Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.12.2005, 23:51   #1
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
nie, nie, nie i jeszcze raz nie
za glupote trzeba placic jak najwyzsza cene
powinna byc osadzona jak kazdy obywatel byle jaki i odsiedziec tyle ile by taki obywatel dostal
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2005, 13:27   #2
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
nie, nie, nie i jeszcze raz nie
za glupote trzeba placic jak najwyzsza cene
powinna byc osadzona jak kazdy obywatel byle jaki i odsiedziec tyle ile by taki obywatel dostal
..no i tak właśnie będzie. Za nieumyślne spowodowanie śmierci w wypadku drogowym, prz oskażeniu z urzędu ( bo chyba rodzice nie będą ja skarżyc) przecietny obywatel dostaje karę w zawieszeniu a tym przypadku dodatkowo karę zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznym na pewien czas. I nie ma co się tym ekscytowac, ale przypadek Otylii powinien sk lonic do refleksji "młodych gniewnych" kierowców i tych co sądza . ze wszystko z samochodem potrafią zrobić czy warto zaoszczędzic pare minut które i tak najczęściej o niczym nie decydują
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2005, 01:26   #3
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
jestem tego samego zdania co demek@, Burak_PL@ i andrzejj9@ ...

dziewczyne troche ponioslo - coz - ale odpowiedzilnosc za zarzut nieumyslne
spowodowanie wypadku drogowego, ponosic ma/bedzie jako obywatel
a nie medalistka ...
Stary 05.12.2005, 18:02   #4
s_tuden_t
PWr

Data rejestracji: 20.12.2004
s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
slyszalem dzisiaj w TVP1 ze Otylia ma wrocic do plywania.
jak sama twierdzi "... nie po to aby zdobywac medale, tylko dlatego, ze to kocha..."!

Nie Gadaj z Idiotą.
Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu.
Potem Pokona Doświadczeniem.
s_tuden_t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2005, 19:37   #5
Lukash
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.07.2004
Lukash zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja sie zastanawiam czy dostanie jakis wyrok...czy w zawiasach...nie jestem prawnikiem ale moze ktos na forum zna podobne sprawy?? i moze wie jak sie skonczyly..np. jakis koles za szybko jechal zabil swojego pasazera, nie byl wczesniej karany to dostaje w zawiasach czy normalnie??
Stary 08.12.2005, 15:08   #6
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak się zastanawiam czy gdyby prowadził jej brat też jechałby w ten sposób.
Myślę iż przyzwolenie było obustronne. Przed godziną zero byli jeszcze czymś uszczęśliwieni śpieszyli się na urodziny. Wiem że przesadzili czego skutki są ale jednak ... Pewnie wielu z was przegięło przynajmniej raz w trakcie jazdy czy jakiejś czynności. Ale mieliście, można powiedzieć więcej szczęścia niż rozumu i umiejętności a "brakło" wam pecha. Dlatego nadal jesteście szczęśliwi.
Gość który pracował w więzieniu na warsztatach opowiedział mi przypadek pewnego człowieka. Gostek trochę wypił a było go kawałek. "Pacnął" swoją dziewczynę nie tak żeby bić bo takich skłonności niemiał - zła godzina - i zabił. Rodzice dziewczyny mieli kasę i dojścia. Gość dostał wyrok gorszy niż za zabójstwo z premedytacją. Zniszczono człowieka.
Myślę iż prawo jest jak 0 i 1, białe i czarne ale różne dla różnych ludzi. W życiu są "wartości" pośrednie.
"Ciekawi" mnie tylko czy gdybym to ja jechał z bratem i doszło do takiego samego zdarzenia jaki byłby wyrok.
Stary 05.12.2005, 20:14   #7
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
moze dostac zawiasy ale jesli nie zawiasy to minimalnie pol roku a maksymalnie 8 lat
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2005, 22:11   #8
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wydaje mi sie ze nic jej nie zrobia, dostanie moze cos w zawieszeniu i tyle. we wszystkich artykolach jest napisane jak to trener komentuje ze Otylia bedzie mogla niedlugo zaczac trenowac by wrocic do formy, jak to juz wszyscy na nia czekaja... bleh bleh bleh, a jak moga na nia czekac jesli ona trafi do pudla? czyli wiadomo ze nie trafi bo przeciez jak to, taka gwiazda...
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2005, 13:05   #9
Matievoo
Prison break

Data rejestracji: 27.11.2004
Matievoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wrócić może wróci Otylia ,ale już nie bedzie pewnie reprezentowała takiej klasy jak kiedyś,ale bodźmy dobrej myśli.
Matievoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2005, 23:26   #10
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@tti
Wrócić może wróci Otylia ,ale już nie bedzie pewnie reprezentowała takiej klasy jak kiedyś,ale bodźmy dobrej myśli.
Witam !
Cóż - mam podobne obawy - szczególnie, że na dzień dzisiejszy to musi najpierw powrócić do pełni zdrowia - a później dopiero myśleć na poważnie o sporcie. A jak będzie - to się okaże - znane są przypadki, że sportowcy po urazach wracali na szczyt - ale też wielu się to nie udało. Miejmy nadzieję, że tutaj będziemy mieli do czynienia z tą pierwszą opcją. Oczywiście ten powrót nie może być kosztem zdrowia.

A co zarzutów - swoje już wycierpiała - mam nadzieję, że prawdopodobny wyrok jej znów nie załamie. Oczywiscie liczę, że dostanie go w zawieszeniu - jak chyba większość osób dostaje w takim przypadku.

ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2005, 15:18   #11
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
grzegorz pracujesz w wiezieniu bo w sumie to co napisales jest cholernie inteligentne i spojne i mi sie podoba
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2005, 16:09   #12
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777
grzegorz pracujesz w wiezieniu bo w sumie to co napisales jest cholernie inteligentne i spojne i mi sie podoba
Nie. Ale "czuję się jak mały robaczek na wielkim haku" Cyt. z filmu The Crow - Kruk.
Wiele szczęscia miało czerwone? Uno które cudem uniknęło masakry oraz z tego tytułu sama Otylia.
Jeszcze taki obrazek. Zima, wilgoć, szyby parują. Rozglądasz się. Pusto. Cofasz. A Ktoś włazi ci znikąd na zderzak. Czyja wina. Najechałeś lub najechał byś pieszego. Czy on nie ma wyobraźni ? Na szczęście zawsze w ostatniej chwili miałem farta. Najgorsze jest podejście - bo mam pierwszeństwo bo mam prawo. A gdzie jakiś kompromis. To samo zasada kto uderzy w tył samochodu tego wina ale czy tak zawsze jego i pełna.
To są sprawy /Otyli/ moralnie trudne. Bo z litery prawa mamy fakty. W panujących warunkach to było przegięcie. A co do litery "prawa" to często jest ona inna dla robaczka a inna dla haka.
Coś poszło w mózg. Wiele razy odpuszczałem sobie wyprzedzanie w bardziej korzystnych warunkach a bywało że jakimś cudem podjmowałem akcje w gorszych. Dlaczego 9x nie a za dziesiątym tak ... ale to już filozofia nie prawo.
Dziękuję za cierpliwość.

Twoje uprawnienia: