![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jak już wspomniałem, ta wojna nie zaczęła się teraz i nie możesz patrzeć na całą tą sytuację tylko w kontekście ostatnich wydarzeń. Piszesz, że przyjechali do Libanu i rozwalają wszystko z powodu kilku porwanych. Szkoda, że zapomniałeś o setkach ofiar, które zginęły w Izrealu w wyniku zamachów dokonywanych przez bojówki Hesbollachu.. Twoim zdaniem Żydzi mieli stać i przyglądać się dalej, jak wybuchają bomby w ich restauracjach, szpitalach, szkołach, urzędach, jak porywani i katowani są kolejni obywatele Izraela?? Nie chcę, żebyś pomyślał, że usprawiedliwiam wojnę. Nic bardziej mylnego - z przekonania jestem pacyfistą i nie ma dla mnie sprawiedliwej wojny... Tyle, że ja zawsze chcę rozpatrywane zagadnienie rozważać z wielu stron. Chcę Ci tylko uzmysłowić, jak wąski masz pogląd na ten cały temat. A co do tego, że Polska jest w to zamieszana, to w Twoim ujęciu można powiedzieć, że równie mocno zamieszani są Brytyjczycy, Amerykanie, Włosi, Niemcy itd. Można powiedzieć, że to wojna światowa, bo przecież, obywatele wielu państw znajdują się w Libanie... Na koniec. Bardzo nie podoba mi się pogarda dla Żydów, jaką wyczuwam w Twojej wypowiedzi.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Coz po odpowiedzi Prezesika nawet nie widze sensu aby odpowiadac, bo wiekszosc moich odpowiedzi bylaby taka sama. Antysemityzm jest bardzo widoczny i zero konkretow tylko jakies dziwne skojarzenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Człekokształtny
Cytat:
![]() po prostu dziwnie się czyta np. "zydki sobie przyjechali i im wszystjo rozwalaja" "wkoncu to żydki zaczeły robic zadyme" przecież napisałem, że mam nadzieję, iż się mylę. Po prostu mi jakoś nie pasuje taki typ dyskusji.
![]() |
![]() |
#19 | ||
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Cytat:
A co do tego, że Polska jest w to zamieszana, to w Twoim ujęciu można powiedzieć, że równie mocno zamieszani są Brytyjczycy, Amerykanie, Włosi, Niemcy itd. Można powiedzieć, że to wojna światowa, bo przecież, obywatele wielu państw znajdują się w Libanie...[/quote] Tak, ale kazdy mysli o swoich "rodakach" prawda? Co ty bys zrobil myslac ze zostawisz własne "dzieci" na pozarciu izraelskich bomb? Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | ||
Człekokształtny
Cytat:
S***322;usznie zauwa***380;y***322;e***347; broni***281; ich ale w pewnym stopniu. Ja nie opowiadam si***281; za ***380;adn***261; ze stron. Wiem natomiast, ***380;e i jedni i drudzy s***261; winni i ta wojna do niczego nie prowadzi. Co do losu rodak***243;w - przykro mi, ***380;e cierpi***261; niewinni ludzie, ale co ja mog***281; zrobi***263;. Licz***281; jedynie, ***380;e nasz rz***261;d stanie na wysoko***347;ci i uda si***281; to rozwi***261;za***263;. Naprawd***281; g***322;***281;boko w to wierz***281;. Nasze wojska ju***380; s***261; od dawna w Libanie i wysy***322;anie kolejnych ***380;o***322;nierzy tam, to tylko dolewanie oliwy do ognia. Cytat:
teraz rozumiesz? ja nikogo nie broni***281;, po prostu patrz***281; na to z dw***243;ch stron i nikomu nie przyznaj***281; racji dla mnie eot
Seny, pit i collons! Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 18.07.2006 o godz. 02:08 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Izreal ma prawo do tej inwazji.
Natomiast ktos napisal ze Arabowie chca zabijac Zydow i Europejczykow. Nie zgodzilbym sie. Europa ma w miare dobre stosunki z Arabami. Tutaj natomiast chodzi o ekstremistyczna organizacje ktora administruje czescia kraju, do ktorej dostepu nie ma rzad libijski. Ten obszar stanowi zagrozenie dla Izaela. Jezeli Liban sobie z tym nie radzi, to Izreal stwierdzil ze musi z tym zrobic porzadek. Przyklad: Masz dzialke. Obok masz sasiada ktory co tydzien przerzuca do Ciebie tone nawozu (zeby nie powiedziec ze strzela w Ciebie rakietami). Wolasz dzielnicowego. Dzielnicowy mowi - no wie Pan, ja moge go poprosic, ale on i tak moze robic to co chce, bo jego teren wyjety jest spod prawa i gosc rzadzi sie wlasnymi prawami. I teraz albo akceptujesz te sytuacje w nieskonczonosc albo pacyfikujesz sasiada. Sprawa prosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomyliły Ci się Hezbollahy, albo mylisz z Hamasem. Pragnę przypomnieć, że twórcami wspólczesnego terroryzmu są Żydzi. Pragnę przypomnieć, że Żydzi nałogowo łamią rezolucję RB ONZ. Przypomnę również, że arabowie to tylko część wyznawców islamu i nie jest to społeczność jednolita, ale bardzo zróznicowana. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
To prawo Izraela do obrony jest bardzo ciekawie realizowane.
Bo jak Hesbollah wystrzeliwuje irańskie rakiety to jest terrorystą, ale jak państwo Izrael wystrzeliwuje amerykańskie rakiety, to jest dobrze, bo wystrzelone przez Izrael rakiety są gołąbkami i niosą pokój i zapewne są namaszczone oliwą z gajów oliwnych. Dla mnie jest to jeden terrozyzm przeciwko drugiemu, tyle, że Izrael ma poparcie USA i patrzy na resztę tylko i wyłącznie z pozycji siły. Dziwię się, że Żydzi, którzy tyle wycierpieli stosują takie same metody jak ich oprawcy wiele lat temu, bo po stronie ofiar zawsze wychodzi kilkudziesięciu za jednego Żyda. Dzisiejsza sytuacja jest analogiczna do przedstawionej w filmie Monachium. Nieważne, ile osób zginie, świat ma zobaczyć pokazówkę. Przez kilkanaście dni we wszystkich telewizjach świata ludzie mają zobaczyć jaki Izrael jest nieugięty. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Polacy, ktorzy znalezli sie w Libanie, sa tam z wlasnego wyboru, czyli kobiety ktore poslubily Libanczykow, maja tam rodziny i odwrotnie, dla porownania podam ze w Hajfie (Israel) mieszka 8x tyle Polakow co w Libanie, na Hajfe tez spadaja bomby. Co do konfliktu, ktory trwa od 1948 r., nie ma co do dac i ujac, Izrael mial prawo zrobic porzadek z granicami w kraju ogarnietym chaosem radykalizmu islamskiego, wspieranego przez dwoch wielkich wrogow Izraela, Syrie i Jordanie. Inna sprawa, ze oblicza wojny pozostawiaja za soba wielka blizne zniszczen, ofiar, tego uniknac nie mozna... ale eskalacji sily w tym rejonie juz ponad 60 lat tez zatrzymac nikt nie mogl. Dodatkowo mozna sobie wyobrazic ze ta wojna jest na reke USA, UK i sojusznikom, teraz bedzie mozna dobrac sie do dupy Iranowi, jesli niechybnie do wojny wlaczy sie Syria, Jordania i pewnie Iran. Mamy prawie konflikt swiatowy i moze teraz wlasnie zbliza sie slynny Armagedon.
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 18.07.2006 o godz. 08:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
Ormi z Armagedonem bym poczekał, myślę, że Iran wytrzyma nerwowo (a pewno ich paluszki świerzbią, by nacisnać jakiś guzik), Syria będzie sie bała. Wygląda to nieciekawie, ale, o ironio losu, do powstania Hezbollahu w dużej mierze przyczynił się Izrael i dziś chyba bardzo tego żałuje.
![]() |
#26 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Natomiast osmieszyl sie troche Mosad. Podobno dzien przed atakiem rakietowym na Hajfe dostarczyl wladzom Izraela informacje, ze Hesbollah nie umie poslugiwac sie posiadanym arsenalem. Niech to teraz wywiad powie tym ludziom co umarli lub zostali ranni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
żydzi mają pretensje do całego świata za to co ich spotkało przy każdej okazji to wypominając.
do tego z upodobaniem posługują się pojęciem "antysemityzm" równie często jak afroamerykanie używają "rasizm" tylko po to, by wywrzeć na kogoś nacisk lub usprawiedliwić swoje czyny. widząc to, co izrael robi wokół swoich granic czasem zastanawiam się, czy utworzenie w tamtym rejonie państwa izrael było dobrym pomysłem i czy wcześniejsza koncepcja (bodajże madagaskar) nie byłaby lepsza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
O Madagaskarze nie słyszałem, ale jest inne rozwiązanie.
Wystarczy żeby USA przestały popierać Izrael i nie dawały mu co roku $10 miliardów bezzwrotnej pomocy, wtedy by się dogadali znacznie szybciej ze wszystkimi, bo by musieli. A teraz nie muszą bo traktują wszystkich z pozycji siły. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
A ogólnie, to popieram reakcję Izraela. Co niby miał robić Izrael? Pozwolić sobie porywać żołnierzy i siedzieć z założonymi rękoma? Wspominałeś gdzieś wcześniej, że akcja jest ogromna w porównaniu do incydentu, jakiego dopuścił się Hezbollah... uważam, że należy zademonstrować siłę w takiej sytuacji, bo do Arabów tylko takie argumenty docierają. Ciekawe, czy jakbyś był porwanym żołnierzem, to czy wciąż miałbyś takie poglądy? Prosiłbyś swój Rząd o użycie wszystkich możliwych środków, aby Cię wyciągnęli! W dodatku Izrael w tym konflikcie nie niszczy wszystkiego dookoła, jakby był w jakimś amoku, a stara się wybierać cele o strategicznym znaczeniu. Może zdarzają się pomyłki, ale to jest niestety wojna i o pomyłki nietrudno! Wygodnie jest sobie siedzieć w wygodnym fotelu przed telewizorem, popijając piwko i wydawać wyroki. W dodatku wiedząc, że sąsiad nie walnie Ci jakąś rakietką w dom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|