![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
A Ty znowu o OEMie - a tu ciągle mowa o BOX albo Open.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawa jest prosta.
Wiecie lepiej. Ja juz nie zabieram glosu. @Arnakus - skoro wiesz - po co pytasz? I drugie czytaj ze zrozumieniem, nikt ci nic nie zabrania. Istnieja ograniczenia.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Może jeszcze parę szczegółów mojego pomysłu.
1.Celem jest stworzenie dysku naprawczego dla Windowsa. Przchodzę do gostka, podpinam dysk, naprawiam, kasuję klienta i uczciwie płacę podatki. 2.W danym momencie istnieje tylko jedna instalka tego Windowsa - właśnie na tym dysku przenośnym i nigdzie więcej. Mogę nawet zaktywować system a na czas naprawy przykleić naklejkę. 3.System typu BartPE na nadaje się bo nie każde narzędzie naprawcze da się tak zainstalować. 4.Jedyny problem sprzętowy jaki przewiduję to ACPI - stare płyty (5 lat i wiecej) mogą go nie mieć. Musiałbym mieć dwie instalacje (i dwie licencje oczywiście).
![]() |
#4 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Do naprawy nie trzeba windowsa. Jest taka fajna p***322;ytka - hirens boot cd z tonami narz***281;dzi do naprawiania i administrowania. Tylko nie wiem, jak z legalno***347;ci***261; softu na takiej p***322;ytce - pewnie trzeba wykupi***263; do ka***380;dego softu osobno.
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Sorry, ta płyta jest nielegalna. Nie mogę se na to pozwolić.
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
skoro jestescie takimi specjalistami, to po co sie pytacie? - to bylo tak zjadliwie
a tak na serio - juz strone wczesniej pisalem, ze najlepiej zadzwonic do MS w tej kwestii - nawet polaczenie jest za free w dodatku, jezeli pytanie przerasta mozliwosci danego konsultanta w danej chwili - sami chetnie oddzwaniaja kontakty e-mail tez sa wzorowe i wszystkie problemy rozwiaza - takze techniczne, jak juz zakupisz winde ![]() aha - jedna uwaga kazdy sprzet musi byc certyfikowany przez MS - inaczej nie gwarantuja jego dzialania z konkretnym softem w dodatku nawet jezeli kazdy element kompa jest certyfikowany to calosc i tak dzialac nie musi, bo MS nie certyfikuje wspoldzialania komponentow wiec, jezeli dany problem nie da sie rozwiazac standardowymi metodami jakie maja w swojej bazie (poteznej i swietnej!), nie gwarantuja, ze w ogole sie da to rozwiazac nie nabijam sie - informuje kontaktowalem sie z MS kilka razy i za kazdym razem byli mili i uczynni - niestety z powodow opisanych powyzej nie zawsze mogli pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|