Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   MM (nie) DLA idiotów !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mm-nie-dla-idiotow-59824/)

ed hunter 16.12.2005 15:33

Cytat:

Napisany przez malaczarna
kiedys do zakupow za ok.10zl dawali paczke prezerwatyw:)

a to ciekawe? jakiej marki? :)

malaczarna 16.12.2005 15:36

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a to ciekawe? jakiej marki? :)

byly w pudeleczkach czerwono czarnych z nazwa MM
jak to zobaczylam to wysmialam idiotow (to bylo ze 3 lata temu)

woitas 16.12.2005 15:47

dlaczego 8 )

malaczarna 16.12.2005 15:49

Cytat:

Napisany przez woitas
dlaczego 8 )

co dlaczego???

andrzejj9 16.12.2005 16:14

Cytat:

Napisany przez Air
A jednak nie :), słówko powstało od słowa półka :P
@andrzejj9 nie można uogólniać, ja kupiłem i działa. A czy Ty coś tam kupiłeś i się zepsuło?? Podają tu skrajne przypadki. Skąd wiecie czy kupując TV w sklepie pana Kazia nie dostajecie towaru który gnił w hurtowni??

Akurat kupiłem tam coś i się zepsuło ;)

Ale zarówno to, jak i twój przypadek nie świadczą o niczym. To pojedyncze sytuacje, które w żaden sposób nie mówią o tym, czy opisane w artykule procedery czy nie.

Generalnie chodziło mi o to, że wiele osób popełnia błąd myślenia - mi przytrafiło się to a to, albo nie miało miejsca to i to w związku z tym tak jest zawsze. A.. nie jest.

@ Yahol

Z apelem się zgodzę, ale oprócz rocznej gwarancji masz jeszcze 2 lata "rękojmii" w sklepie (niezgodność towaru z umową), a oprócz tego na części zawsze masz gwarancję od producenta.

grzeniu 16.12.2005 21:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
...
Z apelem się zgodzę, ale oprócz rocznej gwarancji masz jeszcze 2 lata "rękojmii" w sklepie (niezgodność towaru z umową), a oprócz tego na części zawsze masz gwarancję od producenta.

Zeby miec te gwarancje producenta na czesci, musialbys miec chociaz dowod zakupu z datownikiem i okresleniem rodzaju czesci i numerem.....wiec to nie takie proste jak sie zdaje.
Z paragonem od zakupu calego kompa raczej nic nie zdzialasz, nie ma na nim wyszczegolnionych czesci w kompie, na fakturze najczesciej tez.
Z tymi rekojmiami to tez zycze powodzenia w utarczkach z nimi.

Dlatego jestem tego samego zdania, ze TAM sie nie kupuje takich rzeczy jak kompy. Ja nie kupuje tam nic i jakos nie jestem nieszczesliwy.

andrzejj9 16.12.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Z tymi rekojmiami to tez zycze powodzenia w utarczkach z nimi.

Dzięki, mam nadzieję kiedyś mieć tę przyjemność.. :>

Na razie z nostalgią wspominam prawie dwutygodniowe przepychanki z AGE i serwisem HP.. Ileż to się trzeba było nachodzić i nakłócić, żeby w końcu oddaną drukarkę wymienili mi na nową, a nie, jak to ładnie ujmują.. "sprawną technicznie".. ;)

mr_spock 16.12.2005 21:32

yszzz...

a mialem jutro podjechac do MM i dziewczynie kupic prezent...

yebzzz...

andrzejj9 16.12.2005 21:41

Cytat:

Napisany przez mr_spock
yszzz...

a mialem jutro podjechac do MM i dziewczynie kupic prezent...

yebzzz...

A ja może ciągle coś takiego zrobię, bo słyszałem dzisiaj w radiu, że w całej Galerii Dominikańskiej (gdzie we Wrocławiu znajduje się również MM) przez weekend wszystko będzie o 20% taniej. Coś mi się w to wierzyć nie chce, ale sprawdzić warto :)

mr_spock 16.12.2005 21:48

a przy okazji...

zna sie ktos na prostownicach do włosow??

MaciejT 16.12.2005 22:31

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a przy okazji...

Aby nie niszczyla wlosow powinna miec nagrzewnice z powloka ceramiczna. Z przykroscia stwierdzam, ze jakosc prostownic dostepnych w sklepach (nawet tych z rzekomo ceramiczna powloka) ma sie nijak do tego co mialem okazje sprzedac kiedys na allegro (uzywana prostownica kolezanki, sprzedala sie blyskawicznie).

mr_spock 16.12.2005 22:47

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Aby nie niszczyla wlosow powinna miec nagrzewnice z powloka ceramiczna. Z przykroscia stwierdzam, ze jakosc prostownic dostepnych w sklepach (nawet tych z rzekomo ceramiczna powloka) ma sie nijak do tego co mialem okazje sprzedac kiedys na allegro (uzywana prostownica kolezanki, sprzedala sie blyskawicznie).

No wlasnie... tego tez sie dowiedzialem po przewaleniu jakis babskich forow :)

ale tyle firm i modeli jest tego shitu, ze wymiekam...

to chyba bardziej zamieszane niz rynek wypalarek, tylko w prostownicy nie mozna biosu aktualizowac

kodziu 16.12.2005 22:47

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a przy okazji...

No ba... ja ostatnio rozwaliłem jakąś na częsci pierwsze... :D

Troche mi sie dostało ale co tam. Wiedza ma swoją cene :ysz:

Smartek 16.12.2005 22:56

Cytat:

Napisany przez mr_spock
tylko w prostownicy nie mozna biosu aktualizowac

kto je tam wie.. ;)

Bartez 16.12.2005 23:05

Cytat:

Napisany przez mr_spock
to chyba bardziej zamieszane niz rynek wypalarek, tylko w prostownicy nie mozna biosu aktualizowac

Może trzeba mieć do tego jakąś specjalną, techniczną wiedzę ;) :szczerb:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:49.