Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Metro Zakopane - Kraków (https://forum.cdrinfo.pl/f5/metro-zakopane-krakow-56438/)

Ziele 10.09.2005 14:38

Ciekawe ile prywatnych domów urzedników powstanie z materiałów na te budowy.

andrzejj9 10.09.2005 15:50

Cytat:

Napisany przez Ziele
Ciekawe ile prywatnych domów urzedników powstanie z materiałów na te budowy.

Niemniej niż tych, które zostaną zbudowane za.. udzielenie odpowiednich koncesji, pozwoleń itp. ;)

IceManSpy 10.09.2005 15:51

Cytat:

Napisany przez Dorian
Cóż nie chcę być pesymistą, ale...

Primo - Rondo Mogilskie rozwalone na maxa, śmieci latają na wietrze, a Turków jak nie ma tak nie ma ... i nie będzie

Secundo - Remont Lubicza opóźniony, bo szerokość torów tramwajowych nie taka jak trzeba i miasto zakorkowane zostanie przez jeszcze dłuższy czas

co z przebudową dworca itd...

Niech zakończą co zaczęli , a nie pchają się w dalsze inwstycje

Oby tak nie było z tym tramwajem,a takie mam wątpliwości ,bo coś władze nie umieją upilnować i doglądnąć inwestycji i projektów...

Mam nadzieję,że choć to się uda.

DOKLADNIE!!

woitas 10.09.2005 16:10

dlaczego oni w ogóle chcą się pchać pod ziemię?

Dorian 10.09.2005 16:16

Cytat:

Napisany przez woitas

skoro na niej pozostało jeszcze tyle do zrobienia;)

Ziele 10.09.2005 16:36

Cytat:

Napisany przez woitas

Bo ziemię i tak trzeba było by równać ale przedtem zapłacić mase kasy za jej wykup... bo na powierzchni nie zrobi sie prawie próżni... bo coś co jedzie 500km/h nie jest za ciche... bo... reszte wymyśl już sam ;)

pawelblu 10.09.2005 16:53

Powiem krotko ta inwestycja o ktorej mowa na poczatku jest nierealna, chyba ze jakas firma musi sobie nabic koszty przez fiskusem ...

A Metro w Wawie wcale nie wyglada smiesznie. Fakt faktem zasieg nie jest powalajacy, ale to jest jedna z najbadziej zaawansowanych technologicznie kolejek podziemnych (o ile nie najbadziej zaawansowana) w Europie. Szerokie tunele - w razie wybuchu, czy innych zagrozen nie ma problemu z ewakuacja, nowoczesne wagony (czesc), dobrze rozplanowe stacje i system ochrony. Takze jest malo ale dobrze - to dobrze.

Cytat:

Napisany przez Ziele
Bo ziemię i tak trzeba było by równać ale przedtem zapłacić mase kasy za jej wykup... bo na powierzchni nie zrobi sie prawie próżni... bo coś co jedzie 500km/h nie jest za ciche... bo... reszte wymyśl już sam ;)

A co, a podkop to myslisz mozna robic gdzie sie chce ??

rycho 10.09.2005 17:16

Cytat:

Napisany przez pawelblu
razie wybuchu, czy innych zagrozen nie ma problemu z ewakuacja, nowoczesne wagony (czesc), dobrze rozplanowe stacje i system ochrony. Takze jest malo ale dobrze - to dobrze.

Byłeś w Moskwie?
To co w Waszawie wybudowali to, żeby nie powidzieć dosadniej (mam mokre spodnie w okolicach rozporka).
Wybacz. ale jestes lokalnym patriotą.:)
Mimo wszystko jestes moim kandydatem.
:)

Ziele 10.09.2005 17:29

Cytat:

Napisany przez pawelblu

A co, a podkop to myslisz mozna robic gdzie sie chce ??

Nie ale wtedy nie kładą sie ludzie przed spychaczami (przykład: budowa trasy Kraków - Wieliczka) i nie ma spryciarzy którzy podkupują teren aby go odsprzedać 100x drożej albo ludzi którzy wyceniają swój dom jakby to była conajmniej willa z dziesięcioma basenami i polem golfowym.

pawelblu 10.09.2005 18:14

Cytat:

Napisany przez Ziele
Nie ale wtedy nie kładą sie ludzie przed spychaczami (przykład: budowa trasy Kraków - Wieliczka) i nie ma spryciarzy którzy podkupują teren aby go odsprzedać 100x drożej albo ludzi którzy wyceniają swój dom jakby to była conajmniej willa z dziesięcioma basenami i polem golfowym.

Jezeli jest plan zagospodarowania przestrzennego, lub podobny dokument ktory potwierdza inwestycje, to liczy sie wycena bieglego. Jezeli nie zgadzasz sie sprzedac po tej cenie to Cie sad administracyjny wywlaszcza.

I nie ma tu znaczenia czy pod czy nad ziemia.

Tak, czy inaczej ta procedura troche trwa i trzeba tego pilnowac, a to kolejne koszty i czas inwestycji.

@rycho. Metra w Moskwie nie widzialem, na zywo widzialem tylko przereklamowane metro londynskie, ktore poza duza siatka niczym sie nie wyroznia, w szczegolnosci bezpieczenstwem czy nowoczesnoscia. Z metra w Wawie korzystam srednio co tydzien i nie mam mu nic do zarzucenia poza wielkoscia siatki (wlasciwie to nitki). Nie wiem co Ci sie w nim nie podoba :)

rycho 10.09.2005 18:43

Cytat:

Napisany przez pawelblu

@rycho. Metra w Moskwie nie widzialem, na zywo widzialem tylko przereklamowane metro londynskie, ktore poza duza siatka niczym sie nie wyroznia, w szczegolnosci bezpieczenstwem czy nowoczesnoscia. Z metra w Wawie korzystam srednio co tydzien i nie mam mu nic do zarzucenia poza wielkoscia siatki (wlasciwie to nitki). Nie wiem co Ci sie w nim nie podoba :)

Znaczy (jeśli mogę tak zacząć), bo z Tobą nic nie wiadomo.:)
I tak zostaniesz moim zięciem.:D
Warszawskie metro jeździ i to wszystko co można o nim powiedzieć.
Taki tramwaj dwa metry pod ziemią.
A tak wogóle to bardzo lubię Warszawiaków, a Ciebie w szczególności.:)
Ot taki OT.:)

luminat 10.09.2005 18:49

Pewnie bedzie tak jak z tym Parkiem Rozrywki, ktore mialo powstac gdzies na wschodzie Polski (dokladnie niepamietam). Dzisiaj juz tylko został smiech i wstyd, ze ludzie uwierzyli w takie bajki.

andrzejj9 10.09.2005 18:51

Cytat:

Napisany przez woitas

Może stwierdzili, że na ziemi im nie wychodzi, to spróbują pod ;)

rycho 10.09.2005 19:10

Cytat:

Napisany przez luminat
Pewnie bedzie tak jak z tym Parkiem Rozrywki, ktore mialo powstac gdzies na wschodzie Polski (dokladnie niepamietam). Dzisiaj juz tylko został smiech i wstyd, ze ludzie uwierzyli w takie bajki.

Dokładnie.
Kto na to wyłoży chociaż 1 euro?

yahol 10.09.2005 19:22

Cytat:

To nie żart. Polsko-szwajcarskie konsorcjum chce budować tunel Zakopane-Kraków dla superszybkiego metra
O q...a! M. oszaleje ze szczescia!
A bedzie tam mozna jezdzic w futrzanych pantoflach?
Bo ostatnio M. byl sfrustrowany.
Widzialem go w Warszawskim metrze, ssal kasownik i pozadliwie patrzyl na trzewiki kontrolera.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:58.