![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 | |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
ja tez znalazlem jozka o. byl wspólpracownikiem jest na liscie a inny wspolpracownik leszek m. nie znajduje sie na liscie wiec ta lista to lista abonentow Telekomunikacji z 1978 r. i to niekompletna
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Cytat:
a co do oleksego to pewnosci nikt nie ma (chyba tylko "niezawisly" sad) aha... ortografi to idz dzieci uczyc
|
|
|
|
#33 | |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
fajnie, ze zauwazyles to ó bystry jestes, a mialo byc tak dyskretnie ![]() dzieci dzisiaj uczyc juz nie trzeba, jak cos to dostana papierek i bedzie git a co do nazwiska, oleksy tez jest nietypowe, imie tez sie zgadza a pewnosc ma chyba jedynie sam zainteresowanym, niestety rowniez niezawisly p.s. to co napisalem powyzej nie powinno byc traktowane zbyt powaznie
|
|
|
|
#34 |
|
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
Ja tylko zanznacze, ze jakbyscie ogladali/sluchali wypowiedzi ludzi z IPN to byscie wiedzieli, ze na tej liscie nie ma informacji kto byl tajnym wspolpracownikiem czy etatowym oficerem tylko to sa numery akt...
jedno "0" przy sygnaturze akt - etatowy oficer dwa "0" przy sygnaturze akt - TW, Tajny Współpracownik to bzdura... to jest tylko numer akt (np: w ktorym wojewodztwie zalozono teczke) |
|
|
|
|
|
#35 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... dokładnie, to tylko sygnatury teczek i półek na których leżą
|
|
|
#36 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Wczoraj słyszałem że ta lista obejmuje tylko osoby z regionu Warszawy.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
no mnie też tam nie ma
a co do linków to nadal nie ma szans sie tam dostać...
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Jeżeli ktoś chce to może zassać odemnie przez torrenta
![]() Kod:
http://members.lycos.co.uk/xplink/Lista.Wildsteina.zip.torrent |
|
|
|
|
|
#39 |
|
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Wogóle tam są tylko imiona i nazwiska, a jak sie ktoś chce upewnicz czy o niego chodzi to musi się zgłosić do IPNu
|
|
|
#40 | |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#41 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
W morde myślałem że znajdę mojego starego bo był I sekretarzem więc też na pewno ma coś za uszami, ale jeśli to prawda że lista jest tylko z terenu centralnej polski to jeszcze będę musiał poczekać na kolejne regiony. A swoją drogą jężeli obejmuje ona centralną Polskę i jest tam 240 tyś. nazwisk z czego niech 80% znajduje się tam słusznie to ilu UBeków
i kapusiów było w całej Polsce, aż strach pomyśleć ilu człowiek spotkał w swoim życiu.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
ogdaliscie program "Co z ta Polska?" - ostre spieci bylo miedzy Olbryskim a Wildsteinem...byla tam rozmowa wlasnie o tej liscie i mowili ze wielu ludzi traktuje ta liste jako liste ubeków(co oczywiscie jest nie prawda). Mnie to troche dziwi ze ludzie przywazuja do tej listy tak duza wage rozumiem ze jest zainteresowanie, ale mowiono w programie ze ludzie to czytaja i jak siebie tam znajda to chodza ze spuszczona głowa i sie wstydza pokazac na ulicy. Moim zdaniem to jest duza nadinterpretacja zawartosci tej listy...ludzi o takich samych nazwiskach jest mnostwo..chyba ze sa bardzo rzadkie. Moje nazwisko i imie mojego taty wystepuje trzy razy, ale jakos sie tym nie przejoł..ja go namawiam aby zlozyl podanie o wglad do teczki jesli takowa posiada..bo sam jestem ciekawy,..duzo ludzi traktuje ta liste jako smieszna zabawe szukaj siebie i znajomych...
P.S.Ludzie ktorzy naprawde mieli cos wspolnego z opozycja czy SB to chyba o tym wiedza.. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
śmiać mi się chce, jak widzę próby zdyskredytowania tej listy w mediach
![]() komuś chyba bardzo na tym zależy....
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lista już żyje własnym życiem i się powiększa o kolejne nazwiska. Słyszałem, że ci bez zer to mieszkańcy Ślązka.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Co prawda nigdy bym sie tego nie spodziewal, ale kolejny raz po klesce AWS zgadzam sie ze Stefanem Niesiolowskim.
Niewatpliwie do zalet tej listy nalezy to ze rozruszala IPN. Niesty sam fakt pojewienia sie takiej listy ma moim zdaniem negatywny skutek spoleczny. Trzeba pamietec ze nie wszyscy maja do siebie ten dystans o ktorym mowil jeden z gosci i nie mozna kompletnie zapomniec o tej liscie i mowic ze to nie ta ktora wyciekla z IPN bo zmieniona, a nawet orginalna nie jest jakas jednolita lista tylko spisem wszystkich ktorzy maja teczki (zreszta i tak nie wiedomo jak przelozyc imie i nazwisko na rzeczywista osoby, bo imie i nazwisko nie wyznacza jednoznacznie osoby). Takze Wildstein puscil baka i niestety czesc ludzi ktora nie umiala go uniknac musi go teraz wachac. |
|
|
|
![]() |
|
|