![]() |
Magnesy neodymowe mogą zakłócić pracę liczników EE (starego typu) ponieważ liczniki wykorzystują pole magnetyczne do obracania tarczą licznika.
Nowe liczniki EE są elektroniczne i takich nie da się zakłocić magnesem. http://miasta.gazeta.pl/plock/1,35710,2530831.html |
Cytat:
|
@luminat - Być może, wszystko zależy chyba od licznika, czy jest czuły czy nie
|
a w Toruniu na jednym z osiedli mieli taki sposób na liczniki z wodą...:
poprostu używali małych ścisków stolarskich, by ścisnąć przednią plastikową osłonę tak aby blokowała wskazówki. Nie mam pojęcia czy to działa, czy nie. Sposób tak stał się nagminny i popularny, że spółdzielnia gdy skapneła się o co chodzi zaczeła zakładać osłony ze styropianu na liczniki z wodą, tak więc chyba to działało. |
Cytat:
|
@grzeniu
no moze to co ty napisales jest prawda, ale sa tez inne sposoby i po co kombinowac, nie napisalem o sposobie ktory zatrzymuje licznik na tyle ile chcemy, a nie pozostawia sladu na urzadzeniu, sposob ktory przy ekspertyzie nie jest do wykrycia, ale sami wiecie wtedy cena wody wzrosla by do niebotycznych rozmaiwrow, albo padla by firma metron a tego z patriotycznych powodow nie moge uczynic :) |
@rembrant:
pamiętasz takie zdanie: "Pomożecie ? - Pomożemy !!!" jesli tak to pomóż !!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
wiecie co wychodzi na to, że to forum ma pomagać w złodziejstwie ;) nie raz czytałem tu: nie umiesz kraść to się naucz a d*** nie zawracaj :)
|
Cytat:
jak złodziej złodzieja || |
święta prawda Maciej, jak Bóg Kubie tak Kuba Bogu :P
|
Cytat:
|
nie chcę być posądzany o kretyńskie komentarze ale czy to zapowiedź nowego ruchu? ilu was jest ;)?
|
świetne idee. Tylko kradnąć wodę nie okradacie żadnych monopolistów , tylko własnych sąsiadów. Wasze liczniki są PODLICZNIKAMI , a główny jest przy wejściu rur do budynku. I tak zapłacicie za tą wodę tylko w postaci strat i wycieków będzie jej koszt rozłożony na wszystkich lokatorów budynku.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:46. |