Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Maybach dla o. Rydzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/maybach-dla-o-rydzyka-37090/)

przemas 14.07.2004 23:54

prosze mnie poprawic jesli sie myle ale ten maybach ojca dyrekttora to nie jest w 100% prawdziwa i sprawdzona informacja

andrzejj9 15.07.2004 00:01

Cytat:

Napisany przez przemas
prosze mnie poprawic jesli sie myle ale ten maybach ojca dyrekttora to nie jest w 100% prawdziwa i sprawdzona informacja

Też tak wywnioskowałem z tego artykułu. A według mnie to po prostu bzdura.

47 15.07.2004 00:12

Cytat:

Napisany przez memorando
cała prawda o radiu maryja:

www.radiomaryja.de

Czyżby to były zdjęcia współpracowników o. Rydzyka?? :wow:
Pozdro

czero 15.07.2004 00:34

Raczej watpie aby o.Rydzyk kupil sobie taka fure. Plotka.
Jak zobacze jego zdjecia w srodku tego samochodu to uwierze :P

Pierwszy 15.07.2004 02:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Też tak wywnioskowałem z tego artykułu. A według mnie to po prostu bzdura.

To może być prawda. Skoro chciał kupić helikopter - ale koszty utrzymania juuż były za wysokie - to dlaczego nie maybacha...

pykson 15.07.2004 02:22

Pierwszy, naogladales sie tendencyjnych filmow, to co puscila TVP swojego czasu to piekne dzielo montazu wyszkolonych za socjalizmu slugusow kwiatkowskiego i paru innych kolesi.
nie lubie rydzyka, ale nie mozna twierdzic po tak jawnie zmanipulowanym filmie ze rydzyk chcial kupic helikopter, on go jedynie ogladal i byl ewidentnie zdziwiony cena, ale to nie dowod na to, ze chcial go kupic.

rowniez widzialem ow film, pokazal duzo ciekawych faktow, ktorym mozna dac wiare, jednak jak na dloni widac, ze jego tworcy manipuluja widzem rownie pieknie, co za czasow kina socjalistycznego.
film zrobiony ewidentnie na zamowienie, dlatego taki plaski, pusty i stronniczy, choc takie jest prawo producenta

pozdrawiam Ojca Rydzyka, Ojcze helikopter jest dosc wolny, moze lepiej maly odrzutowiec ? :D
a maybach to dobry wybor, trudno bylo lepiej wybrac, bedzie sie dobrze prezentowal na parkingu obok McLarena F1 :D

Igloo 15.07.2004 07:43

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Chodzi Tobie o to że idziemy na pocztę wpłacamy 1 grosz....itd.? Jeśli tak to przynjmniej ja to znam :)

ten myk już nie działa bo ponoć JE o. Rydzyk zmienił umowę z pocztą potym jak w "Nie" podano tę procedure i ludzie rzucili sie wpłacać po 1 groszu :)

nimal 15.07.2004 08:01

a szkoda szkoda || no ale faktycznie zbyt latwo by bylo ||

Mily_ 15.07.2004 09:39

2 słowa: KOŚCIÓŁ KRADNIE

Macio.Men 15.07.2004 11:44

Cytat:

Napisany przez Mily666

Kościół a Radio Ma(w)ryja to dwie całkowicie odmienne sprawy :). Przecież mnóstwo księży jest przeciw takiej działalności jaką prowadzi Rydzyk.

pozdrowienia

icemac 15.07.2004 12:46

Cytat:

Napisany przez SEBAw
Przecież ten samochód kosztuje miliardy... Ja pierdo...

jakie miliardy tylko okolo 1,5 mln PLN
i jest zarejestrowane na Telewizje Trwam, bo ma siedzibe we Wrocku (tak jak blachy tego "taniego" autka) :mruga:

icemac 15.07.2004 12:47

Cytat:

Napisany przez macio.men
Kościół a Radio Ma(w)ryja to dwie całkowicie odmienne sprawy :). Przecież mnóstwo księży jest przeciw takiej działalności jaką prowadzi Rydzyk.
pozdrowienia

jakby chcieli to by juz go dawno zalatwili tylko nie chca, bo nie zabija sie kury znoszacej zlote jaja

milego

przemas 15.07.2004 13:06

Cytat:

Napisany przez Mily666

okradł Cię kościół...
może kogoś z Twojej rodziny albo znajomych...
możesz podać przykład...
pieniacz jesteś.
czepianie się kościoła jest cool i właśnie coś takiego robisz. nie chcesz: to nie idź do kościoła. nie bierz ślubu kościelnego. nie posyłaj dzieci do pierwszej komunii. daruj sobie bierzmowanie. po co Ci to.
a jeśli faktycznie nie korzystasz "z usług" kościoła to po co się czepiasz. przeciez ta sprawa Ciebie nie dotyczy.
A pieniactwo i obnoszenie się z niechęcią do kościoła daruj sobie bo tylko deprecjonujesz swoją osobe na tym forum. przynajmniej w moich oczach

mamy wolnośc wyznania. wiec jesli ktos ma ochote/potrzebe wspierania RM i o. rydzyka, bądź chodzenia do kosciola uszanuj to.

andrzejj9 15.07.2004 13:15

Cytat:

Napisany przez macio.men

pozdrowienia

mnie natomiast martwi, że coraz częściej Kościół i wiara to dwie zupełnie różne rzeczy...

andrzejj9 15.07.2004 13:18

Cytat:

Napisany przez pykson
Pierwszy, naogladales sie tendencyjnych filmow, to co puscila TVP swojego czasu to piekne dzielo montazu wyszkolonych za socjalizmu slugusow kwiatkowskiego i paru innych kolesi.
nie lubie rydzyka, ale nie mozna twierdzic po tak jawnie zmanipulowanym filmie ze rydzyk chcial kupic helikopter, on go jedynie ogladal i byl ewidentnie zdziwiony cena, ale to nie dowod na to, ze chcial go kupic.

rowniez widzialem ow film, pokazal duzo ciekawych faktow, ktorym mozna dac wiare, jednak jak na dloni widac, ze jego tworcy manipuluja widzem rownie pieknie, co za czasow kina socjalistycznego.
film zrobiony ewidentnie na zamowienie, dlatego taki plaski, pusty i stronniczy, choc takie jest prawo producenta

pozdrawiam Ojca Rydzyka, Ojcze helikopter jest dosc wolny, moze lepiej maly odrzutowiec ? :D
a maybach to dobry wybor, trudno bylo lepiej wybrac, bedzie sie dobrze prezentowal na parkingu obok McLarena F1 :D

Tak sobie myślę, że w sumie rzeczywiście helikopter byłby chyba innym rozwiązaniem. Co z tego, że kupi się super samochód, którym nie ma w Polsce, gdzie jeździć. Ba, którym nawet strach jeździć i to nawet nie ze względu na złodziei (kto by ukradł Maybaha, przecież to jeden taki samochód w Polsce, nie dałoby się tego niezauważenie wywieźć), ale po prostu ze względu na drogi - przecież to szkoda niszczyć taki samochód. A helikopter, nie wiem, jak byłoby z lądowiskami, ale np. mieszkać poza miastem i dolatywać sobie do pracy i lądować na dachu jakiegoś budynku (najlepiej tego, gdzie by sie pracowało) to poeazja :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:21.