![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
Więc zacząłeś używać uwagi osobiste:chamski, obraźliwe, nieeleganckie. Gdybyś nie użył argumentu o modłach, to ja nie użyłbym spodenek. P.S. jest taki przycisk ignoruj. Ostatnio zmieniany przez para : 18.07.2006 o godz. 12:15 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
nie możesz sprowadzać wszystkiego do takich uogólnień, że bronisz Polaków, a potem dopiero mówisz o co naprawdę Ci chodzi. A co do wojsk polskich, to wojna w Iraku nie była naszą wojna i niepotrzebnie tam pojechaliśmy, tak samo ta wojna nie jest naszą i nie możemy się tam pchać, to może dla nas mieć bardzo złe skutki. Co innego, gdyby to był wyjazd w jakimś kontyngencie np. ONZ, NATO, wówczas trochę żołnierzy można wysłać, ale samodzielnie albo w sojuszu z dwoma państwami to nie. Tak to wygląda wg mnie.
![]() |
![]() |
#48 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Wysyłanie na modły może i jest złośliwe, ale nie chamskie i bezczelne, jak to ma miejsce w przypadku proponowania obnażania się! Czy w dyskusjach z rodziną i znajomymi też używasz takich "subtelnych" propozycji? Chyba nie, bo po takich słowach dostałbyś najnormalniej w pysk i wiedziałbyś na przyszłość, że to przegięcie. Po prostu brak Ci odrobiny kultury. P.S. A odnośnie braku argumentów, to napisałem poprzednio, że po prostu dalsza dyskusja z Tobą mija się z celem. Dlatego daruj sobie słowa o braku argumentów i puszczaniu nerwów. Ostatnio zmieniany przez Proton : 18.07.2006 o godz. 12:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Izreal podjal dzialania militarne. Jezeli spelni swoje zapewnienia i cala akcja zakonczy sie w ciagu maksimum kilku tygodni i wladze nad terenami przejmie obecny rzad libanski, to porownanie z WŚ i Czeczenia jest nieuzasadnione. Narazie oprocz domniemanych pomylek w selekcji celow, Izrael nie popelnil zadnego bledu. Wszelkie sporadyczne iwazje ladaowe sa przeprowadzane szybko i wycofywane. Natomiast jezeli chodzi o naloty, no to wychodzi na to (tak wynika z doniesien prasowych), ze troche sie pogubili. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||||||
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spekulacje? - czyje? Izraela? - przecież to strona w konflikcie! USA? - przecież niedawno ich wywiad "pomylił się" w sprawie broni masowego rażenia w Iraku! Cytat:
Jakie masz podstawy przypuszczać, że Islam to nie religia pokoju? Cytat:
|
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Porównując do wybuchu II wojny światowej, chodziło mi o pretekst do wybuchu wojny. Myślę, że to nie był rzeczywisty powód - porwanie 2 żołnierzy, tylko pretekst, równie dobry jak każdy inny. Porównanie do Czeczenii natomiast - to stosowanie terrozyzmu państwowego przez Rosję w Czeczenii, tak samo jak to robi Izrael, bo trudno mi inaczej nazwać "podejście" do Palestyńczyków czy Libanu - jak terroryzm państwowy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Człekokształtny
Cytat:
![]() |
![]() |
#55 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Izrael nie nawołuje, tylko zabija. Cały czas mówi o pokoju, co nie przeszkadza zabijać domniemanych terrorystów bez sądu. Tak samo jak Rosjanie w Czeczenii, oni nie zabijają Czeczenów, tylko wprowadzają pokój. Jest to tylko różnica użytego słownictwa. Ostatnio zmieniany przez para : 18.07.2006 o godz. 14:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Człekokształtny
Cytat:
dla mnie obie strony są winne i zdania nie zmienię. zresztą mam w dupie kto jest winny, a kto nie.. Niezależnie czy zabijają Żydzi czy Arabowie - giną niewinni ludzie i to jest przerażające...
![]() |
![]() |
#57 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Ale dużo mi dał do myślenia film Monachium - nakręcony przez Spielberga. Izraelczycy zabijali zamachowców, mając pełną świadomość, że po nich przyjdą bardziej radykalni, których też będą musieli zabić. I tak w kółko, czyli mieli świadomość, że odwet za odwet nie ma sensu - tzn. nie zlikwiduje następnych zamachów, co najwyżej zamachowców, i że za każdego zabitego zamachowca, będzie zemsta. Ale może dla wojskowych, który rządzą w Izraelu i Mosadu, to sens życia - ciągła walka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Człekokształtny
Cytat:
Czasem po prostu lepiej popatrzyć na problem z kilku stron, by móc coś przyjąć do świadomości - co nie oznacza zaakceptować coś...
![]() |
![]() |
#59 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Dwa, to o ile mi jednak wiadomo nie Izrael teraz zaczal i pisanie w tym momencie, ze dla wojskowych, który rządzą w Izraelu i Mosadu, to sens życia - ciągła walka. Jest gruba przesada. Ostatnio zmieniany przez Weron : 18.07.2006 o godz. 14:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||||||
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnośnie samego Islamu, to nie jest religią nienawiści, tylko że jest mały problem. Ich przywódcy duchowi sobie dziwnie interpretują Koran. Ogólnie interpretacja sprowadza się do tego, że niewiernych należy wyciąć w pień, a nagrodą za zabicie niewiernego jest raj i 40 dziewic. Swoją drogą, to skąd ten Allah tyle dziewic im wieźmie, bo męczenników wciąż przybywa ![]() Ostatnio zmieniany przez Proton : 18.07.2006 o godz. 14:35 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|