Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Magnes neodymowy :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/magnes-neodymowy-47924/)

Arnold 11.02.2005 11:31

Magnesy neodymowe mogą zakłócić pracę liczników EE (starego typu) ponieważ liczniki wykorzystują pole magnetyczne do obracania tarczą licznika.
Nowe liczniki EE są elektroniczne i takich nie da się zakłocić magnesem.
http://miasta.gazeta.pl/plock/1,35710,2530831.html

luminat 11.02.2005 11:41

Cytat:

Napisany przez Eliasz
Jak ktos chce miec wode za free to wystarczy rano odrecic ja tak zeby wrecz kapalo (no moze troche wiecej;)) na wieczór mamy wanne pełną wody :D Ogólnie chodzi o to żeby woda płyneła tak pomału żeby nie przekręcić licznika ;) W sumie to sam nie prubowałem ale podobno działa.

W tego co slyszalem co przez nieszczelnosc kranow tracimy dziennie kilka lub, kilkanascie litrow wody, wiec z tego wynika ze powyzszy sposob nie dziala.

Eliasz 11.02.2005 12:28

@luminat - Być może, wszystko zależy chyba od licznika, czy jest czuły czy nie

Maciej 11.02.2005 12:40

a w Toruniu na jednym z osiedli mieli taki sposób na liczniki z wodą...:
poprostu używali małych ścisków stolarskich, by ścisnąć przednią plastikową osłonę tak aby blokowała wskazówki. Nie mam pojęcia czy to działa, czy nie. Sposób tak stał się nagminny i popularny, że spółdzielnia gdy skapneła się o co chodzi zaczeła zakładać osłony ze styropianu na liczniki z wodą, tak więc chyba to działało.

rycho 11.02.2005 12:43

Cytat:

Napisany przez Maciej
a w Toruniu na jednym z osiedli mieli taki sposób na liczniki z wodą...:
poprostu używali małych ścisków stolarskich, aby ścisnąć plastikową osłonę tak aby blokowała wskazówki. Nie mam pojęcia czy to działa, czy nie. Sposób tak stał się nagminny i popularny, że spółdzielnia gdy skapneła się o co chodzi zaczeła zakładać osłony ze styropianu na liczniki z wodą, tak więc chyba to działało.

Miałem coś napisać, ale nie zdążyłem ;) :piwo:

rembrant 11.02.2005 15:58

@grzeniu

no moze to co ty napisales jest prawda, ale sa tez inne sposoby i po co kombinowac, nie napisalem o sposobie ktory zatrzymuje licznik na tyle ile chcemy, a nie pozostawia sladu na urzadzeniu, sposob ktory przy ekspertyzie nie jest do wykrycia, ale sami wiecie wtedy cena wody wzrosla by do niebotycznych rozmaiwrow, albo padla by firma metron a tego z patriotycznych powodow nie moge uczynic :)

ksviper 11.02.2005 19:07

@rembrant:
pamiętasz takie zdanie: "Pomożecie ? - Pomożemy !!!"
jesli tak to pomóż !!!

rembrant 11.02.2005 19:09

Cytat:

Napisany przez ksviper
@rembrant:
pamiętasz takie zdanie: "Pomożecie ? - Pomożemy !!!"
jesli tak to pomóż !!!

no pamietam, wtedy nikt nie mial licznika w domu, wszystko byo wspolne, a wlasciwie to o co chodzi?

rembrant 11.02.2005 19:11

Cytat:

Napisany przez rycho
Miałem coś napisać, ale nie zdążyłem ;) :piwo:

tak szybko napisałeś że nie zdążyłem przeczytać :piwo:

ed hunter 11.02.2005 19:14

wiecie co wychodzi na to, że to forum ma pomagać w złodziejstwie ;) nie raz czytałem tu: nie umiesz kraść to się naucz a d*** nie zawracaj :)

Maciej 11.02.2005 19:17

Cytat:

Napisany przez ed hunter
wiecie co wychodzi na to, że to forum ma pomagać w złodziejstwie ;) nie raz czytałem tu: nie umiesz kraść to się naucz a d*** nie zawracaj :)

okradać...
jak złodziej złodzieja ||

ed hunter 11.02.2005 19:29

święta prawda Maciej, jak Bóg Kubie tak Kuba Bogu :P

rembrant 11.02.2005 20:11

Cytat:

Napisany przez ed hunter
święta prawda Maciej, jak Bóg Kubie tak Kuba Bogu :P

co Boskie Bogu a co cesarskie cesarzowi

ed hunter 11.02.2005 20:24

nie chcę być posądzany o kretyńskie komentarze ale czy to zapowiedź nowego ruchu? ilu was jest ;)?

Atronic 12.02.2005 08:16

świetne idee. Tylko kradnąć wodę nie okradacie żadnych monopolistów , tylko własnych sąsiadów. Wasze liczniki są PODLICZNIKAMI , a główny jest przy wejściu rur do budynku. I tak zapłacicie za tą wodę tylko w postaci strat i wycieków będzie jej koszt rozłożony na wszystkich lokatorów budynku.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:46.