Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.05.2003, 15:49   #31
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ma ktoś może napisy (PL) do Matrixa 2 ??

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.05.2003, 16:16   #32
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
@MacGyver, mam wujka, ktory zna grupy tlumaczace na zywo... i podobno przetlumaczyli dopiero 15 pierwszych minut filmu..., wiec jeszcze troche sobie poczekamy , dodatkowo, po przetlumaczeniu, grupy trzymaja tlumaczenie przez 2 tyg od chwili skonczenia..., moze bede mial szybciej to zapodam...
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2003, 16:37   #33
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
DVDripy przed wypuszczeniem filmow na rynek masowy na plytach wynosil czlonek Akademii Filmowej - zlapali go i zapuszkowali - od tej pory kazda kopia ma numer - watermark, praktycznie nieusuwalny - w momencie kiedy wycieknie taka kopia wiadomo kto ja puscil wiec nikt juz na to nie liczy - po kompromitacji jaka byly Dwie Wieze dostepne w doskonalej jakosci na miesiac przed premiera 'holyłód' sie wscieklo

dlatego DVDrip wyjdzie nie wczesniej niz za miesiac a ja sadze ze pozniej (Star trek Nemesis wyszedl prawie po 3 miesiacach)

wiec szanowny pasnie Smartku stad wiem
Stary 21.05.2003, 16:37   #34
Dudi
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.02.2002
Dudi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dlaczego je trzymaja ?
Dudi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2003, 16:45   #35
-Sid-The-Rat=>

nic nie trzymaja...
film klasy matrixa - angielski, malo dialogow, prosty jezyk student przetlumaczy w jeden dzien - gora dwa...

15 min to chyba kpina

zrozumialbym jakby ktos tlumaczyl "braterstwo wilkow" - francuski z nalotem, troche laciny - ale to?
Stary 21.05.2003, 16:46   #36
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Dudi napisa***322;(a)
Dlaczego je trzymaja ?
To chyba retoryczne pytanie? KASA - to jest prawidłowa odpowiedź. 8)
Stary 21.05.2003, 16:52   #37
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Nio to czekamy
Stary 21.05.2003, 16:54   #38
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
nic nie trzymaja...
film klasy matrixa - angielski, malo dialogow, prosty jezyk student przetlumaczy w jeden dzien - gora dwa...

15 min to chyba kpina

zrozumialbym jakby ktos tlumaczyl "braterstwo wilkow" - francuski z nalotem, troche laciny - ale to?
Wiesz.. mam wtyki do grup tlumaczych i stad moje info... jesli sadzisz inaczej to Twoj problem ..., ja wiem swoje i swojego bede trzymal..., po prostu trzymaja po to, zeby sprawdzac bledy w tlumaczeniu, czasowe itd. coz... 15 min mieli przetlumaczone w niedziele 18 maja 2003r. ... wiec teraz moze i wiecej.. wiem, ze maja tego VCD'ka od srody 14 maja 2003r .
pozdro

Cytat:
DVDripy przed wypuszczeniem filmow na rynek masowy na plytach wynosil czlonek Akademii Filmowej - zlapali go i zapuszkowali - od tej pory kazda kopia ma numer - watermark, praktycznie nieusuwalny - w momencie kiedy wycieknie taka kopia wiadomo kto ja puscil wiec nikt juz na to nie liczy - po kompromitacji jaka byly Dwie Wieze dostepne w doskonalej jakosci na miesiac przed premiera 'holyłód' sie wscieklo

dlatego DVDrip wyjdzie nie wczesniej niz za miesiac a ja sadze ze pozniej (Star trek Nemesis wyszedl prawie po 3 miesiacach)

wiec szanowny pasnie Smartku stad wiem
Sid... a nie zauwazyles na dvdripach malych mgielek, z zapisanym numerkiem, lecz niewidocznym? To wlasnie mgielka zaslania te numerki..., zaczeli wlasnie juz wprowadzac to metode "zamazywania"...
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2003, 21:04   #39
-Sid-The-Rat=>

poprawiaja bledy w tlumaczeniu? hehe - spora czesc tych tlumaczen wyglada tak jakby nie tylko korekty nie widziala ale i z angielskim miala malo wspolnego... do tego do tych tlumaczen stanowczo zbyt czesto zaczely wpadac glupoty w postaci komentarzy biezacej akcji (w zalozeniu pewnie bardzo smieszne) - np. equilibrum

mogli by sie mocniej postarac bo czasem te napisy przypominaja gry spolszczone 'made in ukraina'- i niech bedzie przeklety ten kto wymyslil hardsuby.. napisow nie uzywam bo ang, fr i hiszp znam - ale czasem jak dorwe film z wprasowanymi napisami to mnie skreca

to czemu jeszcze nie ma DVDripa matrixa 2? moze dlatego ze pilnuja? i jaja obetna temu kto to wypusci? z nemezisem pilnowali i upilnowali
Stary 21.05.2003, 22:41   #40
-=Shade=-
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.04.2003
-=Shade=- zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
@Shifu, glupoty chrzanisz i tyle ..., DVDScreenery pojawiaja sie tylko najczesciej w styczniu przed oscarami... wtedy ludki dostaja do oceny i to oni umieszczaja je... dlatego teraz DVDScreenerkow nie ma..., a DVDRipy sa, istnieja i beda istniec..., moze powiesz szanowny panie sidzie, dlaczego tak sadzisz?
A co mi po dvdscreenerze w styczniu Bede na niego czekal pol roku czy jak
Nie przeczytales uwaznie tego co napisalem i stad taka sytuacja. Chodzilo mi o to ze kiedys ( teraz juz wiem dlaczego - dowiedzialem sie wlasnie z tego topiku - thx Sid ) DVDScreener pojawial sie bardzo szybko ( z tym LOTR:TT to swietny przyklad ) a teraz ?
Wejdz na VCDQuality i popatrz sobie, wszystkie filmy wychodza teraz najpierw jako cam a po kilku (!) miesiacach jako DVDRip. Po drodze nie ma DVDScreenera(!). I o tym wlasnie pisalem, ze teraz jest duzo gozej niz bylo jeszcze pare miesiecy temu. A zasada jest taka ze nim lepszy film tym dluzej czeka sie na wydanie go na DVD a co za tym idzie az ktos go zripuje i udostepni na necie.
The very meaning of our lives

Maila do mnie wyślij na ten adres
-=Shade=- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2003, 00:51   #41
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Zelea napisa***322;(a)
a u mnie akurat z wystawieniem Matrixa otwieraja w Kielcach multikino !!! bedzie wypas cos czujem i chialem przy okazji zapytac bo wielu z Was ma mulitkino w swoich mistach
moje pytanie brzmi jaka jest cena blietu do mutltikina tzn chcialem wiedziec jaka jest roznica miedzy multikinem a takim zwyklym kinem bo chyba jest takowa nie pytam raczej z ciekawosci bo na matrixa to do multikina na bank bedzie fajne naglosnienie i wogule
mulikina są do dup...
siedzą, żrą, bekają, ale to nic, najgorsze, ze cały czas się śmieją, obojętnie jaki to film - nic nie słychać

w wawie jest malutkie kino o nazwie Rejs. Tzw. lotnicze fotele, odpowiednie pochylenie rzedów i inne wynalazki ma od lat. Kiedyś to była sala, w której cenzura oglądała filmy przed wejściem na ekrany...
W latach 92, chyba do 97 oglądało się tam:
- dobre filmy z lat dawniejszych
- nowe, takie, których inne kina nie brały - np. rumuńskie, indyjskie
- topowe filmy też były - zawsze wtedy do Rejsu trafiała taśma, gdy schodziły pozycje z repertuarów innych, dużych kin. Trwało to nie więcej niz kilka miesięcy

Cen biletów nie pamiętam, ale były tanie i kupowałem je bez żadnego namysłu, tyle kosztowały, ze zaden problem.

Skończył się raj, gdy kino zakupiła Syrena. Obsługa kina próbowała zawiązać spóldzielnię, uzyskac dotację od miasta i tak dalej, ale na nic to się zdało i mamy kolejne kino dla nikogo.

Dobrze, że Roman Gutek coś działa (Gutek Film), no i mamy Iluzjon Filmoteki Narodowej, ale tam same powtórki i sala kiepska.
Chociaż co do Iluzjonu... Jaka to rozkosz obejrzeć sobie Hamleta z Laurence Olivierem, popijając wino.... Jednak kocham to miasto....

Ps Wino w kieliszkach, nie z butelki, a jak!
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2003, 15:32   #42
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
ma moze ktos napisy do tego filmu. bo w sieci kicha (sa jedynie na http://napisy.info)

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.05.2003, 12:52   #43
-=Shade=-
Wyjadacz ;)

Wlasnie zassalem sampla z wersji DVDScreener. Nie wiem skad to sie wzielo ale wyglada .....hhmmm....tak sobie. Rozdzielczosc 480x480 , obraz niezly, dzwiek dobry. Ciekawe skad wziac caly film

Stary 23.05.2003, 22:38   #44
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wezcie ludzie nierobcie wsi tylko wybierzcie sie do kina - naprawde warto
tak sie sklada ze wlasnie z kina wrocilem i powiem wam iz nawet ogladanie na kompie z podlaczonym zestawem 5.1 i 50' plazma jest NICZYM w porownaniu z kinem (nawet tym w pierwszych rzedach )
Stary 23.05.2003, 23:22   #45
-=Shade=-
Wyjadacz ;)

No proste Pawel_k , jak myslisz na jaki film mam 2 bilety na jutro do kina ?

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: