![]() |
Cytat:
Tak sa takie magnesy, ale ich zastosowanie ma sie w innej materii... licznika e.e. nie zatrzymasz niestety :) musialbys poznac jego kosntrukcje moze bys zrozumial |
@mr_spock Te magnesiki ktore ja sobie ogladalem to po kilka zlotych byly, wiec nie wiem czy o tym samym mowimy, ale moze to teraz potanialo ;p
|
pewnie jakis wynalazek z allegro :)
wiem tylko, ze kiedys widzialem oferte takiego magnesu za kilka set zlotych :| Slyszalem jakis czas temu inny przekret odnosnie licznika, tylko ze gazowego Gosc odkurzal dziuple gdzie byl zamontowany licznik zauwazyl ze jak przystawia ssawke do niego, to cyferki sie cofaja jak sie okazalo, licznik przy okazji byl nieszczelny i wypuszczal gaz, a odkurzacz ma silnik ktory iskrzy ;) wynikow nie musze chyba przedstawiam ;) nie wiem ile w tym prawdy, ale informacja pochodzi z teleexprasu |
Aaaa, to ten magnes, który obniża opłaty za energie...?? :)
Poczytaj na elektrodzie, coś tam chyba na ten temat było...:) |
Kiedys na allegro widzialem takie magnesy do kupna i sie nawet zastanawialem czy sobie nie kupic, oczywiscie do zabawy ;p Nie mam niestety pojecia jak tym sie "poprawia" dzialanie licznika energii elektrycznej, swoja droga to fajna rzecz by z tego byla ||
|
Magnes neodymowy :)
Czy ktoś z szanownych forumowiczów używał tego co w temacie do "poprawy działania" liczników energii elektrycznej ? mam zamiar nabyć coś takiego i nie wiem czy wydać kasę czy nie, podobno bardzo pomaga :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:29. |