![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprzedać samochód, kino domowe, rzucić dziewczynę, przestać palić, wtedy się uda.
![]()
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za dużo wyrzeczeń.
PS. Zapomniałeś o iPhonie ;-). |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Myślałem, że popsuty, co w sumie niewiele wadzi w sprzedaniu go na Allegro.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Nie, nie, śmiga jak należy. Po Nowym Roku czas na wymianę na 3GS ;->.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
wybrałem Prawo z kilku względów, mi potrzebny jest tylko i wyłącznie papierek i mgr przed nazwiskiem. Mgr Prawa. Z resztą rzeczy już sobie poradzę... :-)
Tylko potem nie oferuj nam swoich usług prawniczych jako adwokat.... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Osobiście wiem jedno: technikum bardzo słabo przygotowuje do matury. Na prawdę trzeba dużo pracy włożyć w przygotowanie się do studiów i do matury - bo nie oszukujmy się, jeżeli chcesz dostać się gdzieś na sensowny kierunek na w miarę dobrej uczelni musisz mieć wyniki. Dodatkowo matematyka na studiach potrafi niejednego zniszczyć. \\ Obecnie mieszkam z taki jednym po profilu mat-fiz, strasznie płacze ze nie przygotowali go do matematyki - a to on się nie przygotował - myślał ze będzie jak przesiadka z gim na liceum.. Nie jest tak, zupełnie nowe rzeczy - wymagające pełnego opanowania materiału liceum. Sam skończyłem technikum, i wiem ile musiałem włożyć dodatkowo pracy w to aby być na studiach, aby się utrzymać, aby być tu gdzie jestem. Prawdą jest to że zmieniło mnie to zupełnie, ale jestem z tego względu dumny, a wręcz szczęśliwy. Pamiętaj że jeżeli wybierzesz technikum, będziesz musiał pracować sam. Jeżeli wybierzesz liceum - podadzą Ci materiał na tacy - ALE TO NIE ZWALNIA CIĘ Z PRACY. Jedyna różnica to to, że podadzą Ci czego masz się uczyć Oczywiście mówię o materiale ogólnym, Bo do samego programowania i technologii informatycznej przygotuje technikum. Tyle że technikum z założenia ma przygotować do pracy (np informatyk w urzędzie gminy). Wiedza z techników nie jest duża - miałem okazję się przekonać robiąc policealne studium - przy technikum informatycznym. W czasie rozmów z prowadzącymi dowiedziałem się ze my robimy ten sam materiał co technikum - wtedy ugadałem się, ze przychodzić będę na sprawdziany i zaliczenia oraz na końcowy egz na technika. Poradziłem sobie - Nie chwaląc się byłem najlepszy - zastanawiaęłm się wtedy, co reszta tu robiła - prawie połowa nie zdała egzaminu zawodowego... Ogólnie brak słów) Ostatnio zmieniany przez polakT : 02.11.2009 o godz. 00:07 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
To i ja obalę trochę Waszych tez
![]() Skończyłem technikum hotelarskie. Przedmioty, które zdawałem na maturze to matematyka (a bo tak ;P) i geografia rozszerzona. Jeżeli ktoś mówi, że technikum przygotowuje słabiej do matury to jest w dużym błędzie. Nie zapominajcie, że po technikum czeka na nas egzamin, którego prób zdawalności wynosi 75% (nie mówię tutaj, że 75% go zdaje. Żeby zdać to trzeba mieć 75% pktów na egzaminie a na maturze 30% co jest wg mnie śmiesznie) Osobiście nie żałuję, że wybrałem technikum. Z prostych przyczyn: w trakcie nauki byłem 3 razy na praktykach (w tym raz za granicą miesiąc czasu). Teraz na studiach też mam praktyki (oczywiście za granicą, wszystko załatwia uczelnia) Rok temu 3 mce w Irlandii (wizyta u @Jou'a była ) a w tym Wyspy Kanarysjkie także doświadczenie zawodowe w CV jest dość pokaźne. Obracam się w kręgu osób, które skończyły technikum i nie żałują swoje wyboru. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Czy ja powiedziałem że żałuję ... Ale jeżeli chcesz zdać matematykę na poziomie ok 70-80% poziomu rozszerzonego, to nie wiem czy technikum Cię przygotuje do tego. W sumie nie orientuję się jakie są obecnie progi na uczelniach, ale gdy ja przechodziłem postępowanie rekrutacyjne, potrzebowałem 72% + angielski. Do matury podstawowej, owszem przygotowuje bardzo dobrze... ale tylko tyle, bo co można się nauczyć mając 2 godziny matematyki w tygodniu ![]() Jeżeli powyższe Cię nie dotyczy. GRATULUJĘ świetnego poziomu w technikum. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
@polakT, tu masz rację z matematyką rozszerzoną. Jednak technikum to inna bajka i zupełnie inna rzecz, która jest potrzeba to czegoś innego
Ja maturę podstawową zdawałem po prostu dla siebie (zawsze lubiłem ten przedmiot)Ja nie narzekam. Dzięki temu, ze skończyłem technikum to poszedłem na studia takie a nie inne i poznałem świetnych ludzi. @Smartek, zgadzam się z wypowiedzią Patrixa także kopiować nie będę BTW, co do prawda to śmiem twierdzić, że wiem więcej z jego zakresu po technikum hotelarskim (miałem takowy przedmiot) niż Ty po liceum z profilem historycznym
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
prawda
, ale kolega poruszył problem studiów informatycznych.Dlatego zwróciłem uwagę na poziom przygotowania. Poleciłbym aby na początku poszukać informacji o progach punktowych na uczelnie, oraz o poziomie w technikum. Jeżeli poziom reprezentowany przez technikum pozwoli starać się o miejsce na uczelni, nie zastanawiałbym się. wybrałbym technikum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
30 letnim Cayenne?
Na razie takich nie ma. Musisz faktycznie trochę poczekać. ![]()
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez polakT : 02.11.2009 o godz. 10:44 |
||
|
|
|
|
|
#13 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
Panowie,
tak nie można, ważne, że chłopak ma marzenia i jakiś cel w życiu P.S. oczywiście prócz ajfona 9G
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ja wlasnie koncze elektronike na Pol Sl i powiem tyle ze jest to skansen albo muzeum elektroniki. Wszystko i wszyscy zatrzymali sie gdzies na przelomie lat 80/90 z malymi wyjatkami.
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| LO czy Technikum | andy | Off topic | 32 | 19.10.2004 08:09 |
| technikum elektroniczne !!!!!! kto był niech wejdzie , kto nie był tesh może:) | tomgoo | Off topic | 19 | 10.10.2002 21:09 |