![]() |
Może i macie racje, ale wy mowicie caly czas o straej maturze, a nowa to jest juz cos calkiem innego. Nie wiem czy wiecie ale np. pisemna z polskiego bedzie ocenia wedlug klucza. Jezeli nie napiszesz tego co jest w kluczu to masz miej punktow. Wiec moze sie tak zdazyc, ze np. napiszesz super wypracowanie na 6 kartek a dostaniesz tylko polowe punktow.
|
Cytat:
Sesja to istny hardcore, do ktorego nie mozna porownywac matury. Matura wydaje sie straszna poki sie jej nie zda. Z sesja jest tak, ze jest ciagle straszna, dopiero co zdalem zimowa, a juz sie boje letniej :). |
Cytat:
U mnie np sesja jest tak swietnie zaplanowana na maxymalne roztrojenie psychiczne studenta. Bo gdyby chodzilo o same 4 rgzaminy ktore mialem to moze nawet wszystkie bylyby do zdania w I terminie (moze), ale najsmieszniejsze jest to ze dodatkowo dochodza jeszcze 2 duze projekty do zaliczenia (na szczescie jeden byl troche mniejszy :) ) i sesje masz taka ze sam nie wiesz za co sie wziac ... |
Mam taką prośbę:
Czy ktos moglby mi podac jakie ksiazki mogewykorzystac do mojej matury z języka polskiego. Moj temat to: PERSWAZYJNE FUNKCJE JĘZYKA NA PRZYKŁADACH TEKSTÓW PROPAGANDOWYCH. ANAZLIZA PRZYKŁADÓW. Z góry dzieki. |
Hm. Moge Ci podac bardzo bardzo dobrych autorow:
Szczegolnie Hitler, moze byc tez Marks i Engels. Rowniez Goebbels, tylko nie wiem czy on pisal jakies powazne publikacje. A jakie to sa te persfazyjne funkcje to google. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mysle, że Kamasutra to nie bedzie dobra ksiązka;)
A co do terminu to cos się wymyśli:) A dokładnie co oni napisali, bo musze podać tytuł ksiązki. |
Słuchajcie macie może stronkę albo coś z odpowiedziami z matury z j. polskiego??
|
odpowiedzi sa na stronie www.gazeta.pl wejdz tam do dzialu matury i na pewno znajdziesz
|
http://lorenz.rubikon.pl/matura/mat_polski.htm - tam są lepsze. Więcej mi siadło :P I jak tam wyniki, mi wyszło z tego 33/35 :)
|
Cytat:
|
dzięki bardzo... już mam... reputy dla was...
|
No i jak tam ludzie po matematyce (jak ktoś pisał). Wydaje mi się, ze w porównaniu z próbną to podstawowy był trudniejszy a rozszerzony łatwiejszy.
Z podst. troche zwaliłem bo nie zrobiłem 3 zadan, a na rozszerzonym nie zrobiłem tylko 2. Czekamy teraz na odpowiedzi :D:D |
A kto zdaje z tego forum starą maturke oprócz mnie??
Macie pewniaki? :D:> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:15. |