Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   mBank - zawodzi :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mbank-zawodzi-30600/)

brzuszki 30.01.2004 20:15

Cytat:

Napisany przez Majonez
Hmm zastanawiałem się jak tu najechać na mbank ale po chwili przypomniało mi się dlaczego zlikwidowałem konto w PKO BP.

Ja zostaje. Martwi Was 50 gr to idźcie zapłacić na pocztę lub wyślijcie przelew w pko albo bz.
Oj czyżby skasowali 3 zeta za byle co? Dlatego 50 gr przeboleje. Nie będę skakał z banku do banku od nowa przechodził jakieś rejestracje aktywacje itp. Nie wspomnę o konieczności zmiany danych w różnych miejscach. Poczekam z tym hurra uciekamy do VW.
Co nagle to po diable :P.

-------------------------------------
Majonez at redhat 9.2 at Mozilla (bo jeszcze opery nie zainstalowałem)

My wlaśnie dziś zostaliśmy klientami mBanku - na szczęście z konta MBiznes przelewy do ZUS i US są bezpłatne- a o to nam głównie chodzi.
Majonez ma rację- stanie w kolejkach na poczcie(jeszcze trzeba do niej dojechać) i wypełnianie przelewów jest dla nas warte więcej niż 0,5 zł
:spoko:

andrzejj9 30.01.2004 16:34

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
http://www.sharepoint.boo.pl/mbank.php
pod tym linkiem jest e-mail protestujący, pewnie wiele nie pomoże ale mozna wysłać.

Raczej jedyna szansa na zmiane, to sprawdzenie tego w praktyce. Tzn. jezeli faktycznie ludzie zaczna szukac innych ofert i w efekcie rezygnowac z uslug MBanku, to ktos tam ruszy glowa, skojarzy fakty i zastanowi sie nad cofnieciem tego rozwiazania. Raczej sama e-mail protestujacy niewiele da, chyba, ze wpisze sie tam kilkadziesiat (set) tysiecy osob, w co szczerze watpie...

Zetoxa 30.01.2004 16:07

http://www.sharepoint.boo.pl/mbank.php
pod tym linkiem jest e-mail protestujący, pewnie wiele nie pomoże ale mozna wysłać.

andrzejj9 30.01.2004 11:06

Cytat:

Napisany przez Fantomas
"Ciekawostki" te są podawane na stronie głównej mBanku oraz na stronie transakcyjnej. Wejdź na swoje konto i popatrz u góry ekranu - czarno na białym.

Moze i tak, ale ja nie mam obowiazku regularnego logowania sie. O kazdej takiej zmianie trzeba klientow poinformowac, a wlasciwie konieczne jest chyba odnowienie umowy. Ale Polska juz dawno przestala byc panstwem prawa (a w ogole kiedys byla ??? ), wiec nie przejmujmy sie takimi drobiazgami...

Druss 30.01.2004 07:39

Ja juz powoli zakladam w vw tylko mnie interesuje ta egzekucja na koncu umowy.

Fantomas 29.01.2004 18:49

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Inna sprawa, ze ja nie dostalem jeszcze zadnego powiadomienia o wprowadzeniu powyzszych zmian, w zwiazku z czym termin 15 lutego nie wchodzi w ogole w gre. Byc moze zmiana oprocentowania i oplac nie moze byc przyczyna zerwania umowy, ale o takich zmianach trzeba klienta informowac przynajmniej na miesiac przed ich wprowadzeniem. Chyba, ze te kwestie prawne rowniez sie w Polsce ostatnio zmienily, bo ja juz nie jestem na biezaco...

"Ciekawostki" te są podawane na stronie głównej mBanku oraz na stronie transakcyjnej. Wejdź na swoje konto i popatrz u góry ekranu - czarno na białym.

grzeniu 29.01.2004 15:56

Cytat:

Napisany przez pawelblu
"użytkowanie i wydanie elektronicznego identyfikatora tokena
z wyłączeniem klientów Konta e-direct (opłata roczna) 36PLN"

Chyba mowimy wlasnie o koncie e-direkt ;)

Zgadza sie Pawelblu, jakos czytajac ich taryfy i cenniki uogolnilem koszty tokena na wszystkie rachunki, sorki za niedopatrzenie :)
Wszystkie pakiety konta e-direct dostaja darmowego tokena: http://www.vwbankdirect.pl/indexedirect.html

Przy okazji zapytam, czytajac opis dzialania tokena wychodzi ze generuje on rozne kody co 60 sekund (jest to zgrane w czasie z systemem w banku) czyli mam te 60 sek na wpisanie kodu i wyslanie polecenia realizacji a raczej jego dotarcie do banku. Czy to jest wystarczajacy czas przy szybkosci netu w tym kraju, no jakis czas na percepcje tego numerka i nieomylne wpisanie go gdzie trzeba tez jest potrzebny. Jak to wyglada w praktyce - to do tych co juz sie tym posluguja?

D347h 29.01.2004 15:07

A np. KB24 ? (www.kb24.pl) - prowadzony przez Kredyt Bank, chyba wszystko jest za darmo...
Co o tym sądzicie?

RiT2 29.01.2004 10:13

ROZWIAZANIE JEST PROSTE JAK INTERNET. Nalezy miec minimum 2 ekonta. Zawsze szybko i bezproblemowo mozna kase przeniesc lub na danym koncie robic to co jest najlepsze. Ja tak mam i polecam.

pawelblu 29.01.2004 02:07

Cytat:

Napisany przez grzeniu
...Zajrzalem co i za ile oferuje VWBank - no procent jest wiekszy, ale znowu trzeba placic za tokena 36zl/rok wiec kwestia przeliczenia sobie czy warto od nowa biegac i zalatwiac duperele, moze niebawem rowniez wprowadza prowizje jak nalapia jeleni...

"użytkowanie i wydanie elektronicznego identyfikatora tokena
z wyłączeniem klientów Konta e-direct (opłata roczna) 36PLN"

Chyba mowimy wlasnie o koncie e-direkt ;)

CIAPEK 29.01.2004 01:56

a ten VW Bank i te jego konta/pakiety działają na tej samej zasadzie co mBank? VW tez nie ma placówek?
no może, może to fajna alternatywa...

grzeniu 29.01.2004 01:20

Coz, mBank glupa pali - oprocentowanie juz dawno nie jest atrakcyjne, teraz jeszcze prowizje od przelewow... poza tym ich urzednicza sprawnosc jest wrecz ponizej krytyki, uruchomienie mojego konta zajelo im rowny miesiac (poczta wysylalem z priorytetem wiec ponoc jeden dzien) i nie bylo z kim tego ponaglic, teraz na potwierdzenie uruchomienia polecenia zaplaty na komore czekam juz poltora miesiaca. Oczywiscie w teorii bylo ze natychmiast jak tylko poczta dostarczy hehe.

Zajrzalem co i za ile oferuje VWBank - no procent jest wiekszy, ale znowu trzeba placic za tokena 36zl/rok wiec kwestia przeliczenia sobie czy warto od nowa biegac i zalatwiac duperele, moze niebawem rowniez wprowadza prowizje jak nalapia jeleni.

Patrzac na to z boku to dziwne ze nie powiadamiaja o zmianie regul i nie pytaja o akceptacje, przeciez podpisywalismy inne warunki i to one byly powodem wybrania tego wlasnie banku, no ale zyjemy w bardzo dziwnym kraju i tu niczemu nie mozna sie dziwic.

Zetoxa 29.01.2004 00:13

majonez, 50 gr to nic gdy robisz jeden przelew, ale mój kumpel ma prawie 30 przelewów miesięcznie i dla niego to jest wydatek. Ja mam 12 i też mi się nie uśmiecha wydawać 6 zł lekką rączką.

andrzejj9 28.01.2004 23:23

Cytat:

Napisany przez Majonez
Hmm zastanawiałem się jak tu najechać na mbank ale po chwili przypomniało mi się dlaczego zlikwidowałem konto w PKO BP.

Ja zostaje. Martwi Was 50 gr to idźcie zapłacić na pocztę lub wyślijcie przelew w pko albo bz.
Oj czyżby skasowali 3 zeta za byle co? Dlatego 50 gr przeboleje. Nie będę skakał z banku do banku od nowa przechodził jakieś rejestracje aktywacje itp. Nie wspomnę o konieczności zmiany danych w różnych miejscach. Poczekam z tym hurra uciekamy do VW.

Zgadzam sie, ale akurat w moim przypadku nie bylaby to decyzja pod wplywem impulsu, ale raczej od dluzszego czasu pojawiajace sie watpliwosci, co do konkurencyjnosc MBanku. Majac wolny wybor, zdecyduje sie na opcje dla mnie najkorzystniejsza. Kiedy zakladalem konto, ze wzgledu na oprocentowanie i miedzy innymi darmowe przelewy, takowy byl MBank. Od dluzszego czasu oprocentowanie juz nie bylo takie konkurencyjne. Teraz jeszcze zmieni sie ten drugi element i po prostu korzysci korzystania akurat z tego banku powoli znikaja. Czemu wiec mam sie go trzymac?

Majonez 28.01.2004 22:55

-------------------------------------
Majonez at redhat 9.2 at Mozilla (bo jeszcze opery nie zainstalowałem)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:14.