![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
| Zobacz rezultaty głosowania: Czy popierasz legalizację marihuany w Polsce? | |||
| Tak |
|
53 | 37.86% |
| Nie |
|
65 | 46.43% |
| Wisi mi to |
|
22 | 15.71% |
| Wszystkich głosów: 140. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#91 | |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Cytat:
ludzie po alkoholu, głównie po wódce bywaja agresywni. kto nie potrafi niech nie pije - niestety nie do każdego trafiaja te słowa. ludzie ujarani są pozytywnie do wszystkiego nastawieni, myśla tylko o jedzeniu jeśli wogóle oczymś myśla w tym momencie
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
pojedz do tego kraju, znajdziesz tam i swoje murowane zabytki [takze poganskie]. choc to troche tendencyjne gadanie, bo jak rozumiem to, ze skandynawowie cenia sobie [do dzis] drewno jako budulec dyskwalifikuje ich budowle/ruiny/resztki jako material historyczny? szwedzkie miasta byly fundowane w tym samym czasie co najstarsze polskie [~900 rok, lund, uppsala] i z ich poczatkow pozostalo do dzis porownywalnie malo, albo zgola nic. a podejrzewam, ze jakies osady, slady itp mozna by bylo znalezc spokojnie duzo starsze. tylko czemu koniecznie murowane?
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Chyba oddalilismy sie zabardzo od tematu wlasciwego... temat rozpoczal sie od tego ze kazdy kraj oferuje swoja historie turyscie oprocz krajobrazow, pieknych widokow, a jesli tego nie ma, to inna rozrywke, o np. taka jak maryska legalnie zapalona w jakims klubie... A czemu ja tak sie trzymam tych murowanych? Moze takie zostaja najbardzej w pamieci, zazwyczaj nasi zachodni sasiedzi (Niemcy, Czesi, Austriacy, Francuzi, Brytyjczycy) chelpia sie tym ze maja starozytne zabytki siegajace czasow prawdziwej starozytnosci a nie sa wzorowane (kopiowane) w poznym sredniowieczu czy w epoce renesanu na antyk... coz kazdy lubi co lubi i ceni sobie w kazdym zakątku swiata... zainteresowania sa wszelakie... a jelsi chodzi o mnie to mnie marihuana nie interesuje
|
|
|
|
#94 |
|
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Dokladnie dyskusja wchodzi powoli w faze typowego bicia piany - dalsze tego typu akcje przyspiesza tylko jej zamkniecie
|
|
|
#95 |
|
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Dałem na tak, pomimo że nigdy nie próbowałem... Może to był błąd z mojej strony - nie wiem. Ale jak ktoś chce ganje palić to palił będzie... Czy będzie legalna czy nie...
A prawo antynarkotykowe czy jak je zwą jest chore. Do niedawna było w Polsce legalne uprawianie, sprzedawanie, rozpowszechnianie szałwii wieszczej (Salvia divinorum). W liściach szałwii znajduje się Salvinorin A - który jest najsilniejszym naturalnym psychodelikiem, jak mówi wikipedia, równie silne jest półsyntetyczne LSD... Salvinorin A ma działanie haluconogenne A do niedawna śmigał na allegro...
|
|
|
#96 |
|
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Bardzo mi się podoba że większość osób jest przeciw (sonda) i pokazuje to na ile to forum jest poważne. Na każdym innym forum by było bębnienie że "kto nie pali ten ciota itp jarajcie zioło bo zioło dobre" jest lub "ZIOŁO LUBIM I TYLE" (Nie daj boże zeszło by na tematy polityczne czyli o naszym prezydencie)
a tu sensowne wypowiedzi kto za kto przeciw! To mi się podoba. Fakt macio.men dobrze powiedział że taka dyskusja nie ma sensu (tak jakby dać temat czyja mama jest lepsza) i rzeczywiście nie ma ale jest to pretekst do wymiany swoich poglądów.
|
|
|
#97 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Zdecydowane przeciw!
Dlaczego? Mialem z tym stycznosc, wiem czym to grozi. Mam tez duza wiedze na ten temat, bylem w wielu miejscach, rozmmawialem z wieloma ludzmi. A wypowiedzi typu ze "mam x kolegow ktorzy pala 5 lat i mowa ze nigdy nie wzielil i nie wezma nic twardszego" jest dla mnie poprostu tak bezdennie glupie (no offence) ze to sie w pale nie miesci. Chwala tym ktorzy na prawde to mowia, ale ilu z tych swoich kolego trzymasz 24h za reke wiesz co robi gdzie jest itp... Jezeli mi sie uda, zamieszcze tu pewna wypowiedz goscia, ktory na prawde bardzo madrze mowi o ttym wszystkim. A wywodow o szkodliwych skutkach spowodowanych paleniem nie bede sie wypoaiwadal bo kto chce to wie a kto nie to nie. Sa tez pozytywy, ale nie przemawiaja one ani troche za legalizacja. A na drogach mysle wystarczy juz pijanych kierowcow, poco mnozyc to razy dwa nacpanymi... PS A ten natral o ktorym tk niektorzy tu namietnie pisza... to moze byl 30 lat temu, jak dopiero to wszystko wchodzilo. Dzisiejsza marihuana nie widzi slonca, chodowana jest przy lampach, nie widzi glby bo rosnie w granulacie a do tego naszpikowana jest wieloma innymi gownami byleby mialo wiekszego kopa... Tyle w temacie pozdro
![]() Ostatnio zmieniany przez mallow : 27.12.2005 o godz. 14:56 |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Szperacz
Data rejestracji: 26.06.2005
![]() |
Dla mnie skoro tyton jest legalny to i marycha powinna byc. Napewno jej legalizacja nie spowodowala by wzrostu palacych bo zakazany owoc smakuje najlepiej. Skoro marycha jest zakazana to za palenie tytoniu powinni wieszac!!
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Banned
Data rejestracji: 04.12.2005
![]() |
To nie narkotyk bo nie uzależnia ani fizycznie ani psychicznie tylko jakby każdy palił to miałby wszystko w d... i nie byłoby komu robić.. dlatego jest nielegalna
bezsens... |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Marihuana
|
|
|
|
#101 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Widze ze wiele osob ma rozsadne do tego podejscie
bardzo mnie to cieszy@ jestem jak najbardziej przeciw - ja lecze pozniej tych co siegaja dalej ... przeciw!!!aha i zastanowcie sie co to jest uzaleznienie psychiczne a fizyczne i tak naprawde ktore jest silniejsze, z ktorego trudniej wyjsc? i walczyc... podpowiem... fizyczne czyli tzw skrety leczy sie na 2 tygodniowym detoksie czyli to jest tzw odtrucie... pozdrawiam... papa http://www.wyszkow.monar.org/ Ostatnio zmieniany przez Kinja : 27.12.2005 o godz. 20:28 |
|
|
|
|
|
#102 |
|
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Bo ja wiem czy na pewno nie uzależnia psychicznie? Nawet dłubanie w nosie potrafi psychicznie uzalżnić... Więc tu chyba nie ma dyskusji
![]() Poza tym jak ktoś ma kasę to będzie często chodził palić... A Zdarzą się przypadki że będzie zdobywał kase wyłącznie na palenie...
|
|
|
#103 |
|
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Z tym "fizycznie" też do końca nie wiadomo. Nie zmienia to jednak faktu, że w kwestii marihuany (jak też alkoholu, leków, kawy, słodyczy, tłustego jedzenia itd.) żadne prawo nie narzuci ludziom zdrowego rozsądku i nie ochroni ich przed własną głupotą (a karą są już same skutki).
Poza tym, przeciwnicy legalizacji marihuany podają właśnie te "niezdrowe" przypadki - alkohol dostarcza ich znacznie więcej, więc czemu nie ma sądy o wprowadzeniu prohibicji? (alkohol spełnia wszystkie kryteria, aby można go było nazwać narkotykiem - przynajmniej tak mi się zdaje) Ps. Tylko nie pomyślcie sobie, że jestem przeciwnikiem alkoholu
![]() Ostatnio zmieniany przez MQs : 28.12.2005 o godz. 00:16 |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie wiem czy ktoś już to dawał bo nie czytam tego tematu, ale ci którzy są za legalizacją niech sobie posłuchają.
http://www13.patrz.pl/upload/aud/3793.mp3 |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiesz... Do alkoholu tez niektorzy nie maja umiaru - kwestia silnej woli, ot co...
|
|
|
|
![]() |
|
|