![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Miałem podobny efekt, nie mam pojęcia o co mu chodzi i nie chce mi sie nad tym zastanawiać, zobacze bo zassałem sobie versje 66, moze on sobie poradzi.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja sobie jednak pozostane przy mandrake
wg mnie sprawdzony, wiem jak działa, zaczynam go opanowywać.... nie lubie skakać po różnych dystrybucjach... ale to moje zdanie
![]() |
#18 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.02.2003
![]() |
Co do Lycorisa do nie polecam. Już "trochę" na linuxie zrobiłem. Głównie używałem go w trybie tekstowym, ale jak zobaczyłem Lycorisa pomyslałem spróbuję, fajnie wygląda może będzie wygodniej. Uruchamiał się dosc wolno. Gdy załadował tryb graficzny już w pełni się uruchomił wyglądał rzeczywiscie ciekawie. Zrobiłem kilka rzeczy graficznych(jakies foto obejrzalem, gierkę i graficzny edytor wykresów) po tej fazie oględzin nie było tak, źle wygląd nawet podobał mi się. Następnie starym zwyczajem włączyłem konsolę i chciałem przejrzeć katalogi(szybciej niż w graficznym) i to rozpoczął sie dramat. LYCORIS NIE PRZYJMUJE ŻADNYCH KOMEND UNIXOWYCH czyli tych co są w innych dystrybucjach. Spróbowałem ze 100 poleceń i chyba tylko 2 zrozumiał. Nawet "shutdown -h now" nie działało
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Załatwiłem RH8 i odrazu, bez problemu poszedł. Śmiga teraz jako serwerek plików , oparty oczywiście o Sambe Pozdro
![]() |
![]() |
#21 |
MAJSTER zlotowy
![]() |
A jak on widzi te dyski na tym kontrolerze /dev/
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Już wiem jak je widzi, pierwszy to /dev/hde a drugi to /dev/hdg wszystko fajnie wszystko pięknie tylko on nie widzi tablic partycji i traktuje je jak oddzielne dyski na kolejnym kontrolerze, w gruncie rzeczy to fajnie, ale problem polega na ty, że jak tak zainstaluje na tym linuxa to szlag trafi windowsa i wszystkie dane na tych dyskach a na taki komfort to nie mogę sobie pozwolić jeszcze(pomijam fakt, że nie lubie red hata wolałbym pld). Przydało by się znaleść działające sterowniki do tego kontrolera a to wcale nie jest takie proste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ramblings of a Madman
![]() |
Ja zrobiłem tak,żę zainstalowałem Linucha na jednym dysku, po instalcji podpiełem drugi i w biosie kontroloera dałem mu "duplicate". I w ten sposób mam raidzik. Ale zanim to wszystko funkcjonowało poprawnie kilka razy musiałem przeinstalowywać system.
![]() |
#24 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Ramblings of a Madman
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#26 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Ramblings of a Madman
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Re: Linux jak Windows XP ...?...
Cytat:
Był to mój pierwszy i ostatni Linux. Wogóle to nie przepadam za systemami z rodziny pingwinów, ale ten mnie skusił swoim srodowiskiem graficznym. Był dość prosty w obsłudze, ale jeśli chodzi o pomoc techniczną to kompletne dno, Windows XP 111% lepszy. Jest w ogóle bardzo podobny do Windowsa XP, ale jest pare rzeczy które te sysy odróżniają. Nie będę tego pisał, bo jak ktoś chce to sprawdzić to niech sobie ten sys zaistaluje na kompie. Jeśli się nie mylę to ten sys jest najnowszym PC World Komputer Extra LINUX, kosztuje cos 30 zł.
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
1. Problem z zainstalowaniem linux'a. 2. mam poza linuxowymi 2 partycje, pierwsza to c: i ma 10 GB(FAT32) a druga to d: 133GB (FAT32) i wszystko było by fajnie bo norma przewiduje, że windows98se z fat32 radzi sobie z partycjami do 2TB, ale niestety scandisk z windowsa(ten uruchamiany ręcznie po starcie) nie potrafi przeskanować partycji d: twierdząć, że mam zamało ram'u, tak było jak miałem 256MB i tak samo jest teraz jak mam 1GB, wynika to z braku tablicy alokacji dla tak dużych partycji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|