![]() |
Ja tez dzisiaj bylem na nim w kinie. Calkiem fajnie wygladal, teraz tylko czekac na 3 czesc.
|
'wygladal' fajnie... na trojke pojde dopiero jak kumple powiedza ze warto
animatrix'y rulez |
jesli chodzi o grupy tłumaczace to moge tylko powiedzieć, że nie zbytnio chce mi sie w to wierzyć ze kilka osob siedzi nad pierwszymi 15ma minutami, kazda dostaje jakieś kawałek do przetłumaczenia, potem idzie to do kolejnej osoby, ktora całość skleja i prostuje poprawia - tak robią ludzie którzy wiedzą o co biega, wtydy napisy wychodzą szybko, każdy kto probował zrobić napisy (ja jestem - byłem- niezrzeszonym tłumaczem wiec wiem ile to czasu zajmuje) wie pewnie jak trzeba byc cierpliwym, a za to nie ma honorarium tylko własna satysfakcja...w obecnych czasach satysfakcja.... to tylko ładne słowo...
|
Cytat:
|
Cytat:
a i ostrzegam ze po M:R bedziesz sie czul wiezniem magtixa (zaczna ci matrixowe literki po scianach latac itp ;))|| |
No coz ja wlasnie wrocilem z kina, film ogolnie dobry, efekty wypasione, lecz moge sie doczepic do kilku szczegolow - czyli słabe powiazanie drugiej czesci z pierwsza. Koleny maly defekt (defekt to za duze slowo) przesadaaa Neo jest czlowiekiem a nie Supermanem a w Matrix 2 jest troszke inaczej hihi - jak to sie mowi latac kazdy moze.
Jak by nie patrzec film na pewno pobije rekordy ogladalnosci i zarobi full kasy |
A najlepsze jest to ze po koncowych napisach (naprawde strasznie dlugich) jest zwiastun Rewolucji.
|
naprawde strasznie krotki ten zwiastun
|
Ale za to jakie fajnie dlugie napisy koncowe (lista plac). Powiem szczerze malo jest tam tekstow a wiecej animacji.
|
wczoraj bylem w kinie i moge powiedziec tylko jedno - film jest WYPASIONY!!!
Efekty specjalne sa akurat (ani ich za duzo ani za malo) Fabula...hm..fakt gorsza od 1 czesci ale tez swietna, duzo wyjasnia o samej istocie i sensie matrixa (w koncu poznajemy sprawce wszytkiego - Architekta) Niektorzy mowia ze byly za dlugie dialogi. Wlasnie o to chodzi zeby byly dialogi, dzieki ktorym dowiadujemy sie duzo o Zionie i bohaterach. Bez dialogow film bylby beznadziejna nawalanko. Takie jest moje zdanie. Ps. moze ktos wie czemu zamiast Tanka jest Link?? Podzro;) |
Ja rowniez uwazam ze Reloaded rzadzi. Film podobal mi sie jak diabli i juz nie moge sie doczekac zeby to sciagnac z netu (DVDRip ofkors) i obejrzec jeszcze kilka razy:P
Dialogi musza byc bo hack&slash by sie zrobil. Odrazu tez widac po co byl Animatrix, niektore motywy z Animatrixa sa powiazane z Reloaded ( np uratowany przez Neo koles z Kid's Story )i jest tego wiecej. Reloaded rulzzzz:) |
Cytat:
|
Hehe, wlasnie pojawily sie napisy na napisy.info lub napisy.tvm.pl ... przetlumaczyl je jeden gosciu (nie grupa)dlatego, tez sa tak szybko :), a ja wreszcie sobie lookne dzisiaj :)
pozdro ;) |
tak dla wiadomosci na eMule jest już wersja DVDRip na 2 CD AC3 :)
PS po czo nowy temat ciagnac jak byl troche nizej :D |
Mozna prosić linka na pw? z gory dzięki
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:25. |