![]() |
Nie ma póki co aktualizacji w temacie, ponowiłem pytanie do centrali bo tydzień minął i nie wiem czy tam też zlewka czy po prostu robią pranie :D
|
Ja obstawiam zlewke
|
Tak więc na pohybel korporacjom!
|
będę kupował w chińskim sklepie GearBest.com,
ponieważ nie mam karty kredytowej, tylko debetową stąd pytanie, czy mogę taką kartą zapłacić i jak wygląda płatność, czy jest to jakiś przelicznik dolarowy po kursie dnia czy to wygląda inaczej, dajcie znać. |
Debetową? Odradzam, będziesz musiał podać kod CVV, ważność karty, numer itp. tak jak przy kredytowej.
Jak trafisz na szajkę to Ci wyczyszczą ponownie konto jak dostaniesz wypłatę ;) A koszt przewalutowania na ichniejsze zależy od banku i zazwyczaj jest drogo :) |
Cytat:
|
no właśnie o PayPalu myślałem, tylko czy oni nie wymagają karty kredytowej.
|
Cytat:
Tak było jak ja zakładałem. Przy płaceniu na ichniejszej stronie nastąpi przewalutowanie na wymaganą walutę tylko wymaganej kwoty. |
Cytat:
Cytat:
|
Oj tak, z debetówką nie ma sensu pchać się w płatności. Z drugiej strony od zawsze uważałem, że karty kredytowe to zło i im dłużej nie mam a znajomi mają, tym bardziej przekonuję się, że to prawda :taktak: Nie dość, że większość Polaków i tak dostaje pieniądze z dołu, to jeszcze wielu jest notorycznie w plecy o wartość z karty. W takiej sytuacji, jeszcze przy innych kredytach, niech się coś sypnie i doopa...
Czy ja wiem, czy PayPal ma aż takie niekorzystne kursy? Jeśli weźmiemy pod uwagę wygodę i bezpieczeństwo, to i tak wychodzi tanio. |
Cytat:
|
Cytat:
|
PayPal ma dobre kursy, szczegolnie jak sie porowna do bankowych
debetowka spokojnie mozna, jak juz potwierdzono powyzej ;) |
|
http://en.jd.com/product/745775.html
kupon 10$ znizki od wydanych 15$ wiec waga za 8. Waga konkret, dziala to co ma tak jak powinno. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:16. |