Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Miedzynarodowe zakupy - linki do sprawdzonych sklepow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/miedzynarodowe-zakupy-linki-sprawdzonych-sklepow-82531/)

nimal 17.06.2009 19:14

dzieki, dodalem

swoja droga wlasnie zostalem dwukrotnie pozytywnie zaskoczony:

kupilem w chinach (przez ebay) speedlighta slave'a, zaraz po zakupie dostalem pozytywa i sprzedawca rozwiazal sklep... chcialem poczekac zanim zglosze sie po zwrot pieniedzy z programu ochrony kupujacych... i lampka dotarla :)

zaraz potem PayPal dal mi bez zadnej okazji kilka bonow rabatowych - nie wiem , czy je wykozystam, bo wazne tylko tydzien, ale sa - bardzo milo :)

o obiecywanych znizkach od chinskich i brytyjskich sklepow nawet nie pisze - tak do tego przywyklem, ze jak kupuje w polsce i przy kolejnym zamowieniu nie mam znizki, to jestem zdziwiony...

joujoujou 18.06.2009 11:51

Ja tam bardzo chętnie z takiego bonu skorzystam jeśli Ci niepotrzebny. :taktak:

nimal 18.06.2009 12:02

jeszcze do konca tygodnia z Zona poprzegladamy czy czegos nie trzeba kupic
bony sa do 24, wiec bedziesz mial pare dni
na bank nie wykozystam wszystkich, jezeli w ogole jakis
patrzac po strukturze kodu, to sa one przywiazane do konta, wiec nie wiem, czy uda Ci sie je uzyc
w kazdym razie niedziela/poniedzialek Ci wysle te, co zostana
jakby co to sie przypomnij ;)

joujoujou 18.06.2009 12:54

Te bony oferują konkretną zniżkę (na kwotę) czy procentową?

nimal 18.06.2009 18:34

jeden kwotowa, dwa procentowa

demek 03.07.2009 10:01

@nimal
zamawiales cos z mymemoty bedac w polsce? albo zona ?

nimal 03.07.2009 12:51

tak, zmawialismy
dochodzi po okolo tygodniu

demek 03.07.2009 14:41

a no bo juz sie martwilem, zamowione w poniedzialek, wyslane we wtorek a dalej nie ma
moze dojdzie w poniedzialek

joujoujou 03.07.2009 14:48

Wiadomo - Poczta Polska. :haha:

Niedawno kupiłem w USA gałkę zmiany biegów - doszła w 5 dni. Ciekawe jak długo by szła do PL. :]

A do tematu - testuję niesprawdzony jeszcze bangcd.com - złożyłem zamówienie, zapłaciłem przez paypal i czekam - jako, że to preorder (płyta wyjdzie dopiero 13 lipca), to czas dostawy zacznę liczyć dopiero od tego dnia.

demek 03.07.2009 15:11

z dvd.co.uk jak zamowilem w poniedzialek z rana to w srode mialem w skrzynce...
max 3 dni mi szlo

nimal 03.07.2009 17:08

chyba im sie na poczcie zapomnialo wrzucic do magicznego pudla "tydzien opoznienia ustawowego" Twojej przesylki :haha:

demek 03.07.2009 17:19

no wlasnie nie tylko mnie dochodza tak szybko, tyle, ze pozniej juz zaczynaja ludziom ginac...wydaje nam sie, ze pracownicy poczty posprawdzali skad to chodzi...

ro29 05.07.2009 21:05

Witam !

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1033915)
z dvd.co.uk jak zamowilem w poniedzialek z rana to w srode mialem w skrzynce...
max 3 dni mi szlo

Skoro tam kupowałeś ... to pozwolę sobie zapytać o radę ;)

Z tego co ja znalazłem - jedyna forma płatności to płatność kartą ?
A jak to wygląda w takim "zagranicznym" sklepie - a konkretniej w tym ?
Pytam, bo o ile w Polsce w necie co jakiś czas płacę kartą i jest to dziś dość bezpieczne ... to po pierwsze w sklepach zagranicznych nic jeszcze nie kupowałem ... a po drugie ... trochę się boję tam płacić kartą ??
Ile dodatkowo to może kosztować - mam na myśli przewalutowanie itp. ?

Akurat znalazłem w tym sklepie ciekawą pozycję/box w niezłej cenie i myślę poważnie nad jej zakupem ... stąd więc powyższe konkretne pytanie ;)

Zainteresowała mnie też oferta sklepu http://hmv.com - kupował ktoś tam ?
Jak z bezpieczeństwem ?

Aha - co do kart mogę zapłacić najlepiej kartą Inteligo lub BZWBK.

Pozdrawiam, z góry dzięki za rady
ro29

demek 05.07.2009 21:26

nie ma oplaty za przewalutowanie, przeliczaja po kursie z danego dnia i wiecej oplat nie ma

z hmv tez kupowalem, nie pamietam juz ile szlo ale mniej niz tydzien. placilem karta z inteligo wiec o bzwbk nie moge nic powiedziec

nie ma sie co bac placic karta w takich sklepach, to sa pewne sklepy

ro29 05.07.2009 21:42

Dzięki; rozumiem, że kupowałeś towar z tych z dostępnych od ręki i stąd tak szybko otrzymałeś ?
To co mnie interesuje ma opis "Stock available, usually dispatched in 4-6 days" - mam nadzieję, że nie ściemniają ;) ... może jestem przewraźliwiony, ale jak mamy do czynienia z naszymi pieniądzmy, kartą i Internetem - razem wzięte - a do tego jeszcze zagranicznym sklepem - to ostrożności nigdy nie za wiele ;)

ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:29.