Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Matrix Reloaded już w necie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/matrix-reloaded-juz-necie-21437/)

MacGyver 21.05.2003 15:49

Ma ktoś może napisy (PL) do Matrixa 2 ??

Smartek 21.05.2003 16:16

@MacGyver, mam wujka, ktory zna grupy tlumaczace na zywo... i podobno przetlumaczyli dopiero 15 pierwszych minut filmu..., wiec jeszcze troche sobie poczekamy :), dodatkowo, po przetlumaczeniu, grupy trzymaja tlumaczenie przez 2 tyg od chwili skonczenia..., moze bede mial szybciej to zapodam... :)
pozdro ;)

-Sid-The-Rat=> 21.05.2003 16:37

DVDripy przed wypuszczeniem filmow na rynek masowy na plytach wynosil czlonek Akademii Filmowej - zlapali go i zapuszkowali - od tej pory kazda kopia ma numer - watermark, praktycznie nieusuwalny - w momencie kiedy wycieknie taka kopia wiadomo kto ja puscil wiec nikt juz na to nie liczy - po kompromitacji jaka byly Dwie Wieze dostepne w doskonalej jakosci na miesiac przed premiera 'holyłód' sie wscieklo

dlatego DVDrip wyjdzie nie wczesniej niz za miesiac a ja sadze ze pozniej (Star trek Nemesis wyszedl prawie po 3 miesiacach)

wiec szanowny pasnie Smartku stad wiem

Dudi 21.05.2003 16:37

Dlaczego je trzymaja ?

-Sid-The-Rat=> 21.05.2003 16:45

nic nie trzymaja...
film klasy matrixa - angielski, malo dialogow, prosty jezyk student przetlumaczy w jeden dzien - gora dwa...

15 min to chyba kpina

zrozumialbym jakby ktos tlumaczyl "braterstwo wilkow" - francuski z nalotem, troche laciny - ale to?

esem 21.05.2003 16:46

Cytat:

Dudi napisa***322;(a)
Dlaczego je trzymaja ?
To chyba retoryczne pytanie? KASA - to jest prawidłowa odpowiedź. 8)

MacGyver 21.05.2003 16:52

Nio to czekamy

Smartek 21.05.2003 16:54

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
nic nie trzymaja...
film klasy matrixa - angielski, malo dialogow, prosty jezyk student przetlumaczy w jeden dzien - gora dwa...

15 min to chyba kpina

zrozumialbym jakby ktos tlumaczyl "braterstwo wilkow" - francuski z nalotem, troche laciny - ale to?

Wiesz.. mam wtyki do grup tlumaczych i stad moje info... jesli sadzisz inaczej to Twoj problem :P :D..., ja wiem swoje i swojego bede trzymal..., po prostu trzymaja po to, zeby sprawdzac bledy w tlumaczeniu, czasowe itd. coz... 15 min mieli przetlumaczone w niedziele 18 maja 2003r. :)... wiec teraz moze i wiecej.. wiem, ze maja tego VCD'ka od srody 14 maja 2003r :).
pozdro ;)

Cytat:

DVDripy przed wypuszczeniem filmow na rynek masowy na plytach wynosil czlonek Akademii Filmowej - zlapali go i zapuszkowali - od tej pory kazda kopia ma numer - watermark, praktycznie nieusuwalny - w momencie kiedy wycieknie taka kopia wiadomo kto ja puscil wiec nikt juz na to nie liczy - po kompromitacji jaka byly Dwie Wieze dostepne w doskonalej jakosci na miesiac przed premiera 'holyłód' sie wscieklo

dlatego DVDrip wyjdzie nie wczesniej niz za miesiac a ja sadze ze pozniej (Star trek Nemesis wyszedl prawie po 3 miesiacach)

wiec szanowny pasnie Smartku stad wiem
Sid... a nie zauwazyles na dvdripach malych mgielek, z zapisanym numerkiem, lecz niewidocznym? To wlasnie mgielka zaslania te numerki..., zaczeli wlasnie juz wprowadzac to metode "zamazywania"...
pozdro ;)

-Sid-The-Rat=> 21.05.2003 21:04

poprawiaja bledy w tlumaczeniu? hehe - spora czesc tych tlumaczen wyglada tak jakby nie tylko korekty nie widziala ale i z angielskim miala malo wspolnego... do tego do tych tlumaczen stanowczo zbyt czesto zaczely wpadac glupoty w postaci komentarzy biezacej akcji (w zalozeniu pewnie bardzo smieszne) - np. equilibrum

mogli by sie mocniej postarac bo czasem te napisy przypominaja gry spolszczone 'made in ukraina'- i niech bedzie przeklety ten kto wymyslil hardsuby.. napisow nie uzywam bo ang, fr i hiszp znam - ale czasem jak dorwe film z wprasowanymi napisami to mnie skreca

to czemu jeszcze nie ma DVDripa matrixa 2? moze dlatego ze pilnuja? i jaja obetna temu kto to wypusci? z nemezisem pilnowali i upilnowali

-=Shade=- 21.05.2003 22:41

Cytat:

@Shifu, glupoty chrzanisz i tyle ..., DVDScreenery pojawiaja sie tylko najczesciej w styczniu przed oscarami... wtedy ludki dostaja do oceny i to oni umieszczaja je... dlatego teraz DVDScreenerkow nie ma..., a DVDRipy sa, istnieja i beda istniec..., moze powiesz szanowny panie sidzie, dlaczego tak sadzisz?
A co mi po dvdscreenerze w styczniu ??? Bede na niego czekal pol roku czy jak ???
Nie przeczytales uwaznie tego co napisalem i stad taka sytuacja. Chodzilo mi o to ze kiedys ( teraz juz wiem dlaczego - dowiedzialem sie wlasnie z tego topiku - thx Sid ) DVDScreener pojawial sie bardzo szybko ( z tym LOTR:TT to swietny przyklad ) a teraz ?
Wejdz na VCDQuality i popatrz sobie, wszystkie filmy wychodza teraz najpierw jako cam a po kilku (!) miesiacach jako DVDRip. Po drodze nie ma DVDScreenera(!). I o tym wlasnie pisalem, ze teraz jest duzo gozej niz bylo jeszcze pare miesiecy temu. A zasada jest taka ze nim lepszy film tym dluzej czeka sie na wydanie go na DVD a co za tym idzie az ktos go zripuje i udostepni na necie.

pali 22.05.2003 00:51

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
a u mnie akurat z wystawieniem Matrixa otwieraja w Kielcach multikino !!! bedzie wypas cos czujem :) i chialem przy okazji zapytac bo wielu z Was ma mulitkino w swoich mistach
moje pytanie brzmi jaka jest cena blietu do mutltikina ??? tzn chcialem wiedziec jaka jest roznica miedzy multikinem a takim zwyklym kinem bo chyba jest takowa nie ??? pytam raczej z ciekawosci bo na matrixa to do multikina na bank bedzie fajne naglosnienie i wogule :) :jupi:

mulikina są do dup...
siedzą, żrą, bekają, ale to nic, najgorsze, ze cały czas się śmieją, obojętnie jaki to film - nic nie słychać

w wawie jest malutkie kino o nazwie Rejs. Tzw. lotnicze fotele, odpowiednie pochylenie rzedów i inne wynalazki ma od lat. Kiedyś to była sala, w której cenzura oglądała filmy przed wejściem na ekrany...
W latach 92, chyba do 97 oglądało się tam:
- dobre filmy z lat dawniejszych
- nowe, takie, których inne kina nie brały - np. rumuńskie, indyjskie
- topowe filmy też były - zawsze wtedy do Rejsu trafiała taśma, gdy schodziły pozycje z repertuarów innych, dużych kin. Trwało to nie więcej niz kilka miesięcy

Cen biletów nie pamiętam, ale były tanie i kupowałem je bez żadnego namysłu, tyle kosztowały, ze zaden problem.

Skończył się raj, gdy kino zakupiła Syrena. Obsługa kina próbowała zawiązać spóldzielnię, uzyskac dotację od miasta i tak dalej, ale na nic to się zdało i mamy kolejne kino dla nikogo.

Dobrze, że Roman Gutek coś działa (Gutek Film), no i mamy Iluzjon Filmoteki Narodowej, ale tam same powtórki i sala kiepska.
Chociaż co do Iluzjonu... Jaka to rozkosz obejrzeć sobie Hamleta z Laurence Olivierem, popijając wino.... Jednak kocham to miasto....

:)

Ps Wino w kieliszkach, nie z butelki, a jak!

woitas 22.05.2003 15:32

ma moze ktos napisy do tego filmu. bo w sieci kicha (sa jedynie na http://napisy.info)

-=Shade=- 23.05.2003 12:52

Wlasnie zassalem sampla z wersji DVDScreener. Nie wiem skad to sie wzielo ale wyglada .....hhmmm....tak sobie. Rozdzielczosc 480x480 , obraz niezly, dzwiek dobry. Ciekawe skad wziac caly film :)

Pawel_k 23.05.2003 22:38

wezcie ludzie nierobcie wsi tylko wybierzcie sie do kina - naprawde warto :)
tak sie sklada ze wlasnie z kina wrocilem i powiem wam iz nawet ogladanie na kompie z podlaczonym zestawem 5.1 i 50' plazma jest NICZYM w porownaniu z kinem (nawet tym w pierwszych rzedach ;))

-=Shade=- 23.05.2003 23:22

No proste Pawel_k , jak myslisz na jaki film mam 2 bilety na jutro do kina ? :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:23.