![]() |
cena taka - 0 byla przez cala sobote
|
Cytat:
Jak sie chłopaki postarają to pewnie da się coś zrobić :spoko: |
Witam!
Ja bym sobie nadziei nie robil i im tez... Trzeba patrzec na rzeczy realnie, to potem nie ma rozczarowania. |
Cytat:
|
dlatego jutro ide do urzedu ochrony konsumenta zeby dowiedziec sie jak to dalej rozegrac :)
a co narazie nie mam roboty wiec moge sie poklucic mam czas :D |
Cytat:
Taka firma zatrudniajaca pracownikow ktorzy kloca sie za swoich klientow - wszyscy sa zadowoleni oprocz klotniobiorcy :) |
Cytat:
Już myślałem że sie poddaliście :P Jednak został jakiś samuraj. Ostatni ale zawsze jest :D |
Przed chwilą wpadł mi w ręcę artykuł dotyczący przepisów prawnych i była tam sytuacja w pewien sposób podobna do tej tutaj. I wynikało z niego jasno:
1) Umieszczając na stronie opis przedmiotu, wraz podaną cenę firma zgałsza ofertę 2) Składając zamówienie klient wysuwa propozycję zawarcia umowy 3) Firma wysyłając potwierdzenie zamówienia - przyjmuje zgadza się na jej warunki i tym samym umowa zostaje zawarta Od tego momentu klient ma pełne prawa żądać jej realizacji, także na drodze sądowej. Dodatkowo jeżeli udowodni, że z braku realizacji poniósł jakieś szkody, może również domagać się ich zadośćuczynienia. Tak więc panowie - prawo stoi po Waszej stronie i możecie się domagać realizacji zgłoszonych przez Was zamówień. Na Ciebie memorando liczę, ale może znajdzie się ktoś jeszcze, kto nie będzie się bał spróbować :) |
ja zlozylem sprawe do urzedu ochrony konsumenta i czekam co z tego wyniknie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieje ze dasz znac jak to sie skonczy. |
napisałem im coś takiego (poza cytatem odpowiedniego paragrafu):
W dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi, więc jutro sprawę kieruję do właściwego organu. dodatkowo wniosę o zadośćuczynienie z powodu strat poniesionych poprzez niewywiązanie się z umowy. 1) Umieszczając na stronie opis przedmiotu, wraz podaną cenę firma zgałsza ofertę 2) Składając zamówienie klient wysuwa propozycję zawarcia umowy 3) Firma wysyłając potwierdzenie zamówienia - przyjmuje zgadza się na jej warunki i tym samym umowa zostaje zawarta dzisiaj idę do znajomego, jest prokuratorem. dowiem się, gdzie i jak uderzyć. |
no to walczymy dzielnie :)
juz nas jest 3 :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:29. |