![]() |
Cytat:
Majonez ma rację- stanie w kolejkach na poczcie(jeszcze trzeba do niej dojechać) i wypełnianie przelewów jest dla nas warte więcej niż 0,5 zł :spoko: |
Cytat:
|
http://www.sharepoint.boo.pl/mbank.php
pod tym linkiem jest e-mail protestujący, pewnie wiele nie pomoże ale mozna wysłać. |
Cytat:
|
Ja juz powoli zakladam w vw tylko mnie interesuje ta egzekucja na koncu umowy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wszystkie pakiety konta e-direct dostaja darmowego tokena: http://www.vwbankdirect.pl/indexedirect.html Przy okazji zapytam, czytajac opis dzialania tokena wychodzi ze generuje on rozne kody co 60 sekund (jest to zgrane w czasie z systemem w banku) czyli mam te 60 sek na wpisanie kodu i wyslanie polecenia realizacji a raczej jego dotarcie do banku. Czy to jest wystarczajacy czas przy szybkosci netu w tym kraju, no jakis czas na percepcje tego numerka i nieomylne wpisanie go gdzie trzeba tez jest potrzebny. Jak to wyglada w praktyce - to do tych co juz sie tym posluguja? |
A np. KB24 ? (www.kb24.pl) - prowadzony przez Kredyt Bank, chyba wszystko jest za darmo...
Co o tym sądzicie? |
ROZWIAZANIE JEST PROSTE JAK INTERNET. Nalezy miec minimum 2 ekonta. Zawsze szybko i bezproblemowo mozna kase przeniesc lub na danym koncie robic to co jest najlepsze. Ja tak mam i polecam.
|
Cytat:
z wyłączeniem klientów Konta e-direct (opłata roczna) 36PLN" Chyba mowimy wlasnie o koncie e-direkt ;) |
a ten VW Bank i te jego konta/pakiety działają na tej samej zasadzie co mBank? VW tez nie ma placówek?
no może, może to fajna alternatywa... |
Coz, mBank glupa pali - oprocentowanie juz dawno nie jest atrakcyjne, teraz jeszcze prowizje od przelewow... poza tym ich urzednicza sprawnosc jest wrecz ponizej krytyki, uruchomienie mojego konta zajelo im rowny miesiac (poczta wysylalem z priorytetem wiec ponoc jeden dzien) i nie bylo z kim tego ponaglic, teraz na potwierdzenie uruchomienia polecenia zaplaty na komore czekam juz poltora miesiaca. Oczywiscie w teorii bylo ze natychmiast jak tylko poczta dostarczy hehe.
Zajrzalem co i za ile oferuje VWBank - no procent jest wiekszy, ale znowu trzeba placic za tokena 36zl/rok wiec kwestia przeliczenia sobie czy warto od nowa biegac i zalatwiac duperele, moze niebawem rowniez wprowadza prowizje jak nalapia jeleni. Patrzac na to z boku to dziwne ze nie powiadamiaja o zmianie regul i nie pytaja o akceptacje, przeciez podpisywalismy inne warunki i to one byly powodem wybrania tego wlasnie banku, no ale zyjemy w bardzo dziwnym kraju i tu niczemu nie mozna sie dziwic. |
majonez, 50 gr to nic gdy robisz jeden przelew, ale mój kumpel ma prawie 30 przelewów miesięcznie i dla niego to jest wydatek. Ja mam 12 i też mi się nie uśmiecha wydawać 6 zł lekką rączką.
|
Cytat:
|
Hmm zastanawiałem się jak tu najechać na mbank ale po chwili przypomniało mi się dlaczego zlikwidowałem konto w PKO BP.
Ja zostaje. Martwi Was 50 gr to idźcie zapłacić na pocztę lub wyślijcie przelew w pko albo bz. Oj czyżby skasowali 3 zeta za byle co? Dlatego 50 gr przeboleje. Nie będę skakał z banku do banku od nowa przechodził jakieś rejestracje aktywacje itp. Nie wspomnę o konieczności zmiany danych w różnych miejscach. Poczekam z tym hurra uciekamy do VW. Co nagle to po diable :P. ------------------------------------- Majonez at redhat 9.2 at Mozilla (bo jeszcze opery nie zainstalowałem) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:14. |