Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.11.2009, 22:26   #16
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt Podgląd Wiadomości
wybrałem Prawo z kilku względów, mi potrzebny jest tylko i wyłącznie papierek i mgr przed nazwiskiem. Mgr Prawa. Z resztą rzeczy już sobie poradzę... :-)
Tylko potem nie oferuj nam swoich usług prawniczych jako adwokat....
Brawo... co racja to racja...

Osobiście wiem jedno: technikum bardzo słabo przygotowuje do matury. Na prawdę trzeba dużo pracy włożyć w przygotowanie się do studiów i do matury - bo nie oszukujmy się, jeżeli chcesz dostać się gdzieś na sensowny kierunek na w miarę dobrej uczelni musisz mieć wyniki. Dodatkowo matematyka na studiach potrafi niejednego zniszczyć. \\

Obecnie mieszkam z taki jednym po profilu mat-fiz, strasznie płacze ze nie przygotowali go do matematyki - a to on się nie przygotował - myślał ze będzie jak przesiadka z gim na liceum.. Nie jest tak, zupełnie nowe rzeczy - wymagające pełnego opanowania materiału liceum.

Sam skończyłem technikum, i wiem ile musiałem włożyć dodatkowo pracy w to aby być na studiach, aby się utrzymać, aby być tu gdzie jestem. Prawdą jest to że zmieniło mnie to zupełnie, ale jestem z tego względu dumny, a wręcz szczęśliwy.

Pamiętaj że jeżeli wybierzesz technikum, będziesz musiał pracować sam. Jeżeli wybierzesz liceum - podadzą Ci materiał na tacy - ALE TO NIE ZWALNIA CIĘ Z PRACY. Jedyna różnica to to, że podadzą Ci czego masz się uczyć

Oczywiście mówię o materiale ogólnym, Bo do samego programowania i technologii informatycznej przygotuje technikum. Tyle że technikum z założenia ma przygotować do pracy (np informatyk w urzędzie gminy).
Wiedza z techników nie jest duża - miałem okazję się przekonać robiąc policealne studium - przy technikum informatycznym. W czasie rozmów z prowadzącymi dowiedziałem się ze my robimy ten sam materiał co technikum - wtedy ugadałem się, ze przychodzić będę na sprawdziany i zaliczenia oraz na końcowy egz na technika. Poradziłem sobie - Nie chwaląc się byłem najlepszy - zastanawiaęłm się wtedy, co reszta tu robiła - prawie połowa nie zdała egzaminu zawodowego... Ogólnie brak słów)

Ostatnio zmieniany przez polakT : 01.11.2009 o godz. 23:07
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.11.2009, 23:00   #17
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
wybrałem Prawo z kilku względów, mi potrzebny jest tylko i wyłącznie papierek i mgr przed nazwiskiem. Mgr Prawa. Z resztą rzeczy już sobie poradzę... :-)
Hahaha ale się uśmiałem Myślisz, że jesteś cwaniak ? Twoje wynurzenia są żałosne.
Ty widać dalej jesteś niedojrzały i nie wiesz czego chcesz, proponuję powrót do gimnazjum bo koledzy w Twojej przyszłej profesji Cię wyśmieją
a Twoja renoma to będzie dno i metr mułu.

Tylko mi z tym "papierkiem" za granice nie wyjeżdżaj bo wstyd mi jako Polakowi będzie.

Może chodzi o to, że do rodzinnego biznesu Cię dokoptują i dlatego Ci to wisi ? No nie wiem czy są świadomi tej kuli u nogi.

ksero student = ksero papierek = ksero magister = ksero życie.
Stary 01.11.2009, 23:06   #18
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
To i ja obalę trochę Waszych tez

Skończyłem technikum hotelarskie. Przedmioty, które zdawałem na maturze to matematyka (a bo tak ;P) i geografia rozszerzona. Jeżeli ktoś mówi, że technikum przygotowuje słabiej do matury to jest w dużym błędzie. Nie zapominajcie, że po technikum czeka na nas egzamin, którego prób zdawalności wynosi 75% (nie mówię tutaj, że 75% go zdaje. Żeby zdać to trzeba mieć 75% pktów na egzaminie a na maturze 30% co jest wg mnie śmiesznie)

Osobiście nie żałuję, że wybrałem technikum. Z prostych przyczyn: w trakcie nauki byłem 3 razy na praktykach (w tym raz za granicą miesiąc czasu). Teraz na studiach też mam praktyki (oczywiście za granicą, wszystko załatwia uczelnia) Rok temu 3 mce w Irlandii (wizyta u @Jou'a była ) a w tym Wyspy Kanarysjkie także doświadczenie zawodowe w CV jest dość pokaźne.

Obracam się w kręgu osób, które skończyły technikum i nie żałują swoje wyboru.
Stary 01.11.2009, 23:23   #19
polakT
inżynier systemowy

polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Matefusz Podgląd Wiadomości

Obracam się w kręgu osób, które skończyły technikum i nie żałują swoje wyboru.
Witaj!

Czy ja powiedziałem że żałuję ... Ale jeżeli chcesz zdać matematykę na poziomie ok 70-80% poziomu rozszerzonego, to nie wiem czy technikum Cię przygotuje do tego.

W sumie nie orientuję się jakie są obecnie progi na uczelniach, ale gdy ja przechodziłem postępowanie rekrutacyjne, potrzebowałem 72% + angielski.

Do matury podstawowej, owszem przygotowuje bardzo dobrze... ale tylko tyle, bo co można się nauczyć mając 2 godziny matematyki w tygodniu

Jeżeli powyższe Cię nie dotyczy. GRATULUJĘ świetnego poziomu w technikum.
Stary 02.11.2009, 00:13   #20
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
@polakT, tu masz rację z matematyką rozszerzoną. Jednak technikum to inna bajka i zupełnie inna rzecz, która jest potrzeba to czegoś innego Ja maturę podstawową zdawałem po prostu dla siebie (zawsze lubiłem ten przedmiot)

Ja nie narzekam. Dzięki temu, ze skończyłem technikum to poszedłem na studia takie a nie inne i poznałem świetnych ludzi.

@Smartek, zgadzam się z wypowiedzią Patrixa także kopiować nie będę

BTW, co do prawda to śmiem twierdzić, że wiem więcej z jego zakresu po technikum hotelarskim (miałem takowy przedmiot) niż Ty po liceum z profilem historycznym
Stary 02.11.2009, 00:22   #21
polakT
inżynier systemowy

prawda , ale kolega poruszył problem studiów informatycznych.

Dlatego zwróciłem uwagę na poziom przygotowania. Poleciłbym aby na początku poszukać informacji o progach punktowych na uczelnie, oraz o poziomie w technikum. Jeżeli poziom reprezentowany przez technikum pozwoli starać się o miejsce na uczelni, nie zastanawiałbym się. wybrałbym technikum.
Stary 02.11.2009, 08:10   #22
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Hahaha ale się uśmiałem Myślisz, że jesteś cwaniak ? Twoje wynurzenia są żałosne.
W którym miejscu napisałem, że jestem cwaniak?
Co "cwaniakowego" według Ciebie napisałem?

Napisałem prawdę. Wiele osób potrzebuje tylko wyższe wykształcenie.

Cytat:
Ty widać dalej jesteś niedojrzały i nie wiesz czego chcesz, proponuję powrót do gimnazjum bo koledzy w Twojej przyszłej profesji Cię wyśmieją
a Twoja renoma to będzie dno i metr mułu.
Dlaczego tak uważasz?
Wiem czego chcę i czego potrzebuję.
Mam rozległą wiedzę w wielu dziedzinach, głównie informatyki, ale nie jest to rzecz, która mnie interesuje "zawodowo". Nie chwaląc się, bardzo dobrze idzie mi z polskiego, potrafię dobrze pisać.

Cytat:
Tylko mi z tym "papierkiem" za granice nie wyjeżdżaj bo wstyd mi jako Polakowi będzie.
Ależ zostanę.
I będę wpadał na forum ;->.

Cytat:
Może chodzi o to, że do rodzinnego biznesu Cię dokoptują i dlatego Ci to wisi ? No nie wiem czy są świadomi tej kuli u nogi.

ksero student = ksero papierek = ksero magister = ksero życie.

Pisałem - wiele osób potrzebuje tylko i wyłącznie wyższego wykształcenia.
Ja potrzebuję takiego z Prawa, a później zrobić odpowiednie aplikacje (+2 lata).
Poza tym, uważam, że studia NIE PRZYGOTOWUJĄ praktycznie do przyszłego zawodu, a teoria, której tam uczą, potrzebna jest może w 10%, a tyle wyniosę ze studiów zaocznych.
Ponadto będę miał możliwość zasięgnięcia u ojca pomocy lub porady.

Reszta to formalności, po 30. przyjadę na zlot Cayenne ;-).
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2009, 09:37   #23
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
30 letnim Cayenne? Na razie takich nie ma. Musisz faktycznie trochę poczekać.

ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2009, 09:40   #24
polakT
inżynier systemowy

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
30 letnim Cayenne? Na razie takich nie ma. Musisz faktycznie trochę poczekać.

http://www.allegro.pl/item800568176_...r_replika.html

Cytat:
(...) PONAD 30-LETNIĄ TRADYCJĄ, OD SAMEGO POCZĄTKU Z PASJĄ TWORZY (...)
30 lat tez jest

Ostatnio zmieniany przez polakT : 02.11.2009 o godz. 09:44
Stary 02.11.2009, 09:46   #25
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez polakT Podgląd Wiadomości
http://www.allegro.pl/item732549004_...y_replika.html

To jest bardziej ekologiczne!
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2009, 09:54   #26
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Panowie,

tak nie można,

ważne, że chłopak ma marzenia i jakiś cel w życiu

P.S.
oczywiście prócz ajfona 9G
Stary 02.11.2009, 12:34   #27
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Poza tym, uważam, że studia NIE PRZYGOTOWUJĄ praktycznie do przyszłego zawodu, a teoria, której tam uczą, potrzebna jest może w 10%, a tyle wyniosę ze studiów zaocznych.

Nikt Ci nie karze iść na uniwersytet, idź na uczelnie techniczną.
Stary 02.11.2009, 13:09   #28
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja wlasnie koncze elektronike na Pol Sl i powiem tyle ze jest to skansen albo muzeum elektroniki. Wszystko i wszyscy zatrzymali sie gdzies na przelomie lat 80/90 z malymi wyjatkami.
Stary 02.11.2009, 13:20   #29
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości

Nikt Ci nie karze iść na uniwersytet, idź na uczelnie techniczną.
każe*.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2009, 15:04   #30
Stanley
noob

Data rejestracji: 26.02.2005
Stanley niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Pisałem - wiele osób potrzebuje tylko i wyłącznie wyższego wykształcenia.
Ja potrzebuję takiego z Prawa, a później zrobić odpowiednie aplikacje (+2 lata).
Ponadto będę miał możliwość zasięgnięcia u ojca pomocy lub porady.

Reszta to formalności, po 30. przyjadę na zlot Cayenne ;-).
I Ty niby nie cwaniakujesz? To jak to niby nazwać inaczej... Hmm, no tak, arogancja to nie cwaniakowanie. Życie jednak szybko zweryfikuje to co napisałeś i uwierz mi, że do 30 nie będziesz jeździł Cayenne, chyba że resorakiem

Twoje uprawnienia: