Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   mega lol:D (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mega-lol-d-42283/)

kodziu 07.11.2004 17:25

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Mam to samo :smutny:

No to pisze do nich, ze złożyłem zamówienie i domagam sie towaru.

Mam screen shoty i potwierdzenie :D

Ale syf sie zrobił, Jakby co to ja jestem z tobą :P

Remix 07.11.2004 17:32

Witam!

Hahahaha - wiedzialem na samym poczatku, ze tak bedzie... przeciez to bylo oczywiste, ze te zamowienia nie beda zrealizowane i tak, jak juz pisalem mozecie ich co najwyzej pocalowac w du** po zaden UOKiK ani Rzecznik ds. OK tutaj nic nie zdziala.

ps. to moj 2,222 post :)

Bartez 07.11.2004 17:33

No to po zabawie ;)

Zgodnie z prawem, firma ma 14 dni na odmowę realizacji zamówienia. Po drugie, wg definicji prawnej, cena to kwota większa od zera wyrażona w jakiejś walucie.

memorando 07.11.2004 17:39

Cytat:

Napisany przez Bartez
No to po zabawie ;)

Zgodnie z prawem, firma ma 14 dni na odmowę realizacji zamówienia. Po drugie, wg definicji prawnej, cena to kwota większa od zera wyrażona w jakiejś walucie.

ale mam prawo wytoczyć im sprawę że zamowilem mobo a przez nich stracilem cenny czas na zamowienie i zgodnie z prawem wygram z nimi na razie prawnik szuka punktu zaczepienia:D muszą podać podać przyzynę na piśmie mi że odwolali więc mnie ten mail nie obchodzi:)

Turboni 07.11.2004 17:42

dokladnie :)
bede walczyl o moje zamowienia :)

B@rtek 07.11.2004 17:44

Ja też :D

Bartez 07.11.2004 17:49

Cytat:

Napisany przez memorando
ale mam prawo wytoczyć im sprawę że zamowilem mobo a przez nich stracilem cenny czas na zamowienie i zgodnie z prawem wygram z nimi na razie prawnik szuka punktu zaczepienia:D muszą podać podać przyzynę na piśmie mi że odwolali więc mnie ten mail nie obchodzi:)

Nie wygrasz. Złożenie zamówienia przez Ciebie nie jest równoznaczne z jakimś zobowiązaniem sklepu. Po złożeniu zamówienia dostałeś potwierdzenie, że zamówienie zostało przyjęte i jest rozpatrywane. Poza tym, to co napisałem wcześniej o cenie.

Turboni 07.11.2004 17:49

jutro ide dokladnie sie dowiedziec co i jak mam zalatwiac :)

B@rtek 07.11.2004 17:52

Cytat:

Napisany przez Turboni

Czekamy na wieści ze sklepu :taktak:

kodziu 07.11.2004 18:26

Cytat:

Napisany przez Turboni

Tylko zdaj dokładny raport z rozmowy :/
Jak ktoś tu coś zdziała to niech da znać :)

REi 07.11.2004 18:36

dostalem mail ze zamowienie z oczywistych wzgledow anuluja ;(

czero 07.11.2004 19:55

Cena ulegla zmianie, juz nie ma zera ;).
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11414

Turboni 07.11.2004 19:58

1. Umowy zawierane z konsumentem bez jednoczesnej obecności obu stron, przy wykorzystaniu środków porozumiewania się na odległość, w szczególności drukowanego lub elektronicznego formularza zamówienia niezaadresowanego lub zaadresowanego, listu seryjnego w postaci drukowanej lub elektronicznej, reklamy prasowej z wydrukowanym formularzem zamówienia, reklamy w postaci elektronicznej, katalogu, telefonu, telefaksu, radia, telewizji, automatycznego urządzenia wywołującego, wizjofonu, wideotekstu, poczty elektronicznej lub innych środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), są umowami na odległość, jeżeli kontrahentem konsumenta jest przedsiębiorca, który w taki sposób zorganizował swoją działalność.";

czyli to potwierdzenie jest umowa miedzy mna a komputronikiem
wiec to oni zrywaja umowe i nie wywiazuja sie z niej
:)

Remix 07.11.2004 20:15

Witam!

To nie jest umowa, a jedynie potwierdzenie przyjecia zamowienia - nie jest ono zobowiazujace dla sklepu do wykonania danego zamowienia - moga zawsze odmowic wykonania zamowienia.

Po drugie to co pisal Bartez o cenie.

I wreszcie po trzecie... czy naprawde jestescie tak naiwnia, aby sadzic, ze ktokolwiek otrzyma cokolwiek od tego sklepu za darmo?
Ludzi opamietajcie sie bo powoli robicie z siebie posmiewisko... mozecie zakladac sprawy w sadzie, ale i tak je przegracie i stracicie tylko kase i czas.
NIKT nie dostanie ZADNEGO sprzetu od komputronika ZA DARMO i NIC na to NIE PORADZICIE.

epol 07.11.2004 20:25

Ilość załączników: 1
Ja tak sobie tylko czytam ta dyskusje i nic sie nie odzywam, bo po co...

A najsmieszniejsze jest z tego wszystkiego to:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:24.