwarancji. Jak to powiedział serwisant bratu (naprawa kamery za 3000zł która sie zepsuła tuż po gwarancji, naprawa droższa niż kamera). Należy kupowac najtańszy sprzęt (spełniający wymogi techniczne) z możliwie jak najdłuższą gwarancją. Bo wszystko sie psuje. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.09.2009 o godz. 11:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
W Avansie imo niezła oferta
![]() nie jest fulhd, tunera dvb-t brak ale za to jest WIELKI ![]() jeśli jesteś na kupnie watro wstąpić i obejrzeć |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Jukebox Hero
No i pewnie niezły telewizorek.
Większość plazm nie jest w FullHD. Poza tym, mało co jest w FullHD (poza filmami BR i niektórymi grami na konsole) |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
the one
CDRinfo VIP
Widzę, że będę musiał zacząć w ogóle od rozważań jak w tytule tego tematu..
I widzicie, gdybyście mnie nie zniechęcili, to bym wszedł, kupił i zapomniał o sprawie. A tak zacznie się jak z komórką, czy lodówką.. ![]()
![]() |
#239 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
można jeszcze w fullhd .mkv pooglądać przez ps3, wdhdtv itp wynalazki lub przez peceta po prostu. Właśnie przez peceta oglądałem parę materiałów w mkv fullhd na tym tv, tyle że mniejszym - 42" no i bajka po prostu
![]() dobre dvd9 niewiele gorzej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Jukebox Hero
Przy dużych przekątnych FullHD ma może jakieś znaczenie, przy moim 32'' nie ma żadnego.
Jedyne sensowne zastosowanie FullHD przy mniejszych przekątnych to podłączenie do PC jako monitor. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|