Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.12.2005, 17:17   #1
Stanley
noob

Data rejestracji: 26.02.2005
Stanley niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Otylia Jędrzejczak - postawiony zarzut, a co dalej...?

Witam

"Prokuratura postawiła Otylii Jędrzejczak zarzut nieumyślnego spowodowania wypadku ze skutkiem śmiertelnym."
http://fakty.interia.pl/news?inf=691909

Ciekawi mnie co dalej z tym będzie... znając życie dostanie wyrok w zawieszeniu... takie prawo w Polsce...

A co Wy o tym myslicie?
Pozdrawiam
Stanley
Stanley jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.12.2005, 17:35   #2
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
umorza postepowanie, lub wymysla cos w rodzaju, ze i tak juz poniosla wysoka kare i zaplaci tylko mandat. tak czy tak dobrze zrobia.
bo niby co maja innego zrobic ?
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2005, 17:38   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez mp666
umorza postepowanie, lub wymysla cos w rodzaju, ze i tak juz poniosla wysoka kare i zaplaci tylko mandat. tak czy tak dobrze zrobia.
Wydać karę taką, jaką orzekliby w stosunku do pierwszego lepszego przypadkowego człowieka z ulicy, bez znanego nazwiska czy twarzy..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2005, 17:40   #4
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
dostanie zawiasy - choc moim zdaniem powinna isc do pudla chocby na pol roku
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2005, 18:11   #5
Stanley
noob

Data rejestracji: 26.02.2005
Stanley niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
moim zdaniem powinna isc do pudla chocby na pol roku
moim zdaniem powinna dostac wyrok w pelnym zakresie kary, nie tylko jakies pol roku...
jakby to byla zwykla, szara osoba, a nie ktos publiczny...
czas pokaze co sie stanie
Stanley jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2005, 18:27   #6
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mp666
i tak juz jest po sportowcu.................do tego straciła brata.................według mnie to odpowiednia kara dla kazdego nie tylko dla człowieka z twarza!
Stary 01.12.2005, 19:26   #7
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak to jest jak mlodzi szybko maja , to co chca. i nie chodzi mi o to z eona cos dostala np. od bogatego tatuska, tylko ciezko na to zapracowala.
ale...wygrala duzo, dostala za to kupe pieniedzy, kupila sobie extra bryke i poniosla ja wyobraznia.....tak to niestety to juz jest, ze mlodzi gina w taki glupi sposob, tylko najbardziej szkoda jej brata, bo on niczemu chyba nie zawinil w tgym calym wypadku.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2005, 19:48   #8
mello
m3llO

Data rejestracji: 09.05.2004
mello w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sadze ze kare to juz ona poniosla i to ogramna ! prawo musi byc rowne w stosunku do kazdego obywatela . Nie powinno sie zwracac uwagi na zaslugi jakie ktos ma ! Lecz jak wiadomo w naszym kraju bywa to różnie ! Sądze , że w jej przypadku to będą zawiasy na pare ładnych lat ! Bo co np. w jej przypadku dała by kara pozbawienia wolności ? Bo ja oprócz zdmoralizowania jej nic innego w tym nie postrzegam ! Ona nie jest zagrożeniem dla naszego <lub> innego społeczeństwa ! Tak jak już pisałem karę ona już poniosła. Dla mnie było by karą spojrzenie matce w oczy ! Strasznie ciężko się po takim wypadku ponieść ale niestety wypadki się zdarzają nawet najlepszym o czym mieliśmy się okazje przekonać !
Stary 01.12.2005, 20:05   #9
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A wedlug mnie, to ten temat jest bez sensu...

Postawili jej zarzut, no dobra, co bedzie dalej to sie okaze, bezsensowne gdybanie ...
Nastepny temat bedzie brzmial "Dzisiaj pierwszy dzien procesu Otylii, a co dalej...?" ?

Oczywiste jest, ze powinna dostac kare, taka jaka dostalby kazdy normalny obywatel za popelnienie takiego czynu, ale roztrzasanie tej sprawy poprzez gdybanie co bedzie, kiedy praktycznie nic jeszcze nie wiadomo nie ma zupelnie sensu, to takie szukanie sensacji.

Nalezy jednak pamietac, ze zyjemy w Polsce i tutaj nic nie jest normalne,a w szczegolnosci jezeli chodzi o rozprawy na drodze sadowej ...

Ostatnio zmieniany przez czero : 01.12.2005 o godz. 20:07
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2005, 20:12   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zgadzam się @ czero. Już ten temat przedyskutowaliśmy na wszystkie sposoby i nie ma powodu, aby zaczyać go znowu. I tak wiadomo, jakie dwa obozy zawsze w tej rozmowie się tworzą, a większość osób wyraziła już swoje zdanie poprzednio. Poczekajmy, zobaczmy, jak sprawa się rozwinie.

@ Mello natomiast poruszył bardziej kwestię samego polskiego prawa - bo rzeczywiście, czy za nieumyślne spowodowanie czyjeś śmierci lub krzywdy sensowna jest kara więzienia? Po co? Żeby zniszczyć życie tej osobie i stracić normalnego obywatela? Trochę bez sensu, ale nie chciałbym zabierać głosu w tej sprawie, bo po prostu sam nie wiem, jak powinno to wyglądać. W każdym razie temat jest ciekawy.

Stary 01.12.2005, 21:58   #11
Desden
-=Advokat^Diabła=-

Data rejestracji: 14.02.2005
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja uwarzam że już sama Otylia napewno nie bedzie prowadzic,ale dostała juz najwyższą karę moralną-duchowo-etyczno-religijno straciła brata w ten czy w inny sposób z jej winy. Czy nie jest to największa kara dla człowieka zżytego emocjonalnie?
I nawet jak jakiś kawałek papieru,zawiłość ludzi w postaci kodeksu karnego zdecyduje o wyroku Otylii to tak naprawde jest to niczym.
Nawet jesli trafi przez do celi, to system jej nie złamie gdzy ona sie przez to nie da, zobaczycie, nie da sobie zrobic drugi raz krzywdy wiec wyrok moze byc niski tak podejrzewam-do tego by zmierzała(adwokaci jej)...
Stary 02.12.2005, 00:19   #12
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Wydać karę taką, jaką orzekliby w stosunku do pierwszego lepszego przypadkowego człowieka z ulicy, bez znanego nazwiska czy twarzy..
Cytat:
Napisany przez fony
moim zdaniem powinna dostac wyrok w pelnym zakresie kary, nie tylko jakies pol roku... jakby to byla zwykla, szara osoba, a nie ktos publiczny... czas pokaze co sie stanie
Cytat:
Napisany przez czero
Oczywiste jest, ze powinna dostac kare, taka jaka dostalby kazdy normalny obywatel za popelnienie takiego czynu,
a moim zdaniem ona sobie zasluzyla na specjalne traktowanie, po pierwsze: sprawiala radosc wielu ludziom wygrywajac, po drugie: pokazala jakim jest czlowiekiem gdy oddala swoj jedyny zloty medal olimpijski na licytacje dla chorych na raka dzieci i w koncu po trzecie, najwazniejsze: stracila w tym wypadku brata i nawet jak by na jej miejscu byl ktos inny to bylo by sytuacja lagodzaca wyrok. a poza tym mysle, ze w takiej sytuacji dla kazdego najwieksza kara bylo by stracenie z wlasnej winy kogos kogo sie kocha i nikt mi nie wmowi, ze mysli inaczej.
dalsze wypowiadanie sie na ten temat uwazam za bezsensowne.
dla mnie ona jest w tym momencie jednym z najwiekszych zyjacych polakow, a zaden ze sportowcow to juz jej na pewno do piet nie dorasta.
dziekuje. pozdrawiam.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2005, 00:28   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez mp666
a moim zdaniem ona sobie zasluzyla na specjalne traktowanie, po pierwsze: sprawiala radosc wielu ludziom wygrywajac, po drugie: pokazala jakim jest czlowiekiem gdy oddala swoj jedyny zloty medal olimpijski na licytacje dla chorych na raka dzieci i w koncu po trzecie, najwazniejsze: stracila w tym wypadku brata i nawet jak by na jej miejscu byl ktos inny to bylo by sytuacja lagodzaca wyrok. a poza tym mysle, ze w takiej sytuacji dla kazdego najwieksza kara bylo by stracenie z wlasnej winy kogos kogo sie kocha i nikt mi nie wmowi, ze mysli inaczej.
dla mnie ona jest w tym momencie jednym z najwiekszych zyjacych polakow, a zaden ze sportowcow to juz jej na pewno do piet nie dorasta.
dziekuje. pozdrawiam.
Rozumiem twój tok myślenia i nie chcę go negować. Ja nie chcę na siłę udowadniać jaka to Otylia jest zła i w ogóle.. Uważam ją za wspaniałą osobę i to nie ze względu na osiągnięcia sportowe, bo można być wspaniałym sportowcem i ochydnym człowiekiem. Czyny takie, jak zlitycowanie medalu dla ludzi potrzebujących to dla mnie dowów na to, że mamy tu do czynienia z osobą nieprzeciętną.

To jednak, mimo, że patrząc przez pryzmat sumienia jest wystarczającym usprawiedliwieniem, nie może nim być w państwie prawa, w którym prawo powinno dotyczyć wszystkich w takim samym stopniu (nawet jeśli to tylko mrzonka)..

A mówienie, że już poniosła karę, bo zginął jej brat.. A jeśli to nie byłby jej brat? Sorry, ale zaryzykuję stwierdzenie, że 99% osób, które teraz twierdzą, że świadomość spowodowania śmierci innej osoby jest dla niej wystarczającą karą (nawet jeśli był to akurat jej brat), nie byłaby taka wyrozumiała, gdyby to jej bliska osoba poniosła w tym wypadku śmierć (z winy Otylii)...

Łatwo być wyrozumiałym i wybaczać w czyimś imieniu, trudniej we własnym...

Stary 02.12.2005, 00:36   #14
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mp666
dziekuje. pozdrawiam.
moze i tak ale.........

popatrz ona coś wniosał to i taki piekarz za rogiem coś wniósł prawda ? tyle ze ona jest znana a ten piekarz co robi chleb dla malej wsi nie jest i jakby on mial sie czuc ? rowność powinna być i juz nie ma równych i równiejszych ...
Stary 02.12.2005, 00:51   #15
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
nie, nie, nie i jeszcze raz nie
za glupote trzeba placic jak najwyzsza cene
powinna byc osadzona jak kazdy obywatel byle jaki i odsiedziec tyle ile by taki obywatel dostal
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: