![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
![]() ![]() |
![]()
wg. mnie to przegięcie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie mieszajcie Boga z takimi pierdulkami jakimis jak np, rysuneczek czy jakies innosci. Jesli kogos urazilem, sorki - demokracja - wolnosc slowa - MOJE ZDANIE. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po pierwsze ten obrazek nie moze byc reklama - przeciez jezus ugina sie pod znakiem McD- to raczej antyreklama
po drugie nie przesadzajmy - jakkolwiek pierwszy obrazek jest dosadny i niekoniecznie zabawny, to drugi jest calkiem fajny (tez z peugeotem) po trzecie, co juz zostalo tu wspomniane, wg religii ma sie czcic boga, a nie symbole - modlenie sie do krzyza jest bez sensu - tu chodzi o boga pozatym nie wierze w to p....ona religijnosc polakow - czyncie dobro a nie bluzgajcie na zarty z symboli - zdaje sie ze o to w religii chodzilo btw: nie jestem katolikiem z przekonania |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() U nas z ta wiara jest dziwnie, nie oszukujmy sie, jestesmy narodem FANATYCZNYM, a z jakiego powodu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do reklamy, oczywiście nikt mi nie powiedział że to reklama ale jak dla mnie to widać. Jezus kojarzy się z wszelakim dobrem, dźwiganie symbolu McDonalda, wychodzi na to że nawet dla Jezusa McDonald jest czymś ***8222;dobrym***8221;. Wiadomo że każdy ma inne zdanie, dobrze że inne, ale dla mnie to bezsensowne porównanie jest reklamą. Oczywiście jak wspomniał kolega ma się czcić religię a nie symbole. To po co w kościele klękamy przed krzyżem ? Przecież to symbol. Jak wspomniałem nie jestem zagorzałym katolikiem jednak jestem wierzący i po prostu uważam iż symbol coś wyraża i przekazuje. Jakby to Bill Gates nosił ***8222;M***8221; na plecach to zapewne autor tego obrazka już by siedział w więzieniu. Jedni są wierzący drudzy mniej a jeszcze inni wcale. Chodziło mi o opinię i muszę przyznać że zdecydowana większość ma podobne zdanie co ja.
![]() |
![]() |
#24 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
"NS", ktory jest tam bardzo czesto ale nie zawsze. Niby w naszym raju jest ponad 90% katolikow. Tak naprawde jest to 80% schematycznych dewotow ktorzy nie mysla tylko wykonuja nabyte schematy, a to nie o to chodzi. Prawdziwy katolik jest osoba myslaca i kreatywna, bo Biblia wymaga od niego inicjatywy w roznych sytuacjach. Tak naprawde Kosciol i religia w wydaniu ziemskim jest wypadkowa z Blibli i slabosci ludzkich ktorzy ja tworza. Co do scigania z urzedu - pewnie ze nie wszedzie sie sciga ale w polsce tak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Racja, klękamy przed najświętrzym skramentem ( zawsze nad nim jest krzyż, albo w pobliskim sąsiedztwie), ale przecierz ksiądz kiedy przychodzi do chorego czy umierającego to całuje się właśnie krzyż ***8211; symbol.
![]() Przynajmniej taką praktykę ksiądz zastosował przy umierającej osobie z mojej rodziny więc tak do końca nie zgodzę się że to tylko "symboliczny" krzyżyk. ![]()
![]() |
#26 | ||
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
obrazki są dobre, a drugi (Peugeota) jest wręcz super! Brawa za pomysł i całokształt.
1. W żaden sposób mnie to nie razi, kościół/wiara/religia jest w końcu częścią naszego życia, zresztą sam kościół to wszędzie już się pakuje. 2. Jestem wierzący, ale raczej nie praktykujący - nie odpowiada mi po prostu to co się dzieje w kościele, a dzieje sie dla mnie źle. Msze i ich przekaz pozostawiają wiele do życzenia. 3. Czytanie co roku tego samego dnia, tego samego fragm,entu biblii i słuchania tego samego kazania - no comment! Ludzie! Świat idzie do przodu, świat się zmienia, a kościół stanął w miejscu już dawno i wiele ludzi zaczyna właśnie to nurzuyć i wiele osób chodzi do kościoła sobie "ot tak". Lepiej chyba wogóle nie iść niż ściany podpierać. 4. Ktoś kiedyś powiedział mądre choć zarazem bluźniercze można powiedzieć słowa, ale coś w tym jest: Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#27 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
przypomne, ze krzyz symblizowuje grzechy ludzkosci, ktore dzwigajac i za nie umierajac Jezus odkupuje wiec M = grzech dlatego to antyreklama no chyba ze uznamy ze lepiej grzeszyc i zalowac, niz zalowac ze sie nie grzeszylo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Ale się temat rozwinął - jestem cholernie tolerancyjny, ale z cholerę nie podoba mi się Chrystus panicznie łapiący się krzyża w pędzącym samochodzie i nikt mnie nie przekona, że to nie jest robienie jaj z poważnych rzeczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
net został :)
Data rejestracji: 29.07.2003
![]() |
Ale jak juz powyzęj było w Biblipisze zeby czcic Boga nie figurki światynie i symbole. te obrazki są troche niesmaczne , ale jakby sie przujżeć 1 obrazkowi moze ktoś przez niego chciał obrazic McDonald'a? Za toten drugi obrazek to jest nawet śmieszny....
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|