Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy popierasz legalizację marihuany w Polsce?
Tak 53 37.86%
Nie 65 46.43%
Wisi mi to 22 15.71%
Wszystkich głosów: 140. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.07.2003, 23:16   #1
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
pali napisał(a):
I znowu jest to samo: jeden drugiego obraża.
Zgadzam sie, pali (swoja droga - fajna xywka, traktujac ja jako czasownik :-)). Ja nikogo nei obrazam za odmienne poglady, nigdy!
Cytat:
brzuszki napisał(a):
Jako obywatel płacący spore podatki jestem ZA legalizacją.Tak będzie dla mnie taniej.A dla popalających zdrowiej.
Dzieki ze popierasz mnei i siebie :-). Chociaz teraz niejednokrotnie jest "zdrowiej", keidy przez dilerskei oszustwa dsotajesz towar ktory jest w 1/4 mieta, albo innym rumiankiem ;-P

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.07.2003, 23:22   #2
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
brzuszki napisa***322;(a)

Legalna marihuana jest bardzo potrzebna w medycynie,zwłaszcza jeśli chodzi o stany terminalne,ale to inna bajka.
To inna bajka, zgadza się, ale napisałbyś coś więcej, bo to ciekawe.
Wiele lat temu już słyszałem o zastosowaniu marihuany w medycynie, ale nigdy nic konkretnego ani rzeczowego (jestem laikiem w tej branży, nie mam nic wspólnego z medycyną).

Ew. link do jakiegoś opracowania czy opracowanie?

z góry thx
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 23:24   #3
pali
Թ

pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
M@X.666 napisa***322;(a)
Zgadzam sie, pali (swoja droga - fajna xywka, traktujac ja jako czasownik :-)).
inne jest pochodzenie ksywki, to rzeczownik
ale dzięki
Stary 31.07.2003, 23:33   #4
M@X
Get a Mac!

M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
<QUOTE>
Nieoficjalne jeszcze wyniki badań (nie potwierdzone przez inne zespoły badawcze) stwierdzające, że marihuana pomaga w leczeniu kilku form epilepsji, zmniejsza dolegliwości związane z nudnościami spowodowanymi przez chemioterapię oraz zmniejsza ciśnienie wewnątrz gałki ocznej.
</QUOTE>
Cytat ten p;ochodzi ze strony : http://www.he.com.pl/Zdrowie/Marihuana/marihuana.html
Polecam tez siegnecie po ksiazke : http://i.sklep.lodz.pl/ks243226.html
Pozdrawiam :-)

Stary 31.07.2003, 23:38   #5
M@X
Get a Mac!

Sorry za niedopatrzenie. To co polecam w punkcie 2 to oczywisice film, ale sam sie nacialem, bo juz zamowilem :-(. Tak to jest, jak sie nie lubi czytac z monitora :-(

Stary 31.07.2003, 23:57   #6
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam ponownie wieczorkiem!

Na początku przytocze mój cytat, który zapodałem wcześniej. Tak jak myślałem niektórzy będą pisać takie pierdoły, że szok.
Cytat:
Jestem ciekaw ile tu wypowiedziało/wypowie się osób, które mają choć cząstkę pojęcia o tej sprawie i osobiście palili maryche i to nie raz na imprezie na której nie zczaili fazy i może żygali.
M@X.666! Pozdro i respect! Widać, że kumasz czacze, po prostu wiesz o co chodzi. Może wspólna spałka?

Pali napisał: "Ciapek pisze: wielu pali, pije i nie ma z tego żadnego problemu, ale też dla wielu w tym kraju codziennie zaczyna się nowy dzień " --> Ja tego nie pisałem

Molesta Rulezz, w sumie Tede też o tym nuci, może PFK wrzuce, a Kaliberek to już wogóle. Chłopaki tworzący pod znakiem Marii , a ich teksty kawałków są teraz w podręcznikach do gimnazjum. Tajemnicza Księga Prolog. "Moja Maria, Marihuana... heh, to dla wtajemniczonych

Marihuana to taka mała kultura w przeciwieństwie do np. amfy, piguł extasy czy hery, a w szczególności jaboli gdzie obrzęd kończy się na obaleniu butelki w lesie!

Wygląd ma wyjątkowy i zapach również, a szczególnie jeszcze nie palona Jak niektórzy mówią - dar Bogów. To sama natura, a nie chemiczny wytwór.

Jeszcze sprawa literatury i pouczających ulotek. Większość i to chyba duża większość ludzi, którzy piszą te rzeczy ma w rzeczywistości o tym wiedze pobieżną "suchą" Marihuana to nie amfetamina, gdzie ten twór jest w 100% chemiczny. A natury nie da się zbadać, jak się mówi "natura jest nieposkromiona". Trzeba spróbować, obcować.

To może na razie tyle. Pozdrowienie dla wszystkich, którzy dali się wciągnąć w temat bez dna.

P.S. Dla was fotka To nie ja tam leże
Dołączone obrazki
Marihuana i jej legalizacja-foto140g.jpg 

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 01.08.2003 o godz. 00:13
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 23:59   #7
pali
Թ

Cytat:
M@X.666 napisa***322;(a)
Sorry za niedopatrzenie. To co polecam w punkcie 2 to oczywisice film, ale sam sie nacialem, bo juz zamowilem :-(. Tak to jest, jak sie nie lubi czytac z monitora :-(
thx, ale brzuszki z racji zawodu może zweryfikować źródła....
Stary 01.08.2003, 00:20   #8
M@X
Get a Mac!

Cytat:
CIAPEK napisał(a):
Może wspólna spałka?
<i>Stary, sercem i dusza, ale Torun troche daleko :-/. Niemniej jesli ktorys z nas bedzie kiedys w okolicy drugiego, to suuureee...</i>
Molesta Rulezz, w sumie Tede też o tym nuci, może PFK wrzuce, a Kaliberek to już wogóle. Chłopaki tworzący pod znakiem Marii , a ich teksty kawałków są teraz w podręcznikach do gimnazjum. Tajemnicza Księga Prolog. "Moja Maria, Marihuana... heh, to dla wtajemniczonych
<i>Widze ze preferujesz moej rytmy - ja tez jestem za Gi Gibon Skladem od czasow bitwy plockiej (bo przodownik "Obroncow" ma odstajace uszy ;-P). PFK - Klasyk, choc wkurzam sie ze przez nai po czesci zrobila sie moda na hip-hop, z calym szacunkiem oczywiscie dla s.p. Magika. Ja teraz na glosniku mam do rpzesluchania Gurala, nowe Ascetoholix no WNB, o skladance z RRX nie wspominajac, ale widze ze jestes w temacie, wiec pewnie juz owe plytki slyszaues (polecam nielegal Tedzika na www.wielkiejol.com !)</i>
Marihuana to taka mała kultura w przeciwieństwie do np. amfy, piguł extasy czy hery, a w szczególności jaboli gdzie obrzęd kończy się na obaleniu butelki w lesie!
<i>EXACTLY! To nie wciagaq, ale jak juz ma sie lekka nadwyzke gotowki i mozna ja z czystym sumieniem wydac na ziolko (miedzy bajki wkladam historie o ludziach nei majacych pieniedzy na marihuane i wysprzedajacych przez to meble itp.) to sie dzowni do "wtajemniczonych", zbiera ludzi, wlacza dobra muzyke, eksperymentuje (bonga, herbatka z zielska, ganjogurt - polecam ;-P) i chwila przyjemnosci zmienia sie w jednej chwili w rytual... To jest piekne :-).</i>
Wygląd ma wyjątkowy i zapach również, a szczególnie jeszcze nie palona Jak niektórzy mówią - dar Bogów. To sama natura, a nie chemiczny wytwór.
<i>Mialem kumpla w liceum, Pompon na niego wouali, to jak przyszedl do nas kiedys inny ksiadz to sie z nim wyklucal ze konopia jak kazda inna roslina jest stworzona przez Boga i Bog na pewno chce zeby ludzie z niej korzystali. Ksiadz sie poddal i po polgodzinnej debacie sie przyznal Pomponikowi racje ;-P To tyle, pozdro dla Ciebie, CIAPEK i wszystkich przezywajacych "tysiace lat zielonych w wielu kulturach" (na pewno wiesz "co" cytuje ;-P)!!!

Stary 01.08.2003, 01:34   #9
pali
Թ

Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)

Pali napisał: "Ciapek pisze: wielu pali, pije i nie ma z tego żadnego problemu, ale też dla wielu w tym kraju codziennie zaczyna się nowy dzień " --> Ja tego nie pisałem
twierdzisz, że no problem, o to mi chodziło tylko o to...
druga część zdania - ode mnie

Stary 01.08.2003, 10:49   #10
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dyskusja sie juz wlasciwie zakonczyla ale powiem i swoje trzy grosze

generalnie NIE - i powinno sie sciagac i karac tak surowo jak to tylko mozliwe - ale niestety poki mafia oplaca policje i politykow to mozna o tym zapomniec - prawda jest taka ze nawet jak jakis komendant ze swoja spec jednostka znajdzie szefa tzw gruba rybe to moze im skoczyc bo nagle swiadkowie nie chca mowic - fakty z dochodzenia staja sie tyko poszlakami a adwokat za $$ wybroni kazdego

czasami jak patrze na to wszytko to z checia wzialbym do plecaka 50 kg heroiny i to najgorszego syfu jaki tylko istnieje i przejechal sie po polsce i zaaplikowal pewna mala-duza dawke kazdemu cpunowi dealerowi itd i wolalbym wydac (jako panstwo) milion dolcow na wybicie tych palantow niz 3 mln dac na ich leczenie - bo sa np gloduje dzieci ktorym te pieniadze sie naleza
- najaral sie - zdycha - niech zdechnie - wiedzial co bierze a nie detox a za pare dni jak go wypuszcza znowu sie najara

tak samo z pijakami - pije dac mu litra metanolu+pol litra spirytusu - niech go zezre

potem takie napite i nacpane pajace leja zony (mezow tez zeby nie bylo ze kobiety nie cpaja i nie pija) dzieci ludzi na ulicy bo cos im sie przywidzialo albo potrzebuja kase

dla mnie ostatnia glupota jest dawanie pieniedzy na leczenie cpunow czy pijakow bo ida na to ogromne pieniadze i to nie ze wzgledu na to ze jest ich tyle - wbrew temu co sie widzi na ulicy to nadal jest margines spoleczenstwa - ale medykamenty dla tego marginesu kosztuja krocie
obrazujac leczenie jednego cpuna to conajmniej kilkanascioro dzieci z pelnym brzuchem lub jeszcze inaczej to szpital w ktorym mozna ratowac zycie "normalnych" ludzi a nie rozkladac rece bo brakuje leku za pare baniek bo szpitala na niego nie stac

a do osob mowiac co ty wiesz skoro nie jarales itp

a wiem duzo a nie zajaralem nigdy w zyciu chociaz na pstrykniecie palcami moge miec co chce , papierosa mialem w ustach dwa razy - pierwszy kilkanascie lat temu drugi w zeszlym roku - i stwierdzilem ze wiem dlaczego nie pale i nie dalem sie namowic na papierosa czy maryske przez te lata a nie potrzebuje zapalic zeby wiedziec jaki to ma wplyw na czlowieka - a gadanie naturalna nienaturalna maryska jest troche pozbawione sensu - masz HPLC w oczach ze wiesz co jest w tym co palisz - skad wiesz ze nie roslo to przy autostradzie i ze nie ma WWA i ze jest lepsze od tego jak to nazywasz namaczanego - nie wiesz - no to juz wiesz

a gadanie pale od czasu do czasu - to przypomina mi tylko gadanie nalogowego palacza - pale od czasu do czasu - zawsze mooge z tym skonczyc chocby od zaraz

milego jarania

PS dla osob nie zwiazanych z chemia

HPLC - High Performance Liquid Chromatography - Wysokosprawna chromatografia cieczowa jest uniwersalną metodą analityczną, stosowaną głównie do analiz złożonych próbek, zwłaszcza zawierających nielotne, wielkocząsteczkowe związki chemiczne, w szczególności substancje biologicznie czynne. Metoda HPLC wykorzystuje efekt rozdziału chromatograficznego z użyciem cieczy jako fazy ruchomej. Skład fazy ciekłej i rodzaj fazy stacjonarnej jest uzależniony od składu badanych próbek oraz typu oddziaływań wykorzystywanych do osiągnięcia separacji ich składników.

WWA - Wielocykliczne Węglowodory Aromatyczne - Grupa cząsteczek powstających w wyniku niecałkowitego spalania węgla. Komórki próbują pozbywać się wielocyklicznych węglowodorów aromatycznych, przyłączając do nich grupy hydroksylowe, ale niektóre powstające pochodne wiążą się z DNA jądra komórkowego, uszkadzając materiał genetyczny i powodując powstanie mutacji. Dlatego WWA należą do czynników mutagennych i rakotwórczych.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2003, 12:02   #11
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
i majonezie jak cie nie lubic

trzymaj sie - a z tym noclegiem to wazne - ew. podrzuc jakas alternatywe
Stary 01.08.2003, 12:28   #12
-=KoWaLiK=-
Gość

no dobra to ja sie tu dopisze. generalnie odpowiedzialem "wali mnie to". faktycznie tak jest, nie zalezy mi na tym aby byla zalegalizowana. palilem, pale i bede palil nie zaleznie czy zalegalizuja czy nie. co tansza bedzie, nie bedzie trzeba fify wywalac jak psy bede pisac, ehhhh... adrenalina !!
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2003, 12:38   #13
pali
Թ

eech, panowie, przecież to jest oczywiste jaki jest wpływ narkotyków na zdrowie człowieka

co wy sobie udowadniacie, że słońce jutro wstanie
no, jest szansa że nie wstanie

Rower Błażeja się robi
Stary 01.08.2003, 12:46   #14
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
kazdy narkotyk to gnój, tytoń też
nie wszycy sa napoziomie innych, ten kto ćpa raczej mało prawdopodobne, ze zrozumie Sida, mnie czy kogoś innego

"Zarzywasz - przegrywasz"
Stary 01.08.2003, 13:10   #15
-=KoWaLiK=-
Gość

eh...
  Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: