Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.01.2004, 21:52   #1
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Mnie tez sie to nei podoba. Bóg to taki mój ziomek tam na górze. Po prostu ziomekm który nawięcej może - bo ja księ poporsi to i w******* komu trzeba spuści ;-P...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.01.2004, 22:19   #2
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
(...)to taki mój ziomek tam na górze. Po prostu ziomekm który nawięcej może - bo ja księ poporsi to i w******* komu trzeba spuści ;-P...
ten twoj ziomek to niezle przypakowany musi byc
Stary 29.01.2004, 22:41   #3
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
ten twoj ziomek to niezle przypakowany musi byc
Zebys wiedzial... Najwiekszy konkret na osiedlu ;-]

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2004, 02:37   #4
-Kowalik-
Guru

Data rejestracji: 31.08.2003
-Kowalik- niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex
Spec od reklamy wszędobylskiej sieci ?fast food? moim zdaniem nie powinien korzystać z religii
A kto Ci powiedzial ze to reklama Toz to zwykly fotomonntaz, wydaje Ci sie ze McD.. bylby na tyle nie rozsadny i zrobilby taka glupote

Cytat:
Napisany przez paput2000
Robienie sobie jaj z Chrystusa na krzyżu lub z krzyżem powinno być ścigane z urzędu.
Powiem tylko tyle, BEZ PRZESADY. Poczytaj Biblie, napewno wychwycisz cytaty gdzie jest WYRAZNIE napisane co Chrystus powiedzial "nie czcic figurek i nie stawiac swiatyn". Bierzecie do bani, eh...
Nie mieszajcie Boga z takimi pierdulkami jakimis jak np, rysuneczek czy jakies innosci.

Jesli kogos urazilem, sorki - demokracja - wolnosc slowa - MOJE ZDANIE.
-Kowalik- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2004, 09:05   #5
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Kowalik-
A kto Ci powiedzial ze to reklama Toz to zwykly fotomonntaz, wydaje Ci sie ze McD.. bylby na tyle nie rozsadny i zrobilby taka glupote

Co do reklamy, oczywiście nikt mi nie powiedział że to reklama ale jak dla mnie to widać. Jezus kojarzy się z wszelakim dobrem, dźwiganie symbolu McDonalda, wychodzi na to że nawet dla Jezusa McDonald jest czymś ***8222;dobrym***8221;. Wiadomo że każdy ma inne zdanie, dobrze że inne, ale dla mnie to bezsensowne porównanie jest reklamą.

Oczywiście jak wspomniał kolega ma się czcić religię a nie symbole. To po co w kościele klękamy przed krzyżem ? Przecież to symbol. Jak wspomniałem nie jestem zagorzałym katolikiem jednak jestem wierzący i po prostu uważam iż symbol coś wyraża i przekazuje. Jakby to Bill Gates nosił ***8222;M***8221; na plecach to zapewne autor tego obrazka już by siedział w więzieniu.

Jedni są wierzący drudzy mniej a jeszcze inni wcale. Chodziło mi o opinię i muszę przyznać że zdecydowana większość ma podobne zdanie co ja.
Stary 30.01.2004, 10:17   #6
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex
...To po co w kościele klękamy przed krzyżem ?...
Widzisz, ja raczej jestem katolikiem (choc uwazam sie bardziej ogolnie za chrzescijanina) niepraktykujacym, jakkolwiek glupio to brzmi i powiem Ci ze bardzo blednie rozumiesz to klekanie. Akurat troche sie interesuje samymi zalozeniami religii i kleka sie nie przed krzyzem ale przed "najswietszym sakramentem". I nieprawda jest ze zawsze przechodzac przez srodek kosciola trzeba klekac !! Trzeba klekac tylko wtedy kiedy jest na oltarzu wspomniany
"NS", ktory jest tam bardzo czesto ale nie zawsze. Niby w naszym raju jest ponad 90% katolikow. Tak naprawde jest to 80% schematycznych dewotow ktorzy nie mysla tylko wykonuja nabyte schematy, a to nie o to chodzi. Prawdziwy katolik jest osoba myslaca i kreatywna, bo Biblia wymaga od niego inicjatywy w roznych sytuacjach. Tak naprawde Kosciol i religia w wydaniu ziemskim jest wypadkowa z Blibli i slabosci ludzkich ktorzy ja tworza.

Co do scigania z urzedu - pewnie ze nie wszedzie sie sciga ale w polsce tak.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2004, 10:27   #7
rcobex
Roman Barbarzyńca

rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Racja, klękamy przed najświętrzym skramentem ( zawsze nad nim jest krzyż, albo w pobliskim sąsiedztwie), ale przecierz ksiądz kiedy przychodzi do chorego czy umierającego to całuje się właśnie krzyż ***8211; symbol.

Przynajmniej taką praktykę ksiądz zastosował przy umierającej osobie z mojej rodziny więc tak do końca nie zgodzę się że to tylko "symboliczny" krzyżyk.
Stary 30.01.2004, 10:43   #8
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
obrazki są dobre, a drugi (Peugeota) jest wręcz super! Brawa za pomysł i całokształt.
1. W żaden sposób mnie to nie razi, kościół/wiara/religia jest w końcu częścią naszego życia, zresztą sam kościół to wszędzie już się pakuje.
2. Jestem wierzący, ale raczej nie praktykujący - nie odpowiada mi po prostu to co się dzieje w kościele, a dzieje sie dla mnie źle. Msze i ich przekaz pozostawiają wiele do życzenia.
3. Czytanie co roku tego samego dnia, tego samego fragm,entu biblii i słuchania tego samego kazania - no comment! Ludzie! Świat idzie do przodu, świat się zmienia, a kościół stanął w miejscu już dawno i wiele ludzi zaczyna właśnie to nurzuyć i wiele osób chodzi do kościoła sobie "ot tak". Lepiej chyba wogóle nie iść niż ściany podpierać.
4. Ktoś kiedyś powiedział mądre choć zarazem bluźniercze można powiedzieć słowa, ale coś w tym jest:
Cytat:
Za dużo złych rzeczy się dzieje na świecie, żeby ktoś mógł nad nami czuwać
5. AVE
Cytat:
Czasem zastanawiam się jak to możliwe, że ten kto stworzył świat może teraz zwykłym ludziom czynić krzywde? Może to jest kara za wszystkie grzechy nasze? Wiem! Dobro przegrywa ze złem, a trzeba żyć tu dzień za dniem.
Dołączone obrazki
McDonald i religia.-mojzesz2.jpg 

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 23:14   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Niby w naszym raju jest ponad 90% katolikow. Tak naprawde jest to 80% schematycznych dewotow ktorzy nie mysla tylko wykonuja nabyte schematy, a to nie o to chodzi. Prawdziwy katolik jest osoba myslaca i kreatywna, bo Biblia wymaga od niego inicjatywy w roznych sytuacjach. Tak naprawde Kosciol i religia w wydaniu ziemskim jest wypadkowa z Blibli i slabosci ludzkich ktorzy ja tworza.

Co do scigania z urzedu - pewnie ze nie wszedzie sie sciga ale w polsce tak.
Wiesz, bylem ostatnio w Kosciele, pierwszy raz od naprawde wielu lat (mysle, ze z 6-7 na pewno). Mialem po prostu potrzebe na chwile wyciszenia, znalezienie sie w miejscu, gdzie moge spokojnie w ciszy przemyslec kilka spraw. A Kosciol wydawal sie pod tym wzgledem idealny.

No wiec poszedlem. Na poczatku jeszcze, niejako z ciekawosci, przygladalem sie, jak wyglada msza. I to, co zobaczylem, bardzo mnie zasmucilo. Znaczna wiekszosc ludzi, ktorzy tam byli, nie przyszla z wewnetrznej potrzeby, aby spotkac sie z Bogiem, poczuc jego bliskosc w tak specjalnym miejscu, jakim jest Kosciol. Przyszla tam po prostu, aby poczuc sie "dobrymi katolikami", spelnic swoj niby obowiazek pojawienia sie w tym miejscu raz w tygodniu. A wszystko to, co mowili, czy spiewali, wyglaszali po prostu automatycznie - jak wyuczone na pamiec regulki, bez zadnego przekonania, czy zadnej wewnetrznej glebii. I po co to? Jaki to ma sens?

Niech mnie ktos poprawi, jesli sie myle, ale wychodzi na to, ze wieloktrotny morderca, ktory dzien przed smiercia pojdzie sie wyspowiadac i dostanie rozgrzeszenie, jest lepszy od spokojnego staruszka, ktory cale zycie zyl nikomu nie wadzac i nikogo nie krzywdzac, ale nie chodzil do Kosciola, bo nie czul takiej potrzeby.

Jaki sens ma chodzenie do Kosciola co niedziele, jesli nie czujemy takiej wewnetrznej potrzeby? Jaki sens ma automatyczne wyglaszanie modlitw i piesni, ktore tak naprawde nic dla nas nie znacza? Czy to czyni z nas "prawdziwych" Katolikow?

A jesli tak, to ja takim nie jestem i byc nie zamierzam. Nie bede chodzil do Kosciola tylko dlatego, ze teoretycznie jest to obowiazkowe, nie bede zmuszal sie do modlitwy, jezeli nie mam ochoty na rozmowe z Bogiem. Zamierzam natomiast, podobnie, jak do tej pory, zyc tak, zeby nikogo nie krzywdzic, i starac sie zawsze pomagac, jezeli ktos mnie o ta pomoc poprosi. A czy jest to zgodne z dziesiecioma, piecioma, czy siedmioma przykazaniami/grzechami czy jeszcze czyms tam innym? Nie wiem i szczerze mowiac, niespecjalnie mnie to interesuje.

A jesli chodzi o zarty z Boga, Jezusa i ogolnie uczuc religijnych to nie uwazam tego za z gory zle. Smiac, w pewnych granicach dobrego smaku, mozna sie praktycznie z wszystkiego. Nie mozna niczego traktowac az tak powaznie, zeby jako bluznierstwo traktowac kazdy zart na ten temat. Panowie, odrobine wyrozumialosci i spojrzenia na niektore sprawy z lekko przymruzonym okiem

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2004, 10:37   #10
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
.....Znaczna wiekszosc ludzi, ktorzy tam byli, nie przyszla z wewnetrznej potrzeby, aby spotkac sie z Bogiem, poczuc jego bliskosc w tak specjalnym miejscu, jakim jest Kosciol. Przyszla tam po prostu, aby poczuc sie "dobrymi katolikami", spelnic swoj niby obowiazek pojawienia sie w tym miejscu raz w tygodniu. A wszystko to, co mowili, czy spiewali, wyglaszali po prostu automatycznie.....
Szia!!!
Przepraszam, że znowu w odniesieniu do Węgier. Ponieważ spędzam czas z Tą osobą, więc dlatego takie porównanie.
Ostatnim razem byliśmy na Starówce. Przechodziliśmy obok dwóch kościołów. Zsuzsi zapytała ***8222;dlaczego oszukujecie??***8221;.
Hmmm z bardzo zdziwioną miną próbowałem załapać o co chodzi?. Odpowiedz była prosta. Na całym świecie myślą że Polska to taki chrześcijański kraj. Taaaaaak, to co właśnie napisałeś.
Idziesz do kościoła, bo rodzice tak chcą. By przed "społeczeństwem" nie wypaść inaczej. Stoisz pod kościołem i co ciebie obchodzi msza. Czy chodzenie na pasterke ( ..powód by się upić..) Przykładów bardzo wiele.
Udają i po wyjściu z kościoła zachowują się jakby skończeni *****e. Do następnej niedzieli.
Na Węgrzech wierzysz albo nie. Nikt Ciebie nie zmusza.
Dlatego pytanie ***8222;dlaczego oszukujecie***8221;

Nie chodze i nie chce się zachowywać jak "typowy wierzący Polak", który tylko w jedną godzine w tygodniu nie krzywdzi drugiego.
Ja to mam gdzieś i wierze w to co sam mogę zrobić.
Zdjęcie, humor po prostu i tyle.

P.s
a tak nawiasem mówiąc jesteśmy posterzegani jako "not a loser" i niech to ****a tak zostanie
Stary 02.02.2004, 12:25   #11
-Kowalik-
Guru

Data rejestracji: 31.08.2003
-Kowalik- niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Jaki sens ma chodzenie do Kosciola co niedziele, jesli nie czujemy takiej wewnetrznej potrzeby? Jaki sens ma automatyczne wyglaszanie modlitw i piesni, ktore tak naprawde nic dla nas nie znacza? Czy to czyni z nas "prawdziwych" Katolikow?

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A jesli chodzi o zarty z Boga, Jezusa i ogolnie uczuc religijnych to nie uwazam tego za z gory zle. Smiac, w pewnych granicach dobrego smaku, mozna sie praktycznie z wszystkiego. Nie mozna niczego traktowac az tak powaznie, zeby jako bluznierstwo traktowac kazdy zart na ten temat. Panowie, odrobine wyrozumialosci i spojrzenia na niektore sprawy z lekko przymruzonym okiem

Z kazdym Twoim zdaniem sie zgadzam w 100%, lecz przytaczam tylko czesc
Dla mnie ten budynek jest tylko instytucja harytatywna dzialajaca w JEDNA strone!! Daj, daj, daj i spierd****!! Dostal ktos cos kiedys z kosciola? Nie sadze! Znam roznych ludzi, biednych i bogatych. Nie raz spotkalem sie ztym ze ci biedniejsi chodzili do kosciola proszac o wsparcie - co dostali "Prosze isc do Miejskiego Osrodka Pomocy Rodzinie"!!! Heh... Jesli bede mial ochote TAM pojsc to tylko jezeli bedzie pusty, bbez mszy i sztucznego oddawania sie sztucznej podrecznikowej modlitwie.

Wiara jest bardzo dziwna sprawa, jak caly czas powtarzam - mozna wierzyc nawet w drzewo ale nie narzucaj tej wiary innym, a u nas puki co jest jak jest.
-Kowalik- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2004, 11:12   #12
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex
Co do reklamy, oczywiście nikt mi nie powiedział że to reklama ale jak dla mnie to widać. Jezus kojarzy się z wszelakim dobrem, dźwiganie symbolu McDonalda, wychodzi na to że nawet dla Jezusa McDonald jest czymś ?dobrym?.
wyraznie widac nawiaznie do dzwigania kryza przez Pana Jezusa, tylko na obrazku zastepuje go symbol M
przypomne, ze krzyz symblizowuje grzechy ludzkosci, ktore dzwigajac i za nie umierajac Jezus odkupuje
wiec M = grzech
dlatego to antyreklama

no chyba ze uznamy ze lepiej grzeszyc i zalowac, niz zalowac ze sie nie grzeszylo
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2004, 11:15   #13
rcobex
Roman Barbarzyńca

Cytat:
Napisany przez nimal
no chyba ze uznamy ze lepiej grzeszyc i zalowac, niz zalowac ze sie nie grzeszylo
heh dobre, dobre.....
Stary 30.01.2004, 21:21   #14
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ale się temat rozwinął - jestem cholernie tolerancyjny, ale z cholerę nie podoba mi się Chrystus panicznie łapiący się krzyża w pędzącym samochodzie i nikt mnie nie przekona, że to nie jest robienie jaj z poważnych rzeczy.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2004, 03:21   #15
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex
Przechadzając się ostatnio po stronach WWW zauważyłem obrazek ( poniżej ). Nie jestem jakimś specjalnym fanatykiem religijnym ale co ma za przeproszeniem ***8222; piernik do wiatraka ***8221; ? Spec od reklamy wszędobylskiej sieci ***8222;fast food***8221; moim zdaniem nie powinien korzystać z religii do swojego i tak rozreklamowanego ***8222; żarcia ***8221;. Zapewne znajdzie się osoba z odmiennym zdaniem. Ciekaw jestem co o tym sądzicie.
jestem niewierzący ale szanuję czyjeś uczucia religijne i wykorzystywanie elemntów biblijnych do nabijania kabzy uważam za chore i doslownie poronione
memorando jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: